Hírmorzsák 2021-02-23 (9:30)

Megtörtént Chris Finch bemutatása a Timberwolvesnál. Draymond Green besimerte a hibáját. Steph Curry, James Wiseman és Kevon Looney is visszatérhet. Először edzett a Spurs, mióta karanténba kerültek. A Mavericks csendben felméri Kristaps Porzingis piacát. Quinn Cook szabadlistára került. Erősítene a 76ers és a Bucks is. James Harden és Damian Lillard a hét játékosai. Mario Hezonja visszatért Európába.

Ahogyan arra számítani lehetett, Chris Finch lett a Minnesota Timberwolves új edzője, és a csapat be is mutatta őt. A bemutató sajtótájékoztatója során a Timberwolves vezetője, Gersson Rosas azt emelte ki, hogy milyen elképesztő széles skálán gyűjtött edzői tapasztalatokat Finch, és ez hasznukra lesz, mert az NBA is egyre nemzetközibb lesz. Újdonsült edzőjük megfordult Angliában, Németországban és Belgiumban, illetve segédedzőként dolgozott Houstonban, Denverben, New Orleansban és Torontóban is, valamint 2010-ben a Rockets fejlesztőligás csapatát is vezette, akikkel bajnoki címet nyert. Rosas azt is elmondta, hogy David Vanterpool és Pablo Prigioni neve is felmerült náluk, de túlságosan elrugaszkodott ötletnek érezték a kinevezésüket.

Finch azzal kezdte a mondandóját, hogy azt szeretné, ha a győzelmek és vereségek száma mentén ítélnék meg, mert ez erről szól. A kosárlabda a győzelemről szól, és bízik benne, hogy fel tudnak halmozni ebből néhányat. Szeretnék fejleszteni a fiatal játékosaikat, és megtalálni az identitásukat is. Ha mindhárom dolog összejön, az kiváló, de ha csak kettő, már az is előrelépés. Közel sem ideális helyzetben veszi át a csapatot, mert nem áll rendelkezésére a nyár és az előszezon, ráadásul back-to-back játszanak most, de korábban tapasztalt már hasonlót, így tudja, mire készüljön. Menet közben kell kialakítaniuk a játékukat, de meg fogják találni a helyes irányt. Reméli, hogy útközben a játékosai visszanyerik az önbizalmukat, és ismét élvezni tudják majd a játékot.

A Golden State Warriors környékéről több hír is származik. Draymond Green beismerte, hogy hibázott, amikor kidumált magának két technikait a Charlotte Hornets ellen, ami csapata számára a győzelembe került. Köszöni a csapattársai támogatását, akik kiálltak mellette, és ezért nagyon hálás is, de úgy érzi, ezt ebben az esetben nem érdemli meg, egyértelműen hibázott. Kiengedte a kezéből az irányítást, és ezzel nemcsak magát, hanem a társait is megfosztotta a győzelemtől, akik közül sokan még alig tapasztalták meg, hogy milyen nyerni a ligában. Frusztrálja, hogy megfosztotta őket attól a győzelemtől, amiért keményen megdolgoztak.

Stephen Curry részt vett a Warriors hétfői edzésén, ami után Steve Kerr elmondta, hogy sokkal jobban érzi magát, és minden gyakorlatot meg tudott csinálni. Úgy számolnak, hogy ma este játszik a New York Knicks ellen, és Kerr hozzátette, hogy az is előfordulhat, hogy James Wiseman, valamint Kevon Looney is visszatér ezen a találkozón. Amennyiben készen állnak, mindketten játszani fognak, emiatt pedig a rotációjukon is alakítani kell, mert nem játszhatnak 12 emberrel.

Először edzett azóta a San Antonio Spurs, hogy a csapatnál többen is elkapták a koronavírust. Egyelőre nagyon tartalékosak, és ez így lesz az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésükön is, amiről az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt biztosan hiányozni fog Rudy Gay, Keldon Johnson, Devin Vassell, Quinndary Weatherspoon és Derrick White. DeMar DeRozan személyes okokból kénytelen kihagyni a találkozót, mivel sajnálatos módon a napokban elhunyt az édesapja. Visszatérője is van a Spursnek, LaMarcus Aldridge február 1-je óta először léphet pályára, amennyiben a mai vizsgálatok után úgy ítélik meg, hogy készen áll erre.

Kristaps Porzingis hátfájdalmak miatt kihagyta a Dallas Mavericks ma hajnali mérkőzését, amivel kapcsolatban Rick Carlisle elmondta, hogy játékosa a szezon eleje óta küszködik ezzel a problémával. A lett magasember kapcsán egy pletyka is felmerült, a nem mindig megbízható Bleacher Report újságírója, Jake Fischer arról írt, hogy a Mavericks csendben elkezdte felmérni Porzingis piacát, és azt is felülvizsgálják, hogy lehet-e ő egy bajnoki címre törő csapatnak a második opciója Luka Doncic mögött. Egyelőre inkább csak erősítenének a palánk alatt, hogy segítsék Porzingist, és kiszemeltjük lehet Andre Drummond, de közben John Collins helyzetét is figyelik az Atlanta Hawksnál, akiért állítólag jelentős ajánlatot készülnek tenni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Los Angeles Lakerstől szabadlistára került Quinn Cook. A 27 éves játékos elengedésével 2 helye van a címvédőnek igazolni, amit minden bizonnyal azt követően terveznek felhasználni, hogy megkezdődnek a kivásárlások. Cook iránt várhatóan több csapat is érdeklődni fog.

Kevin O’Connor (The Ringer) elmondása alapján a Philadelphia 76ers azt követően is minden követ megmozgat azért, hogy komolyan megerősítsék a csapatukat, hogy James Hardent nem sikerült megszerezniük. Név szerint Kyle Lowryt említette meg, aki szerződése utolsó évében jár a Toronto Raptorsnál, és nem mellékesen Philadelphiából származik. Ugyancsak O’Connor jegyezte meg, hogy a Milwaukee Bucks továbbra is aktívan érdeklődik P.J. Tucker iránt, és ez novemberben is így volt már, ugyanakkor túl sok mindent nem tudnak ajánlani érte.

Kiosztották a Hét Játékosa díjat, amit keletről James Harden, nyugatról Damian Lillard érdemelt ki. Harden 4-0-s hetet tudhat maga mögött a Brooklyn Nets csapatával, miközben 31,8 pontot, 10,8 gólpasszt és 9 lepattanót átlagolt, míg Lillard 36,3 pontot, 12,7 gólpasszt és 5,7 lepattanót átlagolva segítette 2-1-es héthez a Portland Trail Blazerst.

A végére pedig Mario Hezonja maradt, aki egyelőre elköszön az NBA-től és a Panathinaikosz csapatához szerződik. Hezonja azért sem várt tovább egy ajánlatra a ligából, mert szeretne játékban lenni és megfelelően felkészülni az olimpiai selejtezőkre, és új csapatánál erre alkalma lesz. Korábbi európai csapata, a Barcelona is visszaigazolhatta volna őt, de a katalánok lemondtak erről a lehetőségről, viszont nyáron ismét előtérbe kerülhet régi csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus