Hírmorzsák 2021-04-05 (11:00)

Hamarosan bemutatkozhat a Clippersben DeMarcus Cousins. Nikola Jokics újabb mérföldkőhöz érkezett. Stephen Curry frusztrált, egy az Atlanta elleni vereséget követő nyilatkozatában próbálta ösztökélni csapattársait. Eric Paschall legalább két hétre kidőlt. Debütált a Clippers színeiben Rajon Rondo. Anthony Davist egy motorbaleset helyszínén látták. A Toronto nem akar tankolni, továbbra is küzd a rájátszásért. Kialakult a döntő párosítása a March Madnessben.

Egyre közelebb a megállapodáshoz DeMarcus Cousins és a Clippers csapata. Mint arról már beszámoltunk, a korábbi All-Star center egyelőre mindössze egy tíznapos kontraktust ír alá Los Angelesben. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint már csak az egészségügyi és biztonsági protokollnak kell megfelelnie a Houston Rocketstől elengedett magasembernek, hogy pályára léphessen új klubja színeiben.

Nikola Jokics újabb mérföldkőhöz érkezett. Az NBA legutóbbi játéknapján a Denver Nuggets 119-109 arányban győzte le az Orlando Magic csapatát, amely mérkőzés során a szerb magasember tizenhat gólpasszt osztott ki. Az ESPN statisztikai oldala szerint, ez tengerentúli karrierjének nyolcvanegyedik olyan mérkőzése volt, amikor legalább tíz alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a játékostársait, ezzel pedig megelőzte a centerek ezen örökranglistáján Wilt Chamberlaint.

Stephen Curry minden tőle telhetőt megtett a Golden State Atlanta elleni paroláján, 37 pontot szórva igyekezett győzelemre vezetni az övéit, ám végül ezúttal is vesztesen hagyhatták el a játékteret, így legutóbbi tíz mérkőzésükből immáron a hetediket bukták el, melyet követően már a kétszeres MVP sem maradt szótlan. „Remélem, hogy ez a vereség a csapatban mindenkinek ugyanúgy fáj, és eléggé kényelmetlen ahhoz, hogy motiváltabbá tegyen bennünket. Bízom abban, hogy senki sem elégszik meg azzal, hogy a liga egyik középcsapata vagyunk. Nézzük meg, mit tudunk kihozni ebből” - nyilatkozta a lefújást követően az ESPN-nek Curry.

Maradva a Warriorsnál, sajnos a keret továbbra sem teljes, ezúttal Eric Paschall esett ki a rotációból, akit legalább két hétre kénytelenek mellőzni egy csípősérülés miatt - ezt immáron az MRI vizsgálat is megerősített. Az idény során eleddig 9,5 pontot és 3,2 lepattanót átlagoló játékos, így már az Atlanta Hawks ellenében sem léphetett pályára. Mellette Draymond Green is maródi, aki továbbra is az ujjérülése miatt hiányzik.

Bemutatkozott a Clippers csapatában Rajon Rondo, ráadásul épp egy korábbi munkaadója, a városi rivális Lakers ellen léphetett parkettre, melynek színeiben tavaly bajnoki címet nyert. Az irányító a padról beszállva mindössze 2 pontig, 1 lepattanóig, 3 gólpasszig és 2 szerzett labdáig jutott, mindezek ellenére a Los Angeles-iek egyik sztárja, Paul George a lefújást követően elismerően nyilatkozott róla. „Korlátozott idő jutott neki a korábbi sérülése miatt, de azt hiszem, hogy a látottak alapján, energiával tölt fel majd minket a támadójátékban. Hasonló lesz a felállás, mint amikor Russell Westbrookkal játszottam együtt Oklahomában. Rondo a tökéletes megoldás számunkra ahhoz, hogy a betöréseivel rendre közeli helyzeteket teremthessünk - így George a mérkőzést követően.

A minap a Los Angeles Lakers sérült sztárját Anthony Davist egy motorkerékpáros baleset helyszínén vélték felfedezni, ami persze rögtön kérdések egész sorát vetette fel. Az ESPN hírei szerint a center egyik biztonsági őre, nevezetesen Garrett „GP” Partman volt érintett, aki motorral közlekedve egy autóval ütközött, de szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, bár megfigyelésre kórházba szállították. A TMZ értesülései alapján a kosárlabdázó mindenféleképpen beszélni akart a rendőrökkel a körülményekről, ezért ment a helyszínre.

A Toronto jelenleg 19-30-as mérleggel a keleti főcsoport tizenegyedik helyén tanyázik, ám csalódást keltő szereplése ellenére is van még esélye bekerülni a play-inbe, ugyanis a tizedik Chicago nem sokkal megelőzve őket, 20-28-al várja a folytatást. A Raptors vezetőedzője Nick Nurse megerősítette, hogy a várakozásokkal ellentétben szörnyű idényt produkáló csapatának esze ágában sincs tankolni, szeretnének minél több mérkőzést megnyerni az idény hátralevő részében. Mint ismert a Raptors a koronavírus-helyzet következtében Kanada helyett a floridai Tampában játssza a hazai meccseit, s bár egyelőre hiányzik belőlük a konzisztencia, Kyle Lowry, Fred VanVleet és Pascal Siakam vezetésével megpróbálnak elcsípni egy rájátszást érő helyet.

Kialakult a finálé párosítása az NCAA March Madnessében, ahol csak összejött az álomdöntő, miután a nyugati #1 Gonzaga és a déli #1 Baylor szerzett jogot az utolsó összecsapásra. Az elődöntőkben utóbbi csapat könnyed magabiztossággal 78-59 arányban verte #2 Houstont, míg előbbi csak Jalens Suggs Buzzer Beaterének köszönhetően tudta hosszabbítás után felülmúlni a #11 UCLA legjobbjait. A Zags káprázatos 26-0-s mérleggel várja a parolát, míg a Bears 25-2-el érkezik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus