Hírmorzsák 2021-04-12 (11:15)

Kyrie Irving újabb mérkőzést hagy ki személyes okokra hivatkozva. Alize Johnson több éves megállapodást írhat alá Brooklynban. A Boston 31-8-ra nyerte az utolsó negyedet a Denver otthonában. Damian Lillard megelőzte Dirk Nowitzkit a bedobott triplák örökranglistáján. Az ESPN forrásai szerint megegyeztek a felek a Minnesota Timberwolves és a Minnesota Lynx eladásáról. Aaron Gordon a reneszánsz ember. Tony Snell minimum két meccset kénytelen kihagyni. A legfrissebb játékosmozgások.

A Brooklyn Nets hivatalosan is megerősítette, hogy Kyrie Irving egy újabb mérkőzést fog kihagyni, mégpedig az április 12-i Minnesota Timberwolves elleni összecsapást. A hátvéd az idei szezonban már több meccstől is távol maradt személyes okokra hivatkozva, a hiányzás ürügyeként pedig ezúttal is ez lett megjelölve. Mint ismert januárban magánjellegű indokból közel két hetet volt távol, ezzel megsértve a liga egészségvédelmi és biztonsági protokollját, amely még inkább késleltette a visszatérését, majd márciusban újabb három találkozót mulasztott - nem sérülés miatt.

Maradva Brooklynban, két tíznapos kontraktust követően a klub készen áll egy több éves, 4,1 millió dolláros szerződést kínálni Alize Johnsonnak, aki az elmúlt időszakban hat meccsen 7,8 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt. A bedobó iránt a hírek szerint immáron más csapatok is érdeklődtek volna, ám ő mindenféleképpen a Nets mezében képzeli el a jövőjét.

A Boston 31-8-ra nyerte meg az utolsó negyedet a Denver otthonában, amely 76-62-es vezetésnél talán már elhitte, hogy zsebben a mérkőzés, így leültette a húzóembereit. A Celtics ellenben éppen ekkor kapcsolt rá, a Nuggets pedig hiába próbálta menteni a menthetőt, teljesen szétesett, amit mi sem mutatott jobban, minthogy az egyik időkérés alkalmával Nikola Jokics már oda sem ment az övéihez – ehelyett leült egy székre és úgy várta a játék folytatását. „Szükségünk volt egy lökésre, hogy magunkra találjunk. Elkezdtünk kommunikálni, jók voltak a váltásaink, és jóval intenzívebbé vált a játékunk. Persze van még min javítanunk, de helyes úton járunk” - mondta a lefújást követően a massachusettsiek részéről Jayson Tatum.

A Portland ugyan kikapott a Miami ellenében az NBA legutóbbi játéknapján, ám Damian Lillard bedobta pályafutása 1983. hárompontosát, ezzel megelőzve Dirk Nowitzkit és felkapaszkodva az örökranglista tizenegyedik helyére. A tizedik pozíciót Jason Kidd őrzi 1988 bedobott trojkával, így nem kell már sok hozzá, hogy a Trail Blazers sztárja a legjobb tíz közé kerüljön.

Mint arról néhány napja már beszámoltunk, egy az egykori kiváló baseballjátékos Alex Rodriguez valamint a milliárdos Marc Lore üzletember által fémjelzett konzorcium készen áll mintegy 1,5 milliárd dolláros áron megvásárolni a Minnesota Timberwolves és a Minnesota Lynx csapatait. Az ESPN meg nem nevezett forrásaira hivatkozva megerősítette, hogy a felek a minap már megegyeztek, azzal a feltétellel, hogy az irányítás 2023-ig az eddigi tulaj Glen Taylor kezében marad. A 79 éves üzletember 1994-ben 88 millió dollárért jutott hozzá a két klubhoz, melyeket azt megelőzőn New Orleansba akartak költöztetni. Az eltelt huszonhat esztendő azonban nem hozott túl sok sikert, a Timberwolves az elmúlt tizenhét idényben tizenhatszor maradt le a rájátszásról, bár közben a Lynx azért négyszer megnyerte a WNBA-t.

Egy a Denver Postban megjelent cikkben a Nuggets magasembere Aaron Gordon arról mesélt, hogy társaihoz hasonlóan ő is viszonylag sok időt tölt a számítógépe előtt, ám míg a legtöbben az NBA2K-t vagy a Fortnite-ot nyúzzák, addig ő online sakkozik. „A sakk mentális aspektusai több szempontból is segítik a kosárlabda-játékom csiszolását. Minden parti más és más, hisz minden ember egy kicsit másképp gondolkozik. Sokan régimódinak, egyfajta reneszánsz egyénként állítanak be, hisz sakkozni is szívesebben sakkozom hagyományos táblán játszva, de a szabadidőmben sokat meditálok, olvasok vagy festek” - így az újság hasábjain Gordon.

Jobb bokájának problémája miatt legalább két mérkőzést kénytelen kihagyni a Milwaukee játékosa Tony Snell, aki még a Bucks április 9-i Bulls elleni összecsapásán sérült meg.

Kisebb játékosmozgások az elmúlt napokban is voltak, a Memphis tíznapos szerződést kínált Tim Frazier számára, aki a szezon elején már három mérkőzésen pályára lépett a Grizzlies színeiben. A Los Angeles Clippers ugyancsak tíz napra köti magához Yogi Ferrellt, míg az Indiana Pacers Oshae Brissett számára kínált egy második tíznapos lehetőséget.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus