Hírmorzsák 2021-04-02 (10:00)

Kevin Durant azt sajnálja, hogy az emberek látták a szóhasználatát, mert nem akarja, hogy ezt lássák és hallják tőle. Andre Drummond sérülésével kapcsolatban bizakodó a Lakers. Paul George-nak hosszabb távú sérülése van, aggódik, hogy nem is fog elmúlni. James Harden és Nikola Jokics március két MVP-je, Anthony Edwards és LaMelo Ball a két Újonca. Draymond Greent nem motiválja a playin. John Collins legalább egy hétre kidőlt. Jeff Teague a Bucksé. 

James Hardent és Nikola Jokicsot választották meg március hónap két MVP-jének Keleten, illetve Nyugaton. Harden 27,9 pontos, 9,8 lepattanót és 11,5 gólpasszos átlaggal vezette 11-1-es hónapra  Brooklynt úgy, hogy Kevin Durantet végig és részben Kyrie Irvinget is nélkülözte a gárda, míg Jokics 27,1 ponttal, 11,4 lepattanóval és 8,4 gólpasszal húzta a Denvert, amely 11-3-at ment a hónap során. Mindkét játékosnak ez a második Hónap MVP-je elismerése a szezon során, Jokics a december-januárt vitte Nyugaton, míg Harden a februárt húzta be Keleten. Nyugaton jelölték még Luka Doncicot, De'Aaron Foxot, Damian Lillardot, Donovan Mitchellt, Ja Morantet és Zion Williamsont, míg Keleten Giannis Antetokounmpót, Kyrie Irvinget, valamint Russell Westbrookot.

Szintén ide tartozik, hogy a Hónap Újoncait is megválasztották, az érdekesség pedig az, hogy Keleten a harmadik ilyen jellegű idei díjat is LaMelo Ball kapta annak ellenére, hogy csak nyolc mérkőzést játszott a hónap során - ez idő alatt 18,5 ponttal, 5,3 lepattanóval, 5,4 gólpasszal és 1,8 labdaszerzéssel segítette a Charlotte-ot. Nyugaton Tyrese Haliburtont viszont "leváltották", az 1/1-es Anthony Edwards 24,2 pontja, 5,5 lepattanója, 2,5 gólpassza és 1,6 labdaszerzése elég volt az első helyhez ebben a versenyben.

A Los Angeles Lakers egyelőre csak annyit jelentett be Andre Drummonddal kapcsolatban, hogy a center nem utazott el a csapattal Sacramentóba és nem lesz ott a címvédő mai meccsén a Kings ellen. Ennél többet viszont nem tudni, bár Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a klubnál abban reménykednek, hogy ez csak egy, maximum két meccses kihagyást jelent a frissen megszerzett magasember számára és hamar rendbejön a lábujj-sérülése, egyelőre nem számolnak hosszabb felépüléssel.

Szintén sérültjelentés, hogy John Collins bokasérülése komolyabbnak tűnik az első reakcióknál, ugyanis a csapat azt jelentette be, hogy az erőcsatár legalább egy hetet kénytelen kihagyni. Collins kedden sérült meg, ami elsőre nem tűnt túl komolynak, de a vizsgálatok alapján egyrészt maga a bokasérülés sem játék, másrészt van egy csontzúzódása is, úgyhogy rehab vár rá. Ez öt mérkőzést jelent első körben, amelyből egyet ma hajnalban dupla hosszabbítás után megnyert az Atlanta. 

Paul George is a sérüléséről beszélt, a Clippers sztárjátékosának Drummondhoz hasonlóan szintén a lábujjával vannak gondok, emiatt hagyta ki az utóbbi meccseket, bár ma hajnalban visszatért a Denver elleni rangadóra. George szerint egyáltalán nincs jól, de mivel egy ideje már nem nagyon javult a helyzet, ezért megpróbál együtt élni a fájdalommal és kitalálni valamit, hogy jobb legyen - aggódik, hogy nem fog elmúlni a sérülés és hosszabb távon is ez lesz a helyzet, mert így azért nyilván nem tud 100%-osan teljesíteni.

A Milwaukee Bucks erősíti a hátvédsorát, ugyanis leigazolja a szezont Bostonban kezdő, de múlt héten Orlandóba cserélt, majd onnan kitett Jeff Teague-et. A veterán irányító három évet játszott már Mike Budenholzer kezei alatt Atlantában, az volt karrierje legjobb időszaka, bár idén 7 pontot és 2 gólpasszt átlagolt a Celticsnél, messze van már akkori önmagától. Teague azért kellett a Bucksnak, mert a szezon előtt megszerzett DJ Augustin nem vált be és el is küldték Houstonba a PJ Tucker-cserében.

Draymond Green, a GSW veteránja arról beszélt, hogy őt egyáltalán, de tényleg kicsit sem motiválja az, hogy a csapatával egy playint érő helyért küzdjön. Utál veszíteni, mindig nyerni akar, de ő nem tud ehhez úgy hozzáállni, hogy itt kiharcolhatják a rájátszást - mint ismert, a 9-10. helyezett egy playin-torna keretein belül még kivívhatja magának a PO-ban való részvételt. A Warriorsnak nagyjából ez az esélye arra, hogy idén ott legyen a rájátszásban, jelenleg is a 10. helyen áll, Green szerint azonban ez nem tudja őt motiválni - az viszont igen, hogy gyengén játszanak és hogy javulniuk kell, nyerniük kell.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki hosszú idő után először nyilatkozott a sajtónak. A fő kérdés nyilván az volt, hogy mit szól a Rapoport-botrányhoz, ahol a játékos vállalhatatlan dolgokat írt a színésznek privát üzenetben, fenyegette, sértegette, felhozta a családját, olyan dolgokat írt, amik nem férhetnek bele. Ugyan a liga nem vizsgálja az esetet (Meyers Leonard véleményét nem ismerjük), de a Brooklyn házon belül azért elbeszélgetett Duranttel erről, majd a játékos kiállt a sajtó elé és a következő bocsánatkérést fogalmazta meg:

"Sajnálom, hogy az emberek ezt látták, azt a nyelvezetet, amit használtam, mert nem azt akarom, hogy ezt lássák és hallják tőlem. Remélhetőleg túllépünk ezen és visszatérhetek a pályára."

Ami a pályára visszatérését illeti, Durant szerint ő nem gondolta, hogy ilyen sokáig tart majd a felépülése, hiszen most már bő másfél hónapja nem játszott meccset, de nem igazán gyógyult az elvárt ütemben. Most már jól van, közeledik a visszatérése, de Steve Nash vezetőedző szerint még kell egy komolyabb terheléses edzés és utána döntenek arról, hogy mikortól áll rendelkezésre.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus