Hírmorzsák 2021-04-07 (13:00)

Dewayne Dedmon a Heaté, Ben McLemore a Lakersé. DeMarcus Cousins szerint sosem volt még ilyen jó formában, Paul George szerint a center továbbra is egy képzett All-Star. Andre Drummond marad a Lakers kezdője Marc Gasol formajavulása ellenére is, a spanyol elkötelezett a csapat iránt. Drummond talán a következő meccsen már visszatérhet. Kevin Durant holnap hajnalban visszatérhet, James Harden viszont legalább másfél hetet kihagy a Netsnél. 

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, a Brooklyn Netsnél "sztárcsere" történik éppen: a két hónapja sérült Kevin Durant felépült és holnap hajnalban, a New Orleans ellen visszatérhet a pályára, az eddig remeklő James Harden combhajlítója viszont hosszabb kihagyást igényel, a csapat tájékoztatása szerint legalább tíz napig lesz harcképtelen.

Hajnalban debütált a Los Angeles Clippersben a nemrég leigazolt DeMarcus Cousins, a center pedig egészen jól mozgott nyolc játékperce során. Cousins játékáról elismerően beszéltek a társak, Paul George szerint DMC továbbra is a liga egyik legképzettebb magasa, aki All-Star szintre képes - mint mondta, sokkal több van még benne, mint az emberek gondolnák. Maga Cousins azt mondta, hogy hihetetlen mennyiségű munkát tett abba, hogy rendben legyen és szerinte fizikálisan élete formájában van, a karrierje során sosem volt még ilyen - hozzátette, hogy tudja, milyen helyzetben van és hogy minden lehetőséggel élnie kell.

Los Angeles másik csapatáról és annak centeréről is kijött egy hír, Andre Drummond leigazolása ugyanis kissé felbosszantotta Marc Gasolt, aki rájött, hogy ezzel ő kikerülhet a rotációból. Drummond sérülése óta viszont a spanyol összeszedte magát, ma hajnalban például 13 ponttal, 9 lepattanóval és 4 blokkal  zárt. Gasol szerint ő tudja, hogy Drummond lesz a kezdő center, ő pedig a padról érkezhet, de korábbi szavaival ellentétben abszolút motivált és elkötelezett, mindent meg fog tenni azért, hogy segítse a címvédőt. Egyébként Frank Vogel vezetőedző is kijelentette, hogy Gasol javuló formája ellenére Drummond lesz a kezdő, ha felépül a lábujj-sérüléséből. Hogy ez pontosan mikor történik meg, azt nem tudni biztosan, de Vogel szerint remélik, hogy már a következő mérkőzésen.

Szintén a Lakershez kapcsolódik, hogy leigazolta a hétvégén Houstonból "elengedett" Ben McLemore-t. McLemore az előző két évben 40% felett triplázott, ez volt a leigazolásának fő oka, Vogel szerint annyi tűzerőre van szükségük, amennyi csak lehetséges, mert bajnokságot szeretnének nyerni.

A Miami Heat Dewayne Dedmonnal vigasztalódhat, miután lemaradt Blake Griffinről, LaMarcus Aldridge-ról és Andre Drummondról is - a Miami Herald információi szerint ez már eldőlt, csak egyelőre nem hivatalos. Dedmon 2020 márciusa óta nem lépett pályára sehol, az Atlanta novemberben elcserélte Detroitba, ott viszont gyorsan kitették a keretből és azóta nem volt csapata.

A Detroit Pistons is igazolt, az eddig is náluk lévő Tyler Cookot véglegesítette a szezon végéig - eddig csak tíznapos szerződése volt és 3,7 pontot átlagolt, de ez is elég volt a csapatnak ahhoz, hogy megtartsák erre az idényre.

A végére pedig Steph Curry, akit edzője, Steve Kerr dicsért nagyon a ma hajnali 41 pontos teljesítménye után. Kerr szerint Curry hihetetlenül jól játszott, a liga egyik legjobb védője, Jrue Holiday ellen parádézott, aki ráadásul jól is védekezett rajta, folyamatos nyomást generált, de Curry így dobott 41-et, ami szerinte félelmetes. Amit még kiemelt, az a fizikai ereje, szerinte a kétszeres MVP minden korábbinál erősebbnek tűnik, most is átgázolt Holidayen és a palánk alatt lévő Brook Lopezen is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus