Hírmorzsák 2021-04-04 (11:15)

Gordon Hayward hetekre kidőlt. Joel Embiid először játszott a sérülése óta. Rajon Rondo bemutatkozhat a Clippersben. Kevin Durant a héten visszatérhet. Marc Gasol a megváltozott szerepéről beszélt. Ben McLemore szabadlistára kerülhet. Az olimpia után Grant Hill veszi át Jerry Colangelo helyét a Team USA élén. A Texas Tech érdeklődik a Bucks segédedzője iránt. Isaiah Thomas Kobe Bryant emléke előtt tiszteleg.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy Gordon Hayward bokasérülés miatt legalább 4 hetet kihagy, a következő időszakban nem számíthat rá a Charlotte Hornets.

A sajnálatos sérülés mellett ugyanakkor több visszatérésről is beszámolhatunk. Joel Embiid már ma hajnalban pályára lépett a Minnesota Timberwolves ellen, és rögtön jó játékkal tért vissza. A mérkőzést követően elmondta, hogy amikor a Washington Wizards ellen megsérült, és ott feküdt a parketten, azt gondolta, hogy vége a szezonjának. Szörnyű fájdalmakat élt át, és biztos volt benne, hogy sokkal súlyosabb a sérülése, mint amilyen végül lett. Sírt, és azt kérdezte magától, hogy miért folyton vele történik ilyesmi, mindig olyankor, amikor neki és a csapatnak is jól mennek a dolgai. Védekezésben könnyedén el tudja kapni a fonalat, viszont támadásban nem érzi a ritmust, és ebben a térdvédője is nagyon zavarja, és utálja, hogy viselnie kell. Hozzá kell szoknia, és reméli, hogy idővel jobb lesz.

Egyelőre tisztázatlan, hogy Embiid játszhat-e a 76ers következő, Memphis Grizzlies elleni mérkőzésén, már csak azért is, mert az elmondása alapján lemaradásai vannak az erőnlétét illetően. A sérülése óta először játszott egészpályás kosárlabdát, és időbe fog telni, mire visszatalál a játékához, de a teste első visszajelzései a terhelésre jók. A meccsforma ugyanakkor teljesen más, mint az, hogy miképp érzi magát a testében, de jól érzi magát a bőrében, és ahogy egymás után játssza majd a meccseket, valamint vesz részt az edzéseken, akkor vissza fog térni ahhoz az állapotához, ahol a sérülése előtt volt.

Ma este Rajon Rondo először léphet pályára azt követően, hogy március 25-én a Los Angeles Clippershez cserélte őt az Atlanta Hawks, ráadásul korábbi csapata, a városi rivális Los Angeles Lakers ellen mutatkozhat be új csapatában. Tyronn Lue arról nem beszélt, hogy mennyit tervezi használni újdonsült irányítóját, úgy gondolkodik, hogy egyszerűen bedobja őt, és meglátják, hogy miként tudnak működni vele. Tudja, hogy Rondo nagyon okos, és az elmúlt napokat azzal töltötte, hogy megtanulja a Clippers játékhívásait, de más edzéseken ezeket megcsinálni, mint éles helyzetben, de jó lesz őt végre a pályán látni.

A Brooklyn Netsnél a Chicago Bulls ellen sem léphet pályára James Harden kisebb sérülése miatt, ahogyan Kevin Durant visszatérésére is várni kell még, de utóbbival kapcsolatban optimistán nyilatkozott Steve Nash. A Nets edzője azt sem zárná ki, hogy hétfőn este a New York Knicks ellen a pályán lehet, de ezt azért nem tartja túl valószínűnek, azt viszont igen, hogy valamikor a hét folyamán visszatérhet. Durant a sérülése kapcsán annyit mondott, hogy nem érezte többnek egy szokványos húzódásnál, de a második kivizsgálás, amin részt vett, azt mutatta, hogy akár egy súlyosabb sérülést is okozhatott volna az, amennyiben nem viselkednek kellően okosan és körültekintően. Nem érzett túl nagy fájdalmat, ugyanakkor fölösleges kockázatot sem akartak vállalni.

Marc Gasol arról beszélt, hogy milyen volt megélnie, hogy Andre Drummond leigazolásával nyilvánvalóan megváltozott a szerepe a Los Angeles Lakersnél. Innentől kezdve nem az a kérdés, hogy a meccsek melyik időszakában kerül pályára, hanem az, hogy szóhoz jut-e egyáltalán. Nem ő az „A” terv, sokkal inkább „C” vagy „D” tervként tekintenek rá, és ezt el kell fogadnia, mert ez a munkája. Sosem könnyű az ilyesmi, és nehéz számára lenyelni ezt a pirulát, mert kosárlabdázóként játszani akar, ugyanakkor továbbra is elkötelezett marad a Lakers mellett.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján Ben McLemore várhatóan szabadlistára kerül a Houston Rocketstől, aki iránt a jelek szerint több, bajnoki címre is esélyes csapat is érdeklődhet.

A Sacramento Kings már lépett is egyet, szabadlistára került náluk DaQuan Jeffries, és Jason Anderson (The Sacramento Bee) úgy tudja, hogy azért szánták el magukat erre a lépésre, mert szeretnének valaki mást szerződtetni a távozó Jeffries helyére.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az olimpiát követően az amerikai válogatott éléről leköszönő Jerry Colangelo helyét Grant Hill veszi át, miután hónapokig tartó egyezkedés után sikerült meggyőzni az egykori kiváló játékost, hogy vállalja el ezt a tisztséget. Hill első feladata az lesz, hogy megtalálja Gregg Popovich megfelelő utódját, aki szintén csak Tokióig marad a Team USA mellett.

A Texas Tech egyetemi csapata engedélyt kért és kapott arra a Milwaukee Buckstól, hogy tárgyaljanak Darvin Ham segédedzővel a náluk megüresedett főedzői pozíció kapcsán. Ham játékosként 3 évet játszott a texasiaknál, míg edzőként 2013-ban akkor került az Atlanta Hawkshoz, amikor Mike Budenholzer, akit aztán 2018-ban követett a Buckshoz is.

A végére pedig Isaiah Thomas maradt, aki hivatalosan is aláírta a 10 napos megállapodását a New Orleans Pelicans csapatánál, majd bejelentette, hogy Kobe Bryant tiszteletére a 24-es mezszámot választotta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus