Hírmorzsák 2021-02-27 (10:30)

Kevin Durant nem lesz ott az All-Staron, Jayson Tatum kezd helyette, a cserék közé pedig Domantas Sabonist hívták be. Brad Stevens Kemba Walkert dicsérte. Draymond Green és Steve Kerr szerint is javul a Warriors, most már mindenki látja, amit látni kell, sok lehet még bennük. Jeremy Lin "koronavírus-ügyét" vizsgálják, Kerr is megszólalt a témában. LeBron James visszaszólt Zlatan Ibrahimovicsnak. Jimmy Butler még nem akarja azt mondani, hogy jó csapat a Miami.

A Brooklyn Nets bejelentette, hogy Kevin Durant nem épül fel az All-Star szünetig, a combhajlító-sérüléssel bajlódó korábbi MVP egyelőre nem térhet vissza. Emiatt az is kiderült, hogy nem vesz részt az All-Star mérkőzésen, a liga pedig Domantas Sabonist hívta be helyette a keleti frontcourtba - Durant helyét Jayson Tatum veszi át a kezdők között, Sabonis pedig Tatum helyére ugrik be a cserék közé. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a csapatkapitánynak választott Durant ezt a "posztját" megtartja-e és ő draftolja-e össze a csapatát, vagy sem.

A ma hajnali győzelem után nagyon elismerően beszélt Kemba Walkerről a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens. A tréner szerint most az irányító akarata miatt nyertek az Indiana Pacersszel szemben, Walker folyamatosan hallatta a hangját, tüzelte a társait és a játékával is húzta csapatát - Stevens szerint kellett ez az önbizalmuknak, mert azt eléggé megtépázták az elmúlt meccsek.

A G-League vizsgálódik Jeremy Lin ügyében, aki a közösségi oldalán azt írta, hogy Amerikában tombol a rasszimus és az NBA-szezonjai ellenére a G-Ligában többször is megkapta azt a pályán, hogy "koronavírusnak" szólította a többi játékos. Lin szerint az ázsiai amerikaiak belefáradtak már abba, hogy mindig azt mondják nekik, hogy ők nem is tudják, mi a rasszizmus, ahogy abba is, hogy az a mantra, hogy maradjanak csendben, ne csináljanak bajt - folyamatosan azt kérdezgetik tőlük, hogy "igazából" honnan származnak akkor is, ha Amerikában születtek, de abból is elég volt már, hogy a szemük miatt gúnyolják őket. Lin jelenleg a GSW fiókcsapatában játszik és a Warriors vezetőedzője, Steve Kerr is megszólalt az ügyben - szeretné tudni, hogy pontosan mi történt, de támogatja és tiszteli Lint. Azt is hozzátette, hogy sok ember totális hülyeséget beszél a vírussal kapcsolatban és konkrétan megnevezte közöttük az exelnök Donald Trumpot.

Maradjunk még a Warriorsnál, mert a csapat szenzációs támadójátékkal győzte le a Charlotte Hornetset, Draymond Green pedig 19 gólpasszt osztott szét a meccsen - azok után, hogy a Hornets elleni legutóbbi meccs az ő forrófejűségén ment el, amelyet követően Kerr külön is beszélt vele. Green szerint ez nem volt "bosszúmeccs", mert nem tudja elfeledtetni, hogy mi történt múlt héten, de most nagyon figyelt rá, hogy a legjobb döntéseket hozza. Azt is elmondta, hogy ha ő így játszik, akkor a csapat is jobb és szerinte most már sokkal jobban együtt vannak, mint a szezon elején - akkor ő még olyan dolgokat látott, amiket az új társak nem, azóta ez már változott.

Kerr is dicsérte egyébként Greent, szerinte maximum LeBron Jamest elé helyezni abból a szempontból, hogy egyszerre tud valaki így védekezni és irányítani a támadójátékot. A tréner aztán beszélt a csapatáról is és azt emelte ki, hogy senki sem volt túl boldog az öltözőben, amit ő jó jelnek tart - voltak hibáik és úgy érzi, hogy ezt a játékosok is tudják, ami sokat ígér a jövőre nézve. Sokat fejlődtek a szezon során, de szerinte még sokkal több van bennük - növekszik az önbizalmuk, épül a játékuk, jó irányba haladnak és a sorozatban megnyert három meccs ellenére a játékosok is pontosan látják, hogy hol kell fejlődni.

LeBron James a ma hajnali Lakers-győzelem után válaszolt Zlatan Ibrahimovicsnak, aki szerint Jamesnek nem kéne belemennie a politikába, foglalkozzon csak a sporttal, hiba, hogy ha belefolyik ezekbe a dolgokba. James szerint Ibrahimovics rossz embert talált meg, mert ő igenis tájékozott ezekben a dolgokban, azért mondja, amit mond, mert megvan hozzá a háttérismerete, képben van, amivel kell - visszautalt arra is, hogy pár éve pont Zlatan emlegette azt, hogy a vezetékneve miatt rasszista megnyilvánulásokat kellett eltűrnie Svédországban. James hozzátette, hogy ha rossz dolgokat lát, akkor máskor sem fog hallgatni - tudja, hogy mikor mi történik és mindig ki fog állni a rasszizmus ellen, illetve az egyenlőség mellett.

Végül pedig egy gondolat a hajnalban a ligaelső Utah Jazzt is legyőző Miami Heatről: Jimmy Butler szerint is elindultak a jó irányba, de hozzátette, hogy még messze vannak a megfelelő szinttől. Szerinte nem rosszak, de még nagyon sok mindent kell megoldaniuk, neki személy szerint és csapatként is - nem akarja azt mondani, hogy jók, mert akkor hátradőlnek és nem ez a helyzet, hosszú út vár még rájuk. A visszatérő Goran Dragic mindenképpen segített rajtuk, de még mindig vannak hiányzóik és több taktikai dolgot kell jobban csinálniuk a mostaninál. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus