Hírmorzsák 2021-03-30 (11:00)

Jeanie Buss szerint a legjobbat fogja kihozni a Lakersből a Nets erősítése. Több GM is panaszkodik a kivásárlási piacra. Rafael Stone ugyanúgy csinálná most is James Harden cseréjét. Stephen Curry visszatért, de fájdalmai vannak. Jeff Teague a Bucksban. Továbbra is nagy az érdeklődés Bradely Beal iránt. Mitchell Robinsont megműtötték. Moses Brown új szerződést kapott a Thundertől. Terry Rozier és De’Aaron Fox az előző hét két legjobbja.

A Los Angeles Lakers élén álló Jeanie Buss szerint a legjobbat fogja kihozni a csapatából a Brooklyn Nets erősítése, mert az még keményebb munkára sarkallja őket, hogy egy csapat ahhoz építkezik, hogy legyőzze a Lakerst. Andre Drummond megszerzése őket is segíteni fogja, különösen azok után, hogy őket is sújtja egy sérüléshullám, míg Marc Gasol heteket volt kénytelen kihagyni a koronavírus miatt, és a visszatérése után is perclimiten van. LeBron James és Anthony Davis esetében az a legfontosabb, hogy teljesen egészségesek legyenek, amikor visszatérnek, mert akkor a rájátszásban is azok maradnak. Buss végül arra is kitért, hogy reményei szerint a rájátszás kezdetére már lehetnek nézők a meccseiken, de mindenben követik a helyi szabályozásokat, és biztonságban akarják tudni a szurkolóikat.

Andre Drummond is megszólalt, aki úgy gondolja, hogy James és Davis visszatérése után őrületesen jó lesz a Lakers védekezése, és ezt nagyon várja. Drummond február 12-e óta nem lépett pályára, és már nagyon ki van éhezve arra, hogy játsszon, és nagyon izgatott is emiatt. Az elmúlt hónapban rengeteg munkát végzett, és ebben a pillanatban is készen áll a játékra, de arról még nem beszélt a csapat edzőivel, hogy pályára léphet-e a Lakers következő, Bucks elleni meccsén, vagy még várnia kell a bemutatkozásra. Nem azért igazolt ide, hogy ellopja más elől a rivaldafényt, azért írt alá, hogy győzelmekhez segítse új csapatát, akár kezdőként, akár csereként számolnak vele. Úgy gondolja, hogy védekezésben sokat adhat a Lakersnek, mert gyorsak a kezei és a lábai, és képes lesz bármilyen poszton játszó ellenfelet fogni.

Szintén a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Jovan Buha és Jared Weiss (mindketten The Athletic) forrásai szerint az utolsó üres kerethelyüket egy olyan periméterjátékosra szeretnék ellőni, aki triplázásban és védekezésben is tudná őket segíteni.

Howard Beck (Sports Illustrated) arról számolt be, hogy több, kisebb piacú csapatnál dolgozó vezető is arról panaszkodott neki, hogy hátrányban vannak a kivásárolt játékosok piacán. Egy nem megnevezett GM szerint a gazdagabb még gazdagabb lesz azzal, hogy Blake Griffin, Andre Drummond vagy LaMarcus Aldridge annak ellenére is egy erős csapathoz tud kerülni, hogy azok nem tudtak érte cserélni. Egy másik vezető is arról beszélt, hogy ez probléma, és amikor az ilyen játékosok a bajnoki címre hajtó csapatok közül válogatnak, akkor hajlamosak a nagyobb piacon lévő mellett elkötelezni magukat. Eközben a kisebb piacú csapatok kényszer alatt állnak, hogy szándékuk ellenére is kivásárolják egy-egy veterán játékosukat, mert így is nehezen tudnak szabadügynököt igazolni, és attól tartanak, hogy a kivásárlandó kosaras ügynöke ellenkező esetben nem vinné oda más ügyfelét a jövőben. Több vezető is változtatásokat sürget, noha már a jelenlegi szerződtetési rendszer is a kisebb piacokat segíti.

Rafael Stone, a Houston Rockets általános igazgatója ki van békülve azzal, hogy milyen ellenértékért sikerült elcserélnie James Hardent, és ma is ugyanúgy aláírná azt az ajánlatot, amit elfogadott érte. Nem lehet tudni, hogy mekkora értékük lesz azoknak a draftjogoknak, amiket kaptak, de jók a megérzései, és nincs benne megbánás az ügylettel kapcsolatban. Ez a csere megteremtette számukra a lehetőséget arra, hogy saját belátásuk szerint döntsenek arról, hogy mikorra akarnak ismét versenyképesek lenni. Az elmúlt 5-6 évben folyamatosan olyan helyzetben voltak, hogy azonnal nyerni akartak, és ennek a következménye, hogy most úgy állnak, ahogy, és ezzel együtt tudnak élni.

Stephen Curry visszatért sérüléséből, és rögtön győzelemhez segítette a Golden State Warriorst. A mérkőzés után elmondta, hogy a találkozó elején tünetmentes volt, de aztán többször is földre került, és a problémás farokcsontjánál ismét fájdalmat érzett. Meccs közben végig melegen tudták tartani a csont körüli részt, és kezelni tudta a fájdalmat, és tudja, hogy ezzel a következő időszakban is meg kell birkóznia, de idővel teljesen meg fog gyógyulni.

Jeff Teague a minap szabadlistára került, miután a Bostonból Orlandóba cserélt irányítót kitette a Magic, de úgy tűnik, hogy meg is találta az új csapatát, a szezon hátralévő részét a Milwaukee Bucksnál töltheti. Teague ezzel ismét Mike Budenholzer kezei alatt játszhat, akivel korábban az Atlanta Hawksnál is dolgozott együtt.

Noha a cserehatáridő lejárt, pletykák így is vannak. Kevin O’Connor (The Ringer) arról számolt be, hogy tudomása szerint a végül Torontóban maradó Kyle Lowry szívesebben került volna a Miami Heathez, mint a Los Angeles Lakershez vagy a Philadelphia 76ershez. Szintén O’Connor írta meg, hogy Bradely Beal iránt leginkább a Miami Heat, a Boston Celtics, a New York Knicks és a New Orleans Pelicans érdeklődik, de egy ligában dolgozó forrás szerint az sem kizárható, hogy Lowry végül azért is maradt a Raptorsnál, mert ők is bejelentkezhetnek a Washington Wizards sztárjáért.

A New York Knicks háza tájáról két hír is érkezett. Egyrészt sikeres műtéten van túl a lábtörést szenvedő Mitchell Robinson, akinek a visszatérésére nem jelöltek ki konkrét időpontot. Másrészt pedig a cserepiac zárása előtt megszerzett Terrance Ferguson és Vincent Poirier számára is csak átmeneti állomás volt a Knicks, mindkettejüket szabadlistára tették.

Az Oklahoma City Thundernél is zajlik az élet: Luguentz Dort még a hétvégén szenvedett agyrázkódást a Boston Celtics ellen, és egyelőre az ezt követő protokoll alatt áll. A csapat azt is bejelentette, hogy új szerződést kapott tőlük az elmúlt hetek egyik nagy felfedezettje, Moses Brown, az viszont egyelőre nem ismert, hogy milyen kondíciókat tartalmaz a megállapodás.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Terry Rozier, nyugaton De’Aaron Fox zsebelte be az elismerést. A Charlotte Hornets hátvédje 3-1-es héthez segítette csapatát, miközben 24,3 pontot, 5,3 lepattanót, valamint 5,5 gólpasszt átlagolt, míg a Sacramento Kings 4-0-t futott az elmúlt héten, miközben Fox 36,8 pontot és 5,5 gólpasszt tett hozzá meccsenként.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján július 29-én rendezhetik a 2021-es draftot, míg a lottery várhatóan június 22-én lesz. A játékosok felmérésére szolgáló Draft Combine június utolsó harmadában lehet, az előzetes tervek alapján a június 21-én kezdődő héten.

A végére pedig az „afrikai NBA” maradt, vagyis a Basketball Africa League (BAL), ami egy egész Afrikát átölelő bajnokság lesz, és a FIBA, valamint az NBA közreműködésével rendezik meg. Az eredeti tervek szerint márciusban indult volna a BAL, de a koronavírus közbeszólt, így jelen állás szerint május 16-án veheti kezdetét a sorozat, amiben 12 csapat vesz részt. A mérkőzéseknek Ruanda ad otthont, és összesen 26 találkozót rendeznek majd. 4 csapatos csoportokat hoznak létre, ahol mindenki játszik mindenkivel, míg az egyenes kieséses szakaszban 8 gárda vehet részt, és minden párharcban egyetlen összecsapás dönt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus