Hírmorzsák 2021-03-09 (13:00)

Daryl Morey szerint Joel Embiid még James Hardennél is jobb, a Brooklyn sztárjait pedig jobban szeretné Nyugaton látni. A liga erősorrendjében a Nets áll az első, a Suns pedig a második helyen, a Jazz csupán harmadik. Harden szerint Blake Griffin a győzni akarás miatt igazolt hozzájuk. Paul George megváltoztatta a véleményét: szerinte Damian Lillard félpályás kísérlete nagyszerű dobás. Lonzo Ballt már nem árulja a Pelicans. LeBron James megvárná a fiát az NBA-ben.

Érdekes dolgot mondott Daryl Morey, a Philadelphia 76ers GM-je, aki szerint Joel Embiid nemcsak egyszerűen MVP-jelölt az idei alapszakaszban, de olyan dominanciát mutat, amilyennel ő még nem találkozott. Morey az utóbbi évek Houstonját James Harden köré építette, ezért is érdekesek a kommentjei - úgy fogalmazott, hogy bajba kerül, amiért ilyeneket mond, de Embiid a leginkább megállíthatatlan játékos, akit valaha is látott. Mindenki tudja, hogy kit látott, hogy kire gondol, de mégis, olyat, mint Embiid, még sosem. Megkérdezték arról is, hogy mit szól a rivális Brooklyn Nets szupersztár-tömegéhez, amiről annyit mondott, hogy idegesítő a helyzet, jobban szeretné, ha ezek a játékosok Nyugaton lennének, de ennél többet nem mond, mert büntetés járna érte. 

Maradjunk még a Netsnél, hiszen Blake Griffin is Brooklynba igazolt, James Hardent pedig erről kérdezték az újságírók. Szakáll szerint a legfontosabb, hogy Griffin nyerni akar és ez számít neki, ezért hagyott az asztalon rengeteg pénzt a Detroitnál és ezért igazolt hozzájuk - taktikailag szerinte a labdakezelését/szervező készségét, illetve a javuló kinti dobását is jól tudja majd kamatoztatni a Netsnél.

Még mindig Brooklyn: az NBA.com aktuális erősorrendje James Hardenéket teszi az első helyre, szerintük a jelenlegi Nets a liga legerősebb csapata. A friss listán a Phoenix Suns lépett elő a második, összességében tehát a nyugati első helyre, a ligaelső Utah Jazzt pedig csak a harmadik helyre teszik a bajnokság hivatalos weboldalán. A top ötbe még a Philadelphia 76ers és a Denver Nuggets fér be, a legjobb tízet pedig a Los Angeles Lakers, a Milwaukee Bucks, a Los Angeles Clippers, a Dallas Mavericks és a Portland Trail Blazers egészíti ki - a sor végén "természetesen" a Minnesota Timberwolves áll.

Kisebb beavatkozáson esett át Cam Reddish, az Atlanta Hawks fiatalja, aki most már sorozatban hat mérkőzést hagyott ki az Achillese miatt. Most gipsz került a lábára, de csak rövid időre, állítólag egy hét múlva ismét megvizsgálják. Szintén hozzá tartozik, hogy állítólag ő volt az egyik Hawks-játékos, akinek finoman szólva sem tetszett Lloyd Pierce edzői munkája és részben miatta rúgták ki a trénert, illetve cserélték le Nate McMillanre.

A USA Today szerint LeBron James addig szeretne még játszani, amíg fia meg nem érkezik az NBA-be, mert nagy álma válna valóra, ha együtt játszhatnának a ligában. Mint mondta, fia jelenleg 16 éves, élvezi a tinédzserek életét és még korai erről beszélni, de nem titkolja, ez fontos lenne számára - igaz, Bronny James jelenleg térdszalag-szakadásból lábadozik. 

Ugyan a New Orleans Pelicans korábban erőteljesebben árulta Lonzo Ballt és volt is rá valamennyi érdeklődés, de a The Ringer forrásai szerint most megakadtak a dolgok - Ball jó formába lendült, playmakerként ő a legjobb hátvéd New Orleansban, így pedig a csapat már nem is szeretne tőle annyira megválni. Még nem dőlt el, hogy a Pelicans merre lép a deadline-kor, de ha ma lenne a határidő, akkor Ball maradna New Orleansban.

A végére pedig Paul George maradt, akit megkérdeztek Damian Lillard All-Star meccsen nyújtott teljesítményéről, illetve a meccset lezáró félpályás triplájáról. George annyit válaszolt, hogy korábban joggal kritizálták azért, mert azt mondta Lillard emlékezetes, playoff-párharcot lezáró triplájáról, hogy az egy rossz dobás volt - tévedett, Lillard dobótávjával az egy nagyszerű dobás...

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus