Hírmorzsák 2021-03-07 (10:00)

Az NBA nem tervezi lecserélni a logóját. Nem lesz kötelező a játékosoknak az oltás. Az NBA financiális helyzete egészséges. Adam Silver szerint a ligának többet kell tennie annak diverzitása érdekében. A következő szezonban remélhetőleg minden visszatér a régi kerékvágásba. Los Angelesben egyelőre még nem lehetnek nézők. Nagy az érdeklődés Larry Nance Jr. iránt, Channing Frye beszólt neki. A Rockets nem tervez olyan tankolást, mint amilyet a 76ers csinált. A Knicks Victor Oladipo, Lonzo Ball és Terry Rozier helyzetét is figyeli. De'Andre Hunter rehabilitációja jól halad.

Arról külön is beszámoltunk, hogy az NBA nem tervezi lecserélni a logóját, mivel Adam Silver szerint ez most nem időszerű. A liga komisszárja több más kérdéssel kapscolatban is érdekes információkat osztott meg, szemezgessünk ezekből.

Silver elmondta, hogy nem teszik kötelezővé a játékosok számára, hogy beoltassák magukat koronavírus ellen, ugyanakkor várhatóan a legtöbben így is várhatóan élni fognak az oltás lehetőségével. Ez egy személyes döntés, és ezt nagyon komolyan veszik, de úgy gondolják, hogy a játékosoknak az az érdeke, hogy megkapják a vakcinát. Egyelőre nincs tudomása arról, hogy lenne olyan kosaras a ligában, aki már megkapta az oltást.

Az NBA financiális helyzete hosszú távon nagyon is egészséges. Az előző és a mostani szezonban is nagyobb kiadásaik voltak a tulajdonosoknak, amit ők el is fogadtak, ahogyan a játékosok is partnerek voltak, hogy belementek a fizetésük csökkentésébe. Minden vezető bevállalta a fizetése megnyirbálását. Silver nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen közegben dolgozhat, és szerinte a játékosok is ugyanígy éreznek.

Silver arra is kitért, hogy a ligának többet kell tennie annak diverzitása érdekében, mint amennyit jelenleg csinál. Az elmúlt években fejlődtek ebben, de folyamatosan keresik a további javulás lehetőségét. Nem hiszi, hogy ez olyan dolog, amit egyik pillanatról a másikra meg lehetne oldani teljes mértékben, ahogyan azt sem gondolja, hogy lenne olyan edző, aki azt szeretné, hogy kizárólag a bőrszíne miatt nevezzék ki, de egyenlő esélyeket szeretnének. Tudja, hogy ilyen szempontból a vezetőedzői poszt kritikus, mert ők vannak az előtérben, de az NBA-t egészében is kellene vizsgálni, mert összességében rengeteget javult a diverzitásuk, de ismételten hangsúlyozta, hogy ettől függetlenül van még min dolgozniuk.

Azt illetően továbbra is optimisták a liga vezetésében, hogy a következő idényben visszatérhetnek a normális kerékvágásba, októberi szezonkezdettel és júniusi döntővel. Amennyiben az oltási tendenciák folytatódnak, és a vakcina olyan hatékony lesz, mint ahogyan gondolják, akkor remélhetőleg az új idény elején nézőkkel teli csarnokokkal vághatnak bele a folytatásba.

Egyelőre viszont sok helyen limitált létszámban sem mehetnek be a nézők, és Farbod Esnaashari (Sports Illustrated) beszámolója alapján Los Angelesben ez még hosszú ideig így fog maradni. Kaliforniában ismét lehet látogatni a nyitott sportlétesítményeket, de a Staples Center továbbra is zárva tart. Jelenleg abban reménykednek a Lakersnél és a Clippersnél, hogy talán a rájátszásra eljutnak odáig, hogy néhány szurkolót beengedhessenek a meccseikre.

A Cleveland Cavaliers lehet az egyik csapat a deadline előtt, akik eladhatnak, és Chris Fedor (cleveland.com) több pletykáról is beszámolt. Larry Nance Jr. iránt állítólag 6 csapat érdeklődik, a legélénkebben a Minnesota Timberwolves, de rajtuk kívül a Boston Celtics, a Miami Heat, a Dallas Mavericks, a Philadelphia 76ers és a New Orleans Pelicans is előkerült már különböző híresztelésekben. Ehhez kapcsolódik, hogy Nance kifakadt a szurkolókra, amiért azok rögtön különböző csapatok mezében látják őt, és ezt folyamatosan jelzik is neki a különböző közösségi felületeken. Channing Frye be is találta emiatt, miszerint ő két szakadt cipőfűzőt és egy darab fikát sem adna érte, mire Nance emlékeztette, hogy anno Frye és egy első körös draftjog volt az, amit a Cavaliers adott érte.

Fedor úgy tudja, hogy egy meg nem nevezett érdeklődő több, az első kör végébe várt draftjogot is ajánlott a játékosért, de a Cavaliers egyelőre úgy tervez, hogy megtartja őt, ahogyan Jarrett Allen, Collin Sexton, Darius Garland és Isaac Okoro esetében is így számolnak, de egyikük sem érinthetetlen. Információk alapján Koby Altman több olyan hívást is kapott, amikben JaVale McGee, Taurean Prince és Cedi Osman megszerzésének lehetőségéről érdeklődtek csapatok, ahogyan Andre Drummond elcserélése vagy kivásárlása is napirenden van.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) arról írt, hogy a Houston Rocketsnél valószínűleg nem lesz hasonló szintű tankolás, mint amilyen a Philadelphia 76ersnél volt a „The Process” idején. P.J. Tucker iránt nagy az érdeklődés, aki valószínűleg nincs benne a csapat távlati terveiben, és Victor Oladipo elcserélésére is mutatkozik esély, mivel nyáron lejár a szerződése, de nem fognak mindenkit csak azért elcserélni, hogy draftjogokat szerezzenek. Általános vélekedés a csapat környékén, hogy Eric Gordonnak, illetve minden jó szerződéssel rendelkező játékosnak biztos a helye jelenleg.

Ide kapcsolódik, hogy a New York Knicks viszont továbbra is erősíteni szeretne, és Marc Berman (New York Post) információi alapján Victor Oladipo az egyik kiszemeltjük. Oladipo mellett Lonzo Ball és Terry Rozier helyzetét is figyelik, mivel egyelőre nem biztosak azt illetően, hogy megtalálták már a jövőbeli fő irányítójukat, ugyanis Immanuel Quickley esetében azt gondolják, hogy ő talán inkább hatodik emberként, esetleg labda nélküli hátvédként hozhatja ki magából a legtöbbet. Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy felmerült Kyle O'Quinn szerződtetése, aki január óta a Fenerbahce csapatát erősíti.

A Sacramento Kings esetében több pletyka is felmerült az elmúlt napokban, és ehhez a vonalhoz tartozik az is, hogy rivális vezetők elmondása alapján nem zárkóznak el egy olyan cserétől sem, amiben esetleg Marvin Bagley is távozna. Arra ugyanakkor nem nagy jelenleg az esély, hogy ténylegesen megtörténjen az elcserélése, mivel nem túl nagy iránta a kereslet.

De'Andre Hunter rehabilitációja jól halad, miután egy beavatkozást hajtottak végre a jobb térdében, de az Atlanta Hawks fiatal játékosának visszatérésére még legalább 2 hetet várni kell. Hunter már kötetlenül végezhet súlyzós edzéseket, és a pályán is egyre több mindent csinálhat, állapotát pedig legközelebb március 19-én fogják felülvizsgálni.

A végére Joel Embiid maradt, aki bejelentette, hogy az All-Star gálás fellépéséért neki járó 100,000 dollárt jótékony célokra ajánlja fel, nagyrészt 3 philadelphiai hajléktalanszállónak. Sokan kerültek nagyon nehéz helyzetbe a pandémia miatt, és fontosnak érzi, hogy úgy segítsen, ahogy csak tud, és a továbbiakban is így tesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus