Hírmorzsák 2021-03-29 (10:30)

Andre Drummond a papírformát igazolva a Lakers színeiben folytatja. A Boston már DeMarcus Cousinsszal tárgyal. Austin Rivers és Gorgui Dieng is szerződésre vár. Aaron Gordon bemutatkozott Denverben. Norman Powell még hadilábon áll azzal, hogy melyik csapatban is játszik. Stephen Curry várhatóan a Chicago ellenében térhet vissza. Kevin Durant ellenben még legalább egy hetet kihagy. Mike Woodson a szezon végén távozik New Yorkból. Kialakult a legjobb nyolc mezőnye az NCAA March Madnessében.

Ahogyan arról már beszámoltunk Andre Drummond a papírformát igazolva a Los Angeles Lakers ajánlatát fogadta el, így a Cleveland Cavaliers csapatától távozó center a címvédőnél folytatja pályafutását. Frank Vogel vezetőedző az ESPN megkeresésére elmondta, hogy egy Drummond szintű játékos érkezése új szintre emelheti a csapatot. Személyében a liga - egyik - legjobb centerét szereztük meg, akivel minden ellenfelünknek meggyűlik majd a baja, ráadásul Anthony Davis és LeBron James mellett egy teljesen más képet szabhat a játékunknak, mind a támadó, mind pedig a védő oldalon” - mondta a kaliforniaiak mestere.

Bostonban nem sokat bánkódtak azon, hogy Drummond végül nem őket választotta, előhúzták a második opciót, így a legújabb célpontjuk DeMarcus Cousins lett. Az idényt a Houston csapatában kezdő center azt követően került kivásárlásra, hogy a Rockets belekezdett szörnyű vereségszériájába. A Celticsnek viszont valamilyen módon fel kell(ett) ráznia a keretét, hisz az idény első felében túlságosan is Jayson Tatum és Jaylen Brown kettősére építettek, ez viszont csak a keleti konferencia hetedik-nyolcadik helyéhez volt elegendő. A cserehatáridő lejárta előtt így léptek, érkezett Evan Fournier, Moritz Wagner és Luke Kornet, ám Robert Williams mögé még mindig elkelne egy a pontszerzésben és lepattanózásban is erős magasember.

Persze kisebb játékosmozgások az elmúlt napokban is voltak, Austin Riverst a várakozásoknak megfelelően kitette az Oklahoma City Thunder, ahová a philadelphiai George Hill tranzakcióval került, melybe harmadik félként a Knickst is bevonták. A bedobó nagy valószínűséggel Milawukee-ban köthet ki. Hatalmas a harc Gorgui Dieng szolgálataiért is, a Grizzlies csapatát elhagyó center egyre közelebb kerül San Antonióhoz, bár a Spurs mellett a Knicks, a Suns, a Clippers, a Sixers, a Raptors, a Heat és természetesen a Nets is érdeklődik iránta.

Alig néhány támadásra volt szükség ahhoz, hogy Aaron Gordon megszerezze első kosarát a Denver színeiben. Az Orlandótól érkező magasember végül 13 ponttal debütált új csapatában az Atlanta ellenében 126-102 arányban megnyert mérkőzés alkalmával. „Úgy tűnik, hogy itt minden a helyén van ahhoz, hogy eredményesek lehessünk. Nagyon mély ez a keret, elfogadom a szerepem és igyekszem beilleszkedni, bár már elsőre is elég jól ment a csapatjáték” - nyilatkozta a lefújást követően Gordon, aki húsz percet kapott az összecsapás során.

Az NBA legutóbbi játéknapján a Portland Torontóba látogatott, a mérkőzés pedig egy eléggé vicces jelenettel kezdődött, miután a néhány napja éppen a Raptors csapatától a Blazershez kerülő Norman Powell, a feldobást megelőző pillanatokban, valószínűleg megszokásból a hazaiak térfelén álldogált, aztán hirtelen kapcsolva bandukolt át a másik oldalra. A meccset végül a vendégek nyerték, Powell 13 ponttal terhelte meg egykori munkaadója gyűrűjét.

Nagy valószínűséggel másfél hét kihagyást követően, március 29-én, hétfőn a Chicago ellenében térhet vissza a Golden State kiválósága Stephen Curry, aki az elmúlt napokban már újra teljes értékű edzésmunkát végezhetett. Mint köztudott a Warriors sztárhátvédje egy farokcsont sérülés miatt volt kénytelen mérkőzéseket kihagyni, s habár már korábban is szóba került a visszatérése, akkor az orvosi vizsgálatok még erős gyulladást diagnosztizáltak nála.

Kevin Durant ellenben még biztos, hogy nem lesz ott a Brooklyn Nets Minnesota Timberwolves elleni összecsapásán, sőt a legfrissebb hírek szerint még legalább egy hét kihagyás vár rá combhajlító sérülése miatt. Durant február 13-án épp egykori csapata, a Warriors ellenében játszott utoljára. Steve Nash vezetőedző elmondása szerint All-Star játékosa felépülése jól halad, immáron a rehabilitáció utolsó fázisában jár.

A New York Knicks másodedzője Mike Woodson az idény végén elhagyja a csapatot, miután elfogadta az egyetemi bajnokság egyik legendás programjának az Indianának az invitálását. A Hoosiers idén nem került be a March Madnessbe, így a szezon végén azonnali hatállyal megváltak Archie Miller vezetőedzőtől, akinek a helyére elsőként a Boston Celtics trénerét, a korábban a Butler egyetemmel sikert sikerre halmozó Brad Stevenst próbálták megszerezni – sikertelenül. A hatvanhárom esztendős Woodson lényegében hazatér, hisz 1976 és 1980 között ő maga is az Indianán játszott, méghozzá a legendás Bob Knight kezei alatt.

Maradva a March Madnessnél, kialakult a legjobb nyolc mezőnye, természetesen meglepetések a legjobb tizenhat között is születtek. Keleten a #11 UCLA legyőzte a #2 Alabama csapatát, míg a középnyugati régióban tovább írja tündérmeséjét a #12 Oregon State, amelynek a #8 Loyola-Chicago sem tudott megálljt parancsolni. A Final Fourba kerülésért rendezett regionális döntők párosításai a következőképpen alakulnak: #1 Gonzaga - #6 USC (nyugat), #1 Baylor - #3 Arkansas (dél), #1 Michigan - #11 UCLA (kelet) és #2 Houston - #12 Oregon State (középnyugat). A mérkőzéseket március 29-én és 30-án rendezik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus