Hírmorzsák 2021-03-05 (10:15)

Több játékos pihenőt kapott az All-Star előtt, Paul George viszont szédülés miatt nem játszott ma hajnalban. James szerint nem személyes a Jazz játékosainak mellőzése az AS-drafton. Jó hírek érkeztek LeVert, McCollum, Nurkic és Dunn egészségi állapotáról. Beindultak a cserepletykák: a Celtics támadásban jó magasembert keres (Nikola Vucsevics, Jerami Grant), de ha ilyen nincs, szinte bárkire ellőné a TPE-t. Aaron Gordont a Wolves kerülgeti, Vucsevicset a Charlotte is kinézte, PJ Tuckert és Nemanja Bjelicát több élcsapat szeretné. Jordan nagyon elégedett LaMelóval és az egész Hornetsszel. A Wolves tulajdonosa megelégelte Garnett sajtóhadjáratát. Kevin Love-ot kitüntette Cleveland városa.

Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy Blake Griffin és a Detroit Pistons megegyezett a kivásárlásról, részletek itt. 

Ma hajnalban az All-Star draft is lezajlott, a részleteket és a végleges kereteket itt találhatjátok meg. Az utolsó helyeken a Jazz két kiválóságát, Donovan Mitchellt és Rudy Gobert-t húzták, amiről LeBron James úgy nyilatkozott, hogy semmiféle megkülönböztetés vagy személyes dolog nincs a háttérben. Viccesen annyit tett hozzá, hogy videójátékokban se volt soha senki a Utah-val, bármennyire is nagyszerű játékos volt Karl Malone és John Stockton. Giannis Antetokounmpo James, Curry, Doncic és Jokics mellett fog kezdeni, szerinte innentől ez lefutott. A meccset egyébként HBCU (hagyományosan afro-amerikai) egyetemeken végzett játékvezetők fújják majd, név szerint Tom Washington, Courtney Kirkland és Tony Brown. 

Az All-Starhoz tartozik, hogy a korábbi pihentetésekhez csatlakozott Steph Curry és Draymond Green is, nem léptek pályára a Suns ellen back-to-back meccsen. Curry pihenőt kapott, mivel a tripladobón is részt vesz, így a vasárnap kisebb bokasérülést összeszedett Greennel se kockáztatott Steve Kerr. Érdekesség, hogy eredetileg ezt az összecsapást január 15-én rendezték volna, de a járványhelyzet miatt halasztani kellett, a Portland ellen szerda este végző Warriors különgépe pedig csütörtök kora reggel landolt Phoenixben. A Phoenixnél Cameron Johnson sem játszott ma hajnalban, de ő azért, mert kontaktkutatásba esett. 

Zion Williamson is pihent, hivatalosan „lábujj-irritáció” miatt hagyta ki a ma hajnali, Heat elleni összecsapást, de természetesen ott lesz a Gálán. Paul George is kihagyta a Clippers mérkőzését, de nem pihentetés miatt – átöltözött, bemelegített, de elkezdett szédülni, így végül az orvosi stáb nem engedte játszani. Mint ismert, Steph Curry hasonló módon hagyott ki egy összecsapást nemrég. 

Jó hírek érkeztek Indianából, Portlandből és Atlantából. Caris LeVert állapota egyre jobb, a veseműtéten átesett hátvéd-kiscsatár valamikor a szezon második felében bemutatkozhat a Pacersben. CJ McCollum engedélyt kapott a teljesértékű edzésmunkára, Jusuf Nurkic-nak pedig szépen gyógyul a csuklótörése - McCollum még január 16-án szenvedett lábsérülést, Nurkic pedig január 14-én törte el a kezét. Kris Dunn decemberben feküdt kés alá bokasérüléssel, várhatóan március végén mutatkozhat be a Hawksban. 

Blake Griffin kivásárlásával párhuzamosan egyre több cserepletyka lát napvilágot Shams Charania (The Athletic) „tollából”, ezekből szemezgetünk. A Rockets veterán védője, PJ Tucker iránt legalább öt csapat érdeklődik: a Lakers, Nets, Bucks, Nuggets és a Heat versenyben van – az ára egy fiatal tehetség. A Boston nem teljesít jól idén, és bár Danny Ainge-re nem jellemző a szezon közbeni változtatás (utoljára 2015-ben cserélt Isaiah Thomasért), a Celtics nagy erőkkel keresi az erősítési lehetőségeket magas posztokon: képben van Nikola Vucsevics és Jerami Grant is.

A Boston mindenképp támadójátékban használható magast keres, és a fizetésekkel nem lehet probléma, mivel rendelkezésre áll a Gordon Hayward sign and trade-jéből keletkezett 28.5 millió dolláros trade player exception. Ebbe egyébként mindkét említett játékos fizetése beférne, ahogyan Victor Oladipo, Harrison Barnes és Thaddeus Young fizetése is – Jay King (The Athletic) szerint ők lehetnek a másodlagos célpontok. 

Vucsevics egyébként a Hornetsnél is képbe került, de nem ő az egyetlen Magic-játékos, akit mozdítanának: a Minnesota és az Orlando már tárgyalt Aaron Gordonról, de időközben a csatár bokasérülés miatt kidőlt – mellette egyébként a Hawks lejáró szerződésű fiatal spílere, John Collins a másik célpontja a Minnynek. 

Nemanja Bjelicára is lehet kereslet, a Sacramento Kings kiscsatárának lejár a szerződése, és valószínűleg nem hosszabbít, így még most lehet értékre váltani. Charania szerint a 76ers, Heat, Warriors, Bucks és a Celtics is érdeklődik a rutinos, jókezű szerb játékos iránt. 

Ligaszerte elismeréssel adóznak LaMelo Ball eddigi teljesítménye előtt, kezdve a Hornets tulajdonosával. Michael Jordan azt írta az AP-nek, hogy Melo sokkal jobban felvette az NBA ritmusát, mint az bárki (beleértve magát Jordant is) feltételezte, a csapat várakozásait messze-messze meghaladta. Jordan szerint most az egész Charlotte-program jó felé halad: sok fiatal tehetségük van, remek az edzői stáb, mindez kombinálva Charlotte városának kitűnő adottságaival, egyre inkább vonzó célponttá teszi a Hornetset, és ez a céljuk. Korábban Donovan Mitchell és Draymond Green is dicsérte Ballt, a Jazz hátvédjét egyenesen lenyűgözte a szervezőmunkája, a versenyszelleme. Rick Carlisle, a Mavs vezetőedzője szerint Ball az Év Újonca eddig: jók a statisztikái, a csapat nyer, emellett megvan a játékában az az energia, pezsgés, vagányság, ami különlegessé teszi. 

Kevin Garnett tegnap ismét a közösségi médiában támadta a Minnesota Timberwolves tulajdonosát – a korábbi Wolves-legenda és Glen Taylor évek óta nincs beszélőviszonyban, Garnett szerint többek között azért, mert egy őt is magába foglaló befektetői csoportnak nem adta el a klubot. Ezt már többször lenyilatkozta Garnett, most viszont Taylor is megszólalt és annyit mondott, hogy az ex-játékos soha nem kereste meg ilyen ügyben, és hivatalosan soha nem volt feltüntetve egyetlen olyan befektetői csoport tagjaként sem, amelyek hivatalosan érdeklődtek az eladásról. 

Kevin Love humanitárius díjat kapott Cleveland városától. A Cavaliers All-Starja 2018-ban elsőként állt ki a nyilvánosság elé és beszélt súlyos mentális problémáiról, és azóta is szószólója a témának – emellett tavaly az alapítványán keresztül a járvány kitörésekor 100 ezer dollárt adott a csapat és clevelandi csarnok dolgozóinak, illetve ételt vásárolt a clevelandi klinika munkatársainak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus