Hírmorzsák 2021-04-08 (10:00)

Kevin Durant remek formában tért vissza. Sajtóinformációk szerint Kawhi Leonard hamarosan hosszabbíthat a Clippersszel. A San Antonio kiválósága DeMar DeRozan lehet a nyári szabadügynök-piac egyik legnagyobb értéke. Az NBA vezetősége bízik benne, hogy a következő idényben már teljes kapacitással fogadhatják a rajongókat a csarnokok. Az elmúlt héten egy pozitív koronavírusteszt eredmény született. John Wall elismerően nyilatkozott Kevin Porter Jr-ról. Közel tíz kilót fogyott egy rejtélyes betegség miatt Larry Nance Jr. Új játékost szerződtetett a Raptors. Elhunyt Benjamin Paolucci.

Miután bal combhajlító izom sérülés miatt majdnem két hónapot kihagyott, Kevin Durant káprázatos teljesítménnyel tért vissza az NBA legutóbbi játéknapján. A Brooklyn Nets sztárja 19 perc alatt 17 pontig (5/5 mezőnyből), 7 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott a New Orleans Pelicans ellenében 139-111 arányban megnyert összecsapáson. „Arra számítottam, hogy ott folytathatom, ahol abbahagytam. A játék gyors volt, így a padról nézve pontosan tudtam, hogy mire számíthatok. Klassz érzés volt újra pályára lépni” - mondta a mérkőzést követően Durant.

A csapat meg nem nevezett forrásaira hivatkozva, a sportágban érdekelt újságírók többsége tudni véli, hogy Kawhi Leonard vélhetően a szezon végeztével szerződést hosszabbít a Los Angeles Clippersszel. Mint ismert Paul George már korábban aláírt egy négy évre szóló 190 millió dolláros kontraktust, ami egyfajta stabilitást biztosít a franchise és Leonard számára is.

DeMar DeRozan ellenben jelen állás szerint a nyári szabadügynök-piac egyik legfelkapottabb portékája lehet, pláne, ha azt nézzük, hogy a San Antonio Spurs kiválósága egyike a liga azon nyolc játékosának, aki meccsenként legalább 21 pontot, 7 gólpasszt és 4 lepattanót átlagol.

Az NBA vezetősége arra számít, hogy a 2021/2022-es idényben minden aréna teljes kapacitással működhet majd, ennek fejében pedig megállapodást kötött a Clear nevű vállalattal, amely elsősorban biometrikus szűréssel foglalkozik, és ennek kapcsán portfólióját tekintve világszerte több száz repülőtérrel áll szerződésben. A partnerség elérhetővé teszi a cég COVID-19 egészségügyi szűréstechnológiáját a liga minden csapata számára. Az NBA harmada már használja a Clear's Health Pass programot, amely magában foglalja az egészségügyi felmérések, a laboratóriumi eredmények és az oltási nyilvántartások összekapcsolását.

Március 31-e óta 483 játékost tesztelt koronavírusra a liga, sajnos egy eset pozitív eredményt hozott. Mint ismert az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja kimondja, hogy ebben az esetben az érintettet illetve a vele szoros kontaktban álló személyeket elszigetelik, egészen addig, amíg az útmutatásoknak megfelelően nem tisztázódik a helyzetük.

John Wall elismerően nyilatkozott csapattársáról Kevin Porter Jr-ról, aki a Houston sztárja szerint lassan a Rockets meghatározó játékosává avanzsál. A 2019-es draft harmincadik választottja Clevelandben kezdte profi karrierjét, majd rendőrségi ügyei és az öltözőbeli negatív megnyilvánulásai miatt mindössze egy jövőbeli második körös draftjogért passzolták el Texasba. Új állomáshelyén ellenben megtáltosodott, meccsenként 15,9 pontot és 5,8 gólpasszt tesz a közösbe. „Szívesen játszok vele együtt, rendre megtaláljuk egymást a pályán. Folyamatosan mondom neki, hogy ugyanolyan tehetséges vagy mint anno én. Rengeteg benne a potenciál, bízom benne, hogy ezt sikerül is érvényesítenie” - vélekedett klubtársáról Wall.

Közel tíz kilót fogyott az elmúlt napokban a Cavaliers magasembere Larry Nance Jr., aki immáron több mint egy hete küzd egy rejtélyes betegséggel. Az elsők között természetesen koronavírusra gyanakodtak, ám valamennyi tesztje negatív eredményt hozott, így elméletben elhárult az akadály a pályára lépése előtt – persze a vezetőség nem kockáztat, hisz az elsődleges, hogy rendbe jöjjön a játékosuk egészségi állapota, visszanyerje elvesztett súlyát és ezzel együtt az állóképességét.

Mindössze egy apróbb játékosmozgás volt az elmúlt nap folyamán, melynek keretében a Toronto Raptors egy tíznapos szerződést kínált Freddie Gillespie részére, aki az idei szezonban a Memphis Hustle G-League csapatában 15 meccsen 10,5 pontot és 10,3 lepattanót átlagolt.

A végére pedig egy szomorú hír, nyolcvannégy éves korában elhunyt a Detroit egykori csapatorvosa Benjamin Paolucci, aki a franchise mindhárom bajnoki címében szerepet vállalt. Paolucci 2015-ben hagyott fel az aktív munkával, miután több mint negyven évig szolgálta a michigani klubot. Dr. Paolucci nem csak a csapat orvosa volt, de a mosolya, a kedvessége és a nagylelkűsége folyamatos jólétet teremtett a pályán és a pályán kívül is. Mindig nagyon vártam a vele való beszélgetéseket, hisz tapasztalata révén kiválóan ismerte ezt a játékot” - így az autóvárosiak egykori sztárja Richard „Rip” Hamilton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus