Hírmorzsák 2021-03-13 (11:00)

További két hét kihagyás vár Anthony Davisre. Hamidou Diallót Detroitba cserélte az Oklahoma. Négy-hat hétre került az oldalvonal mellé Eric Gordon. Nagy a kereslet Kyle Lowry iránt. John Collinst ezúttal a Minnesota szemelte ki magának. Bombaerős kanadai válogatott utazhat Tokióba. Visszatért Larry Nance Jr. és Kevin Love is. Külön megfigyelőt kapott Ausztráliában Justinian Jessup.

A Los Angeles Lakers hivatalosan is megerősítette, hogy Anthony Davist még legalább két hétig kénytelenek nélkülözni, sérülése következtében. Mint arról korábban már beszámoltunk, Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy az Indiana Pacers elleni találkozó előtt fogják felülvizsgálni a magasember állapotát, ami megtörtént, ennek eredményeképpen pedig immáron engedélyezték számára a komolyabb munka megkezdését. Státuszát tizennégy nap elteltével újra feltérképezik, visszatérésének időpontjáról pedig csak ezt követően döntenek.

Az Oklahoma és a Detroit a minap tető alá hozott egy cserét, melynek keretében Hamidou Diallo költözhet Michiganbe, Svi Mykhailiuk és egy 2027-es második körös draftcetliért cserébe. Az ESPN információi szerint Lu Dort egyre nagyobb szerepe miatt szorult ki a Thunder rotációjából Diallo, melynek eredményeképpen hamar kegyvesztetté vált, ráadásul a Pistonsnál jelenleg az a Troy Weaver a vezérigazgató, aki annak idején az OKC-nél draftolta a játékost.

A Houston még a csütörtöki Sacramento elleni veresége során veszítette el Eric Gordont, aki lágyéksérülés miatt lesz kénytelen legalább négy-hat hetet kihagyni, ami már csak azért is érinti rosszul a Rocketset - mivel a ma hajnalban a Utah ellenében sorozatban a tizenötödik vereségét elszenvedő klub, szeretett volna aktív lenni az átigazolási piac március 25-i zárása előtt. Az elgondolás szerint éppen Gordon köré építettek volna fel egy csomagot. A harminckét esztendős bedobó kiesése ellenben keresztülhúzta a vezetőség ezen elképzeléseit is.

Hamár szóba került a cserepiac lezárása, továbbra sem csitulnak a pletykák Kyle Lowry körül, aki a szezont követően korlátozott szabadügynök lesz, így a Raptorsnak talán jobban megérné még a idény közben elpasszolni őt. A legfrissebb hírek szerint a Los Angeles Clippers, a Miami Heat, a Philadelphia 76ers és a San Antonio Spurs is érdeklődik, melyek közül leginkább Clippers lenne érdekes, ahol újra együtt játszhatna korábbi csapattársával, Kawhi Leonarddal.

Többször is érintettük már azt a témát, miszerint az Atlanta nem tudott megállapodni John Collins, a 2021-es idény végén lejáró szerződésének, idő előtti meghosszabbításáról. Az információk szerint a Hawks közvetlenül a szezon rajtját megelőzően egy kilencvenmillió dolláros kontraktust kínált a játékos számára, ám az visszautasította azt. Bizonyos források tudni vélik, hogy Collins nem érzi magát túl jól Georgiában, szerinte a csapat túlságosan is Trae Youngot helyezi előtérbe, amely néhány héttel ezelőtt be is igazolódott, miután az egyik közös videózás alkalmával a két játékos összeszólalkozott. A The Athletic értesülései szerint a Minnesota nagyon szeretné megszerezni Collinst, mégpedig Karl-Anthony Towns mellé, s a Hawks számára is üdítőbb lenne most megszabadulni a magasembertől, minthogy az a nyáron korlátozott szabadügynökként távozzon.

Talán soha nem utazhatott még az olimpiára olyan komoly kerettel a kanadai válogatott, mint amelyre most lehetősége nyílik, feltéve, ha minden sztár elvállalja a szereplést. Az elképzelések szerint Tokióban a következőképpen nézne ki a juharlevelesek kezdő ötöse: Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Jamal Murray (Denver Nuggets), RJ Barrett (New York Knicks), Brandon Clarke (Memphis Grizzlies) valamint Tristan Thompson (Boston Celtics) és akkor még nem szóltunk Kelly Olynyk (Miami Heat), Chris Boucher (Toronto Raptors) és Andrew Wiggins (Minnesota Timberwolves) triójáról. Ahogyan a tengerentúli média fogalmaz, ez a csapat okos lesz, atletikus és veszélyes.

Hosszú kihagyást követően az NBA legutóbbi játéknapján Larry Nance Jr. és Kevin Love is visszatérhetett Clevelandben, bár sok köszönet nem volt benne, hisz a Cavs fájó, 116-82 arányú vereséget szenvedett a Pelicanstól. Mint arra emlékezhetünk Nance február 6-án törte el a bal kezét, míg Love december eleje óta lábadozott lábszár sérüléséből. „Nagyon szerencsétlen volt az az eset, ami miatt az oldalvonalra kerültem. Vártam már, hogy visszatérhessek, bár valószínűleg néhány hétre szükségem lesz még ahhoz, hogy megtaláljam a formám. Nem akarok újfent nagy szavakat használni, de mentálisan sokkal jobban megviselt a meccshiány, mint fizikálisan - mondta Love, aki tíz perc alatt négy pontig jutott a New Orleans ellenében.

A Golden State Warriors minden követ megmozgat annak érdekében, hogy az elkövetkezendő években újra bajnokesélyesként tekinthessünk rájuk. Ennek okán egy külön megfigyelőt küldtek Ausztráliába, akinek az a feladata, hogy szemmel tartsa a 2020-as draft ötvenegyedik helyén kiválasztott dobógép, Justinian Jessup fejlődését. Az Illawarra Hawks játékosa jelenleg 14,6 pontot átlagol és igazolva remek csuklóját, 46,8%-al céloz a triplavonalon kívülről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus