Hírmorzsák 2021-02-25 (12:00)

Megvan az alapszakasz második felének menetrendje, a Spurs és a Grizzlies programja a legsűrűbb - május 16-án ér véget az alapszakasz, majd jön a play-in és még az olimpai előtt lezavarják a rájátszást. DeMarcus Cousinsra rámegy a Heat, de a floridaiak mindenképpen akarnak egy embert a frontcourtba. Paul George nem érti, miért kell AS-meccset rendezni. Booker mégis All-Star lett. Frank Vogel szerint most a Jazz játszik a liga legjobb csapataként, Markieff Morris szerint a PO más lesz - nekik nehéz dolguk van, eddig a tehetséggel nyertek, de most pont az hiányzik. LeBron James szerint nem a mostani időszakuk határozza meg, hogy meddig jutnak. Az edzők felszólaltak a Minnesota ügyintézése ellen. Lauri Markkanen még hetekig nem játszhat. 

Arról reggel már beszámoltunk, hogy a Devin Bookert az All-Star meccsre követelők megnyugodhatnak, Adam Silver a Suns hátvédjét hívta be a sérült Anthony Davis helyére, így Booker ott lesz a mérkőzésen. A játékos azt mondta erről, hogy már megértette, mi alapján lesz valaki All-Star és hogy miért kap valaki meghívót, míg Monty Williams vezetőedző annyit tett hozzá, hogy elég furcsán érezték magukat a csapatnál úgy, hogy Booker nem került be a keretbe, de most már megnyugodtak és örülnek, hogy mégis mehet.

Az NBA ezen felül azt is bejelentette, hogy hogyan alakul majd a szezon második fele. A koronavírus miatt a San Antonio Spurs és a Memphis Grizzlies menetrendje lesz a legsűrűbb, a sok meccset elhalasztó csapatoknak 68 nap alatt 40 mérkőzést kell majd lejátszaniuk, a mérleg túloldalán pedig a Los Angeles Clippers áll, amelynek 67 napja lesz 34 találkozóra, legalábbis jelen állás szerint. A gond viszont az, hogy most már nincs hely tologatni meccseket. úgyhogy ha valakit megint elkap a járvány, akkor nem nagyon lehet halasztgatni semmit - az NBA-t szorítja az idő, be akarják fejezni a rájátszást is még az olimpia előtt.

Ennek érdekében az alapszakasz május 16-án véget ér, majd jön a play-in kör május 18-a és 21-e között, 22-én pedig már el is rajtol a playoff. A liga azon nem változtat, hogy az utazások minimalizásása miatt amikor lehet, akkor egy csapat két meccset is játsszon ugyanabban a városban.

Érdekesség, hogy az edzők szövetsége felszólalt a Minnesota Timberwolves edzőváltása ellen. Mint mondták, az rendben van, hogy egy klub kirúg valakit és kinevez valaki mást, de ahogy a Wolves ezt intézte, az csalódást okozott nekik - mint ismert, Ryan Saunders eltávolítása után gyakorlatilag azonnal megvolt, hogy a Toronto Raptorstól elvitték a segédedző Chris Finch-et.

Visszatérve az All-Starra, Paul George beszélt egy kicsit a témáról. A Clippers dobógépe meghívót kapott a meccsre, aminek örül, szerinte a tavalyi kiesés után ez egy jó visszajelzés az idei szezonjával kapcsolatban, hogy jó úton járnak csapatként, de messze nem ez a célja, úgyhogy még rengeteg dolga van idén. Másrészt viszont megint elmondta, hogy nem érti, miért kell megrendezni a meccset - mint mondta, ő büntetést kapott azért, mert egy csapattársa nála töltötte az estét, itt van a világjárvány, erre mégis All-Star meccset rendeznek

Ma lejön a waiverről és szabadügynökké válik a Houston Rockets által kitett DeMarcus Cousins és a hírek szerint a Miami Heat tényleg rá akar menni a centerre. A Miami Herald információi szerint a Heat egyébként is frontcourt-játékost akar szerezni még a deadline előtt, a célkeresztben olyanok vannak, mint Rudy Gay, Nemanja Bjelica, PJ Tucker, valamint az említett Cousins, akit már 2019-ben is megpróbáltak leigazolni. A Heraldnál úgy tudják, hogy Cousinsnak van piaca, több helyre is mehet, nem biztos, hogy a Miamit választja - Erik Spoelstráék egyébként Blake Griffinnel is szemezgetnek, de az biztos, hogy a szerződését nem fogják benyelni.

A ma hajnali Jazz-Lakers után Frank Vogel, a bajnok vezetőedzője azt mondta, hogy a Jazz jelenleg úgy játszik, mint a liga legjobb csapata, nagyon dicsérte a listavezetőt. Nem értett vele egyet teljes mértékben Markieff Morris, aki szerint szép, amit a Utah most csinál, de ne dőljenek hátra, mert a playoff más tészta - most legyőzték őket, ez egyértelmű, jelenleg jobbak, de a rájátszás fog igazán számítani. Azt is hozzátette, hogy nehéz dolguk van, mert hosszú volt a tavalyi szezon és nem nagyon volt szünetük a mostani előtt, az idény elején pedig azért voltak jó formában, mert ennyire tehetséges a keretük - azonban a Davis-Schröder páros kidőlésével megborult a hierarchia és ebben a feszített menetrendben nagyon megterhelő egy-két vereség, főleg mentálisan. LeBron James is azt mondta, hogy nehéz szériát futnak, de nem ezen múlik, hogy meddig jutnak idén, sőt, szerinte ezek a tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek még később.

A végére még némi sérültjelentés: a Chicago Bullsnál úgy számolnak, hogy Lauri Markkanen nem elérhető az All-Star szünetig. A magasember már hetek óta sérült, eddig a meccsek felét kihagyta, de nem javul  ütemben az állapota, így az AS előtt nem térhet vissza - sőt, egyelőre az is kérdéses, hogy utána mikor, bár az eredeti infók szerint éppen a szünetben jár le az az idő, amennyit ki kell hagynia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus