Hírmorzsák 2021-03-25 (10:30)

Továbbra is csak kapkodjuk a fejünket a cserepletykák kapcsán. Kyle Lowry a hírek középpontjában. Andre Drummondot már a Knicks is vinné. Közben a Detroit és a Sacramento nyélbe ütött egy tényleges trade-t is. John Collins most már nem akar távozni Atlantából. Ja Morant újabb mérföldkőhöz érkezett. Történelmet írt a TSN televíziós csatorna. Lou Williams bedobta tizenötezredik pontját. Áprilistól külön szektort kapnak a beoltott szurkolók Miamiban.

Pörögnek az események az átigazolási piac zárását megelőzően, bár egyelőre inkább csak a pletykákat tekintve kapkodhatjuk a fejünket. Kyle Lowry esetében immáron a Philadelphia és a Miami mellett a Los Angeles Lakers neve is felmerült, mint esetleges kérő, bár azt nem lehet tudni, hogy miként szeretnék megszerezni a hátvédet. Adrian Wojnarowski értesülései szerint a játékos ügynöke, Mark Bartelstein továbbra is mindent megtesz azért, hogy el tudja vinni védencét Torontóból.

Maradva Lowrynál, azért az elmúlt napokban rendesen beindult körülötte a „hype”, az immáron harmincöt esztendős kosarast illetően több újságíró is feltette azt a kérdést, hogy vajon ő e minden idők legjobb Raptors játékosa? „Nem aposztrofálhatom magam így. Hagyom, hogy ezt mindenki maga döntse el” - mondta erre maga Lowry. A Nuggets elleni mérkőzést követően jó néhány Raptors szurkoló is dühös hangot ütött meg, tudván, hogy nagy valószínűséggel ez volt a hátvéd utolsó meccse a csapatban. A rapper Drake például úgy fogalmazott, hogy felháborítónak tarja, hogy egyáltalán szóba jön az elcserélése minden idők legnagyobb Toronto játékosának.

Andre Drummondra a Lakers mellett immáron a Knicks is alkuszik, mivel a New York-iak továbbra is bőven a fizetési sapka alatt vannak, bár kérdéses, hogy miként tudnák magukhoz csábítani a magasembert, aki a hírek szerint a Los Angeles-iek mezét szeretné magára húzni, ennek fejében pedig igyekszik kivásárolni magát a clevelandi szerződéséből.

Közben azért megköttetett egy tényleges üzlet is. A Detroit és a Sacramento nyélbe ütött egy cserét, melynek keretében Delon Wright költözik Kaliforniába, ellenértékként pedig Corey Joseph-et és két második körös választást kapnak az autóvárosiak. Ez egy újabb érdekes húzás a Pistons részéről, hisz Wright az elmúlt időszakban remekül teljesített, meccsenként átlagosan 10,5 ponttal és 4,6 lepattanóval segítette a csapatot.

Többször is érintettük már azt a témát, miszerint az Atlanta nem tudott megállapodni John Collins, a 2021-es idény végén lejáró szerződésének, idő előtti meghosszabbításáról. Az információk szerint a Hawks közvetlenül a szezon rajtját megelőzően egy kilencvenmillió dolláros kontraktust kínált a játékos számára, ám az visszautasította azt. Bizonyos források tudni vélték, hogy Collins nem érezte magát akkor túl jól Georgiában, szerinte a csapat túlságosan is Trae Youngot helyezi előtérbe, amely néhány héttel ezelőtt be is igazolódott, miután az egyik közös videózás alkalmával a két játékos összeszólalkozott. Nate McMillan érkezésével ellenben kilencven 180 fokos fordulatot vett a történet, a magasember most már szeretne maradni, bízik abban, hogy a szezon végeztével egy megfelelő ajánlatot kap majd a csapattól.

Ja Morant egy újabb mérföldkőhöz érkezett NBA-pályafutását tekintve, ugyanis a liga történetének hetedik olyan játékosa lett, aki az első száz mérkőzésén minimum 18 pontos és 7 gólpasszos átlaggal bír, ezzel pedig olyan nevekhez csatlakozott mint Oscar Robertson, Magic Johnson, Isiah Thomas, Damon Stoudamire, Allen Iverson és Trae Young.

Történelmet írt a kanadai TSN televíziós csatorna, amely a Toronto március 24-i Denver elleni mérkőzésén egy teljes egészében csak hölgyekből álló képernyős stábbal dolgozott, amelyre korábban még soha nem volt példa az NBA-ben. Megham McPeak és Kia Nurse fogadta a nézőket a stúdióban, Kayla Grey jelentkezett be az oldalvonal mellől, míg a hármas munkáját Kate Beirness és Amy Audibert tette teljessé. „Az olyan újságírók, mint McPeak, Nurse, Gray, Beirness és Audibert, kiváló példaként szolgálnak arra, hogy a nők miért ne engedjék el soha az álmaikat, mindazok ellenére sem, hogy a társadalom ezen posztok betöltését domináns férfi munkaként tünteti fel” - szólt a csatorna sajtónyilatkozata.

Az NBA legutóbbi játéknapján Lou Williams 16 ponttal terhelte meg a San Antonio Spurs kosarát, ezzel elérve karrierje 15000. bedobott pontját. A Los Angeles Clippers immáron a tizenhatodik idényét taposó harmincnégy éves kiválósága, természetesen a rá jellemző poénos módon reagált a történtekre. „Hová tűnt a karrierem? Gyerekként mindenki arról álmodik, hogy egy napon szupersztárrá válik ebben a bajnokságban és akkor, abban a pillanatban ennek a realitásáról meg is van győződve. Hihetetlenül megtisztelő számomra az, hogy tizenötezer pontot dobtam a kispadról - írta közösségi média oldalain Sweet Lou.

Áprilistól külön szektort kapnak a beoltott szurkolók a Miami Heat hazai mérkőzésein. A tavaly nagydöntős floridaiak hivatalosan is megerősítették, hogy a második koronavírus elleni vakcinát is felvevő rajongóik számára széksorokat különítenek majd el a nézőtéren. Ebben a blokkban ugyanúgy szükséges lesz a szájmaszk használata, de csak egy széknek kell kimaradnia a különböző baráti csoportok között. Mindemellett a beoltottak külön bejáraton léphetnek majd be az American Airlines Arenába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus