Hírmorzsák 2021-02-26 (12:00)

Kyrie Irving a vezérszerepéről beszélt. Danny Ainge szerint most minden figyelem Jaylen Brownra és Jayson Tatumra szegeződik. Malik Beasley 12 meccses eltiltást kapott. Vizsgálatot indítottak Dennis Lindsey ellen. Több csapat is érdeklődik Kyle Lowry iránt. A Knicks cserélhet Andre Drummondért. Kisebb játékosmozgások. Idén nem lesz újoncok-másodévesek mérkőzés.

Kyrie Irving a Brooklyn Netsben betöltött szerepéről beszélt. Úgy gondolja, hogy vezérként az a feladata, hogy fel tudja rázni a csapatot, amikor mélyen vannak. Nem ő az egyetlen vezére a csapatnak, és ezt neki is el kell fogadnia, nem egyedül vezeti a csapatot, és nemcsak neki kell megmentőként funkcionálni a nehéz helyzetekben. Úgy gondolja, hogy tanult azokból a hibákból, amiket korábban hasonló szerepkörben elkövetett, és el tud már számolni azzal is, hogy volt alkalom, amikor nem volt felelősségre vonható a tetteiért.

Irving másról is beszélt, szerinte ugyanis Kobe Bryantről kellene mintázni az NBA logóját, és nem bánja, ha neki kell ennek a változtatásnak a fő szószólójává válnia. Szükségszerűnek látja ezt a változtatást, és nem érdekli, hogy ki mit gondol. A minap Instagramon osztott meg egy módosított logót, amihez azt a szöveget fűzte, hogy fekete királyok építették a ligát, és ezzel kapcsolatban Vanessa Bryant is egyetértését nyilvánította ki. Jerry West, akiről mintázták a logót, a múltban már nyilatkozott arról, hogy nem lenne ellenére, ha megváltoztatnák a liga jelképét, bár 2015-ben ő még Michael Jordant nevezte meg, aki szerinte megérdemelné ezt.

Danny Ainge a Boston Celtics felemás szezonkezdete után nyilatkozott, és elmondta, hogy Jaylen Brown és Jayson Tatum sem hibáztatható ezért. Mindkettőjüket nagyon kedveli, fényes előttük a jövő, ugyanakkor csapatként gödörbe kerültek. Korábban a két fiatal mellett voltak sztárok, akik elirányították róluk a figyelmet, de most ők a csapat vezérei, nagy szerződésük is van, ezért most mikroszkóp alatt vizsgálja mindenki az összes megmozdulásukat. Egyikük sem tökéletes, még tanulniuk és fejlődniük kell, de ez egy természetes folyamat része, így működik a kosárlabda. Elismeri, hogy pocsékul játszanak, ahogyan azt is, hogy nincs megfelelő erősségű csapatuk, de van két szorgalmas fiatal sztárjuk, akik jobbá akarnak válni, és érthető, hogy számukra is frusztráló ez az időszak.

Wyc Grousbeck, a Celtics többségi tulajdonosa is nyilatkozott a minap, aki azt mondta, hogy Danny Ainge és Brad Stevens helye is biztos a csapatnál, egyikük állása sincs veszélyben.

Malik Beasley 12 meccses eltiltást kapott, miután még egy tavaly szeptemberi incidenséből bírósági ügy kerekedett, és aminek a végén 120 napos közmunkára/háziőrizetre ítélték. A Minnesota Timberwolves vezetője, Gersson Rosas elmondta, hogy teljes mértékben támogatják az NBA döntését, és úgy gondolják, hogy ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Beasley játékosként és egyénként is fejlődjön. A játékos erre a 12 meccsre fizetést sem kap, így körülbelül 1,1 millió dollártól esik el.

Szintén a Timberwolveshoz kapcsolódik, hogy napvilágot látott az a hír, hogy 2019-ben az NBA akadályozta meg, hogy Glen Taylor eladjon egy kisebb részt a tulajdonából egy magántőke-befektetési társaságnak. Mostanság a Golden State Warriors is azon van, hogy kisebb részvénycsomagokat áruba bocsátson, sőt, állítólag Joe Lacob többségi tulajdonos a tulajdonrészének legalább az 5%-át hajlandó lenne eladni.

A liga vizsgálatot indított a Utah Jazz vezetőségében dolgozó Dennis Lindsey ellen, miután a csapat korábbi játékosa, Elijah Millsap keresetet adott be ellene, hogy bigott megjegyzéseket tett a 2015-ös szezonzáró megbeszélésen. A csapat zéró toleranciát hirdetett a közleményében a diszkriminatív megnyilvánulásokkal szemben, és együttműködnek az NBA-vel a vizsgálatok lefolytatásában. Millsap elmondása alapján Lindsey valami olyasmit mondott Quin Snyder edzőnek a jelenlétében, hogyha még egy szót szól, kiteszi a csapatból és visszaküldi Louisianába. Lindsey kategorikusan cáfolta a vádakata, míg Snyder úgy nyilatkozott, hogy el sem tudja képzelni, hogy ilyet mondott volna.

Keith Pompoy (Philadelphia Inquirer) értesülései alapján a Philadelphia 76ers, a Miami Heat és a Los Angeles Clippers is szeretné megszerezni Kyle Lowryt. Értesülések alapján a 76ershez szeretne leginkább kerülni, ugyanakkor Mark Bartelstein, a játékos ügynöke tagadta azt, hogy ügyfele Philadelphiába szeretne kerülni. A játékos a Clippersnél szoros kapcsolatot ápol többekkel is, Serge Ibaka és Kawhi Leonard csapattársa volt, Ty Lue és Chauncey Billups pedig közeli barátai, így az sem lenne meglepő, ha végül ott kötne ki. A Raptors hajlik is az elcserélésére, mert az elmúlt években nyújtott szolgálatait szeretnék neki úgy is megköszönni, hogy olyan helyre cserélik, ahol ismét lehet esélye bajnoki címet nyerni. Lowry a nyáron szabadügynök lesz, és állítólag 2 éves, összesen 60 millió dollárt garantáló szerződést szeretne majd kapni.

A New York Knicks vizsgálja annak a lehetőségét, hogy csere útján megszerezzék Andre Drummondot. A játékos iránt többen is érdeklődnek, ugyanakkor a 28 millió dolláros fizetése miatt nem sok csapat tud érte csomagot összeállítani, viszont a Knicksnek van 15 millió sapka alatti helye, így nekik könnyebb dolguk lenne átvenni a szerződését. Amennyiben a Cavaliers nem tudja őt elpostázni a cserehatáridő lejárta előtt, kivásárolhatják a szerződéséből.

Ugyancsak a cserepiachoz tartozik, hogy több szakíró közös véleménye alapján csak a Cleveland Cavaliers, a Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder fog magára eladóként tekinteni, míg a többi csapat vagy erősíteni próbál, vagy nem csinál semmi jelentőset.

Norvel Pelle 10 napos szerződést kapott a Sacramento Kingstől, míg Donta Hall a Toronto Raptors csapatával kötött ugyanilyen megállapodást. Sindarius Thornwell régi-új csapatához írt alá 10 napra, a következő másfél hétben a New Orleans Pelicanst segíti. A Sacramento Kingsnél is volt egy kisebb keretmozgás, ők Glenn Robinson III játékjogától váltak meg, szabadlistára helyezték ők. A Cleveland Cavaliers pedig Marques Bolden two-way megállapodását szüntette meg, hogy Brodric Thomasnak tudjanak ugyanilyen szerződést adni.

Az NBA bejelentette, hogy az All-Star gála idei programjában nem kap helyet az újoncok-másodévesek mérkőzés, ugyanakkor a kereteket ki fogják hirdetni a ligában dolgozó segédedzők szavazatai alapján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus