Hírmorzsák 2021-04-01 (10:15)

Donovan Mitchell eddig is félt a repüléstő, a kényszerleszállás után nem utazott el a csapattal Memphisbe. Jordan Clarkson és Mike Conley szerint is pánikhangulat uralkodott a gépen, azt hitték, hogy itt a vég. Kevin Durant újra minősíthetetlenül viselkedett. Russell Westbrook megvédte magát. Andre Drummond már sétálni sem tudott, nem volt köröm a lábujján. James Harden sérülése talán nem súlyos. Victor Oladipo holnap hajnalban debütálhat a Heatben. Shai Gilgeous-Alexander még hetekig nem játszik. JJ Redick szerint David Griffin nem tartotta a szavát. 

Kezdjük a sérülésekkel: ma hajnalban ugyanis Andre Drummond és James Harden is idő előtt hagyta el a játékteret. A Lakersnél most debütáló centeré lehet a súlyosabb, elsőre komolynak tűnt a lábujj-problémája, bár egyelőre nem tudni, hogy mi a diagnózis, csak annyi biztos, hogy a röntgen negatív lett, viszont így is komoly fájdalmai voltak Drummondnak. A magasember szerint egyre rosszabb lett a helyzet a meccs során, majd amikor levette a zokniját, észrevette, hogy hiányzik a körme és nem tudott már futni, sőt, sétálni sem nagyon. Drummond a meccs után interjúk során szandált viselt a sérülés miatt, de ő sem tudta, hogy most mi következik - csak annyi volt biztos, hogy nagyon csalódott, mert remek formában érezte magát és nagyon bizonyítani akart.

Hardennek a combhajlítója sérült meg mérkőzés közben, vele kapcsolatban a csapat bizakodóbb, talán nem nagyon kell kihagynia semmit és egy rövid pihenés megoldja a problémát, ebben bíznak.

A tegnapi nap egyik fontos híre volt, hogy a Utah Jazz repülője kényszerleszállást hajtott végre, mert meghibásodott az egyik hajtómű. Szerencsére senki sem sérült meg, de a játékosok nagyon megijedtek, Donovan Mitchell nem is utazott el végül Memphisbe és a csapat a megnyert mérkőzés után is csak az úttal foglalkozott. Jordan Clarkson arról beszélt, hogy tíz-tizenöt percre teljesen bepánikoltak, többen is a családjuknak írtak "a biztonság kedvéért" és azt hitték, hogy itt a vég, szétesik a gép és lezuhannak - a pilóták azonban nagyon nyugodtak voltak és megoldották a helyzetet. Mitchellnek egyébként is voltak korábban félelmei a repülés miatt, ez után az élmény után pedig nem volt hajlandó felszállni a gépre - Clarkson azt mondta erről, hogy ő teljesen megérti, rendkívül ijesztő és komoly helyzetet éltek át. Mike Conley annyit tett hozzá, hogy nagyjából tíz percig nem tudták, hogy mi történt, úgy érezték, mintha bomba robbant volna a gépen, úgyhogy teljességgel elveszettnek tűntek és úgy érezték, hogy senki sem tud rajtuk segíteni.

JJ Redick nyíltan bírálta a New Orleans Pelicans vezetőségét amiatt, hogy nem cserélték őt el a deadline-kor. A rutinos dobógép kikerült a Pels rotációjából, ami sem neki, sem a csapatnak nem jó helyzet és állítólag megegyezett David Griffinnel, hogy egy számára megfelelő helyre postázzák - végül a Dallas Maverickshez került, de Redicknek nagyon nem tetszett, ahogy Griffinék kezelték az ügyét. Redick szerint a GM  megszegte a szavát, mret már hónapokkal ezelőtt kérte, hogy New Yorkba cseréljék, hogy találkozhasson a családjához, de egészen eddig nem cserélték el sehova, végül pedig Dallasba küldték. Hozzátette, hogy ez szerinte nem egyedüli eset, a ligában rendszeresen ez a helyzet, hogy a vezetők nem tartják meg, amit ígérnek, de azt megérti, hogy miért cselekszenek így, ha ezzel szolgálják leginkább a saját és a klubjaik érdekeit.

Ugyanígy nem cserélte el a Pelicans Lonzo Ballt sem, aki szintén fel volt rá készülve, hogy máshol kell folytatnia a deadline után, de végül maradhatott jelenlegi csapatánál. Ball viszont nem is akart menni, most is elmondta, hogy jól érzi magát az együttesnél, szeret együtt játszani a Williamson-Ingram párossal, úgy érzi, hogy sokra hivatottak, úgyhogy örül, hogy maradhatott, de bevallotta, hogy tudta, mi a helyzet, mindenre fel volt már készülve és azt is tudta, hogy vannak érdeklődők. Ball egyébként jelenleg sérült és egyelőre nem tud teljes edzésmunkát végezni a csapattal, az utóbbi öt meccset kihagyta és nem is tudja, hogy mikor térhet vissza, egyelőre közel sem 100%-os.

Közben kiderült, hogy az OKC vezére, Shai Gilgeous-Alexander legalább április közepéig nem játszhat még, úgyhogy valóban hosszabb távú sérülést szenvedett - elsőre nem volt biztos, hogy ez a helyzet, de a csapat részéről már akkor is azt mondták, hogy itt nem "day-to-day" helyzetől van szó.

A Miaminál viszont holnap hajnalban debütálhat Victor Oladipo, aki a deadline óta még nem játszhatott a csapattal - Erik Spoelstra vezetőedző szerint sok Zoom-beszélgetésen vettek részt és úgy próbálták meg felzárkóztatni Oladipót a rendszerükből, de egy intelligens veteránnak nevezte a játékost, aki gyorsan fel fogja találni magát.

Szintén jó hír, hogy Joel Embiid állítólag olyan közel van a visszatéréshez, hogy Shams Charania szerint ez már ezen a hétvégén megtörténhet, az újságíró forrásai úgy tudják, hogy a center már a szombati találkozón megpróbál pályára lépni.

A végére pedig két botrány, kezdjük a kisebbel. Stephen A. Smith Russell Westbrook legutóbbi csodálatos teljesítménye után szállt bele a korábbi MVP-be, mondván, hogy nem nyert semmit, Bradley Beallel együtt is messze vannak az idei playofftól, a számai neki nem jelentenek semmit. A kijelentésre Westbrook és a felesége is reagált, a játékos szerint ő nem hajszolja a gyűrűt, az utcán nőtt fel, úgyhogy az NBA-be való eljutása már bajnokká tette, az ő öröksége pedig a pályán kívül íródik - az a lényeg, hogy hány ember életét befolyásolja és hogy hány emberre van hatással az, amit ő elér. Felesége szerint Stephen A. Smith mindig csak támadja Westbrookot, ha jól játszik, akkor az érdemeit kisebbíti, ha rosszul, akkor kifigurázza, neki nem lehet megfelelni.

A nagyobb balhé pedig természetesen Kevin Duranté, aki értelmezhetetlenül döbbenetes ügybe keveredett megint. Michael Rapaport tweetelt arról, hogy Durant milyen érzékenyen kezelt egy interjút és szerinte ha valaki ennyire érzékeny mindenre, akkor inkább ne is interjúzzon. Durant erre válaszul privát üzenetben minősíthetetlen dolgoakt írt a színésznek, elmondta mindennek, aminek csak lehetett, szóba hozta a feleségét és "kihívta" egy utcai bunyóra, majd elkérte tőle a címét, hogy ő majd jól odamegy. Rapaport válaszul nyilvánosságra hozta az egész privát beszélgetést, így a botrányosan viselkedő Durantnek nem maradt más, mint egy erőltetett, megmagyarázós bocsánatkérés - arról egyelőre nincs hír, hogy a liga vizsgálódna a Nets hosszú ideje sérült játékosának megjegyzései miatt.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus