Hírmorzsák 2021-02-22 (12:00)

Kirúgta Ryan Saunderst a Timberwolves. Paul George játszani akart a Nets elleni meccs végén. LeBron James szerint tőle kell több Anthony Davis kiesése után. Jamal Murray kifakadt. Marcus Smart várhatóan csak az All-Star szünet után térhet vissza. Delon Wright 2 hetet kihagy. Billy Donovan szerint Zach LaVine megérdemli, hogy All-Star legyen. Bradley Beal és CJ McCollum is rajta van a Knicks radarján.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy a Minnesota Timberwolves kirúgta Ryan Saunders edzőt, miután 7-24-es mérleggel kezdték az idényt. Saunders a 2018/19-es szezon közepén vette át a csapat irányítását, és azóta 137 meccsből mindössze 43 alkalommal tudott nyerni a Timberwolves, bár az is igaz, hogy a sérülésekkel sem volt szerencséje az edzőnek, mert D’Angelo Russell egy évvel ezelőtti megszerzése óta mindössze 5 alkalommal volt egyszerre bevethető az irányító, valamint Karl-Anthony Towns. Saunders utódja nagy valószínűséggel a Toronto Raptors stábjából érkezik, Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján Chris Finch hamarosan több évre szóló szerződést írhat alá náluk.

A Los Angeles Clippers és a Brooklyn Nets találkozójának az utolsó perceit Paul George csak a kispadról nézhette, mert elérte a számára meghatározott perclimitet. A játékos elmondta, hogy pályán akart maradni, folytatni akarta a mérkőzést, mivel már egyáltalán nem hátráltatja a korábbi sérülése, teljesen egészséges és jól érzi magát. A csapat edzője, Tyronn Lue annyit tett hozzá az esettel kapcsolatban, hogy a tervezettnél előbb vissza kellett küldeniük a pályára sztárjukat, mert úgy érezték, hogy kicsúszik a kezükből a mérkőzés, és George vezérletével valóban közelebb tudtak zárkózni. Nagyszerűen játszott, ezért is volt nehéz őt lecserélni, de az egészségét tartották szem előtt.

LeBron James arról beszélt a Miami Heat elleni vereség után, hogy csapattársai minden tőlük telhetőt megtesznek a Lakersért, vagy még annál is többet, és neki kell feljebb kapcsolnia Anthony Davis kidőlése után. Az elmúlt másfél évben egyszer sem kellett hosszabb ideig nélkülözniük Davist, most viszont meg kell találnia, hogy nélküle miképp lehet a lehető leghatékonyabb, hogyan segítheti a csapatát győzelmekhez. Kentavious Caldwell-Pope ehhez annyit tett hozzá, hogy az elmúlt meccseken nagyon-nagyon sok terhet helyeztek James vállaira. Igyekeznek annyira segíteni őt, amennyire csak lehetséges, és annyira jól akarnak teljesíteni, amennyire csak tudnak. Próbálnak minél kevesebb hibát elkövetni, amikor vele vannak a pályán.

Jamal Murray kifakadt az újságírókra, miután a Denver Nuggets vereséget szenvedett az Atlanta Hawks ellen. Nem tudja, hogy hányszor kell nekik még kifejtenie, hogy ez egy hosszú szezon, és nem érti, miért úgy kérdeznek egy-egy vereség után, mintha az a világ vége lenne. Ez csak kosárlabda, ahol néha nyersz, néha vereséget szenvedsz. Tudják, hogy le tudják győzni azokat a csapatokat, akiket meg kell verniük. Azt is tudják, hogy ott lesznek a rájátszásban, és nem számít, ki jön velük szembe, a legjobbjukat fogják hozni.

A Boston Celtics mindenese, Marcus Smart várhatóan csak az All-Star szünet után térhet vissza sérüléséből, vagyis legalább 6 meccset még ki fog hagyni a jelenlegi számítások alapján.

A Detroit Pistons hátvédje, Delon Wright is kihagyásra számíthat, miután még a Memphis Grizzlies elleni mérkőzés során meghúzódott az ágyéka. Wright várhatóan 2 hétig nem léphet pályára.

A Chicago Bulls edzője, Billy Donovan még a hétvégén méltatta Zach LaVine játékát, és úgy gondolja, hogy játékosa megérdemli, hogy All-Star legyen. Amikor ránéz valaki egy All-Star játékosra, akkor arra az jellemző, hogy egyénileg is magas szinten játszik, valamint a csapata játékán is sokat emel, és ez maximálisan igaz LaVine esetében. A játékost is megkérdezték az idei fejlődéséről, amiről annyit mondott, hogy csak dolgozik, és sokkal jobb lett abban, hogy ténylegesen odategye magát, főleg védekezésben. Úgy gondolja, hogy nem sok játékos atletikusabb nála, ezért nehéz őt megverni leütésből, és igyekszik elvenni ellenfeleitől abból, amiben amúgy jók. Ez nem mindig sikerül, de legalább megpróbálja rákényszeríteni az ellenfelét, hogy olyasmit csináljon, amiben nem jó.

Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései alapján a New York Knicks érdeklődik Bradley Beal iránt, ugyanakkor Michael Kay (ESPN) arról számolt be az előző héten, hogy a vezetőségben dolgozó William Wesley nem feltétlenül a legjobb irányba indult el, mivel állítólag a játékost próbálta meggyőzni arról, hogy kérjen cserét, és a liga tampering vétsége miatt vizsgálhatja az esetet. A Knicksnél azt is vizsgálják, hogy CJ McCollum mozdítható-e a Portland Trail Blazerstől, de egyelőre nem mutatkozik semmilyen jel arra, hogy erre hajlandóak lennének.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus