Hírmorzsák 2021-04-13 (11:30)

Elmaradt a Timberwolves-Nets. Valószínűleg nem költözik a Timberwolves az új tulajdonosok alatt sem. Jamal Murray térdsérülést szenvedett. Stephen Curry megelőzte Wilt Chamberlaint a házi pontlistán. Luka Doncic kritizálta a play-in rendszert. Dennis Schröder a Lakers eladott labdáiról beszélt. Paul George és Jayson Tatum az elmúlt hét legjobbjai. De’Aaron Fox pénzbüntetést kapott. Kevin Ollie egy újonnan induló ligában vállalt munkát.

Ahogyan arról reggel is beszámoltunk, elhalasztották a Minnesota Timberwolves és a Brooklyn Nets találkozóját, mivel Minneapolisban sokan tüntetésbe kezdtek azt követően, hogy egy közúti ellenőrzés során egy rendőr lelőtt egy afroamerikai férfit. A Timberwolves mellett az MLB-ben szereplő Minnesota Twins, illetve az NHL-ben játszó Minnesota Wild meccsét is elhalasztották. Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy a Timberwolves és a Nets programja lehetővé tenné, hogy ma este megrendezzék a találkozót, hivatalos döntés ugyanakkor nincs erről, ahogyan arról sincs pontos információ, hogy a Nets végül a városban maradt-e egyáltalán. A két csapat naptára alapján az is a ma esti meccs mellett szólna, hogy ez az utolsó olyan játéknap, amikor úgy tudnának pótolni a felek, hogy egyiküknek se kelljen 3 egymást követő este pályára lépni.

Jon Krawczynski (The Athletic) beszámolója alapján a Timberwolves tulajdonosváltása hamarosan megtörténhet, és ennek első lépéseként Alex Rodriguez és Mark Lore arról szóló szándéknyilatkozatot írt alá szombaton, hogy meg szeretnék vásárolni a csapatot. Az ebben szereplő feltételek teljesítésére 30 napjuk van, legalábbis Marc Stein (ESPN) információi szerint. Krawczynski forrásai úgy tudják, hogy a Timberwolves a jövőben is maradni fog Minneapolisban, már csak azért is, mert egy esetleges költözésnél 500 millió és 1 milliárd dollár közötti relokációs díjat is ki kellene fizetniük a tulajdonosoknak.

Jamal Murray súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett ma hajnalban a Golden State Warriors elleni találkozó utolsó percében. A Denver Nuggets játékosa látszólag kontakt nélkül rogyott a földre, és percekig ott is maradt. A pályát csak segítséggel tudta elhagyni, és úgy ment be az öltözőbe, hogy a bal lábára nem helyezett terhet. Murray sérülésének a súlyosságáról azt követően lehet majd többet tudni, ha meglesznek az MRI vizsgálat eredményei.

Stephen Curry ismét beírta magát a Warriors történelemkönyveibe, ugyanis a Nuggets ellen túlszárnyalta Wilt Chamberlain 17,783 pontos csapatrekordját, így már Curry a Warriors történetének legeredményesebb játékosa. A végül 53 pontig jutó játékos szerint szürreális élmény megelőzni bármiben is Chamberlaint, akiről hirtelen nem is tudja megmondani, hogy hány évet játszott a csapatban, de az biztos, hogy rengeteg kosarat szerzett. Steve Kerr a találkozó előtt és után is fantasztikus eredménynek nevezte ezt, mivel bármilyen statisztikában megelőzni a legendás centert jelentős dolog, ráadásul ez nem is mutatja meg, hogy Curry mennyi mindent tett a csapatért eddigi pályafutása során. Megváltoztatta a játékot, inspirálta az újonnan ligába érkező irányítókat, hogy legyenek sokkal jobb dobók, vagyis ez a rekorddöntés csak az egyik nagy eredménye a sok közül.

Kerr megszólalt James Wiseman meniscus-sérülése kapcsán is. Nem tudja még, hogy valóban véget ért-e a center idénye, megvolt az MRI, aminek az eredményeit több specialista is vizsgálja, hogy az alapján mi a megfelelő következő lépés. Egyelőre nem határoztak meg pontos felépülési ütemtervet, hogy mikorra térjen vissza, csak azt akarják biztosítani, hogy Wiseman jól legyen. Sok nehézséget kellett átélnie játékosának az első szezonjában, nem volt Summer League, ahol belerázódhatott volna kicsit, ki kellett hagynia az edzőtábort, később csuklósérüléssel küzdött, és most itt ez a térdsérülés.

Luka Doncic kritikus hangnemet ütött meg az NBA play-in rendszerével kapcsolatban. Nem érti ennek a logikáját, elvégre azért játszanak 72 meccset, hogy bekerüljenek a rájátszásba, utána pedig elég egymás után két vereség, és mégsem játszhatnak ott, hanem kiestek. Jelenleg az a céljuk a Dallas Mavericksnél, hogy elérjék a 6. helyet, esetleg annál is magasabb pozícióban fejezzék be az alapszakaszt, hogy ezzel elkerüljék a play-int.

A Los Angeles Lakers szezoncsúcsot jelentő 25 eladott labdával zárt a New York Knicks elleni vereség során, és ezzel kapcsolatban Dennis Schrödert is kérdezték. A német irányító szarkasztikusan megköszönte a riporternek, hogy az felemlegette neki, hogy a Lakers adja el a legtöbb labdát az egész ligában. Ettől függetlenül elmondta, hogy ez vele kezdődik, vállalja a felelősséget, és jobban kell ebben teljesíteniük. Frank Vogel a vereség okaként elmondta, hogy gyengén passzoltak, rossz döntéseket hoztak, ugyanakkor ehhez részben hozzájárult ellenfelük védekezése is, őket dicséret illeti. Amennyire jól támadtak egy meccsel korábban, most annyira rosszul: a 25 eladott labdájuk mellett 9 alkalommal blokkolták a dobásukat, és ők ezekre is eladott labdákként tekintenek. Ezen az estén nyilvánvalóan nem voltak elég jók támadásban.

Nyugaton Paul George, keleten Jayson Tatum lett a Hét Játékosa. George és a Los Angeles Clippers 4-0-s héten van túl, miközben a játékos 33,7 pontot és 5,7 gólpasszt átlagolt. Tatum 3-1-es héthez segítette a Boston Celticset, miközben 31,5 pontot, 8,5 lepattanót és 3,8 gólpasszt átlagolt csapata legjobbjaként.

De’Aaron Fox 20,000 dolláros büntetést kapott a ligától, miután kritizálta a játékvezetést a Sacramento Kings szombati, Utah Jazz elleni veresége után. A fiatal irányító kifejtette, hogy szerinte ő nem kapta meg ugyanazokat a fújásokat, mint amiket a másik oldalon megítéltek a játékvezetők, úgy gondolja, hogy nem voltak következetesek.

Két kisebb megállapodás is született az elmúlt nap folyamán. Az NBA-ben legutóbb a 2018/19-es idényben pályára lépő James Nunnally two-way szerződést kapott a New Orleans Pelicanstól. Norvel Pelle másodszor is aláírt 10 napra a New York Knickshez.

Austin Rivers még nem talált magának új csapatot, miután az Oklahoma City Thunder szabadlistára tette őt, de állítólag ő is felkerült a Denver Nuggets listájára Troy Daniels és Gerald Green mellé.

A Thunderhez kapcsolódó hír, hogy az eddigi pletykák után végre kiderült, hogy pontosan milyen feltételek mellett írt alá hozzájuk Gabriel Deck. Adrian Wojnarowski információi alapján végül 4 éves, 14,5 millió dolláros megállapodást kötöttek a felek, a játékos pedig azt követően csatlakozhat a kerethez, hogy átesett a bevándorlási procedúrán. A szerződés 3. és 4. éve csapatopciós, mindkét szezon előtt szeptember második feléig lesz alkalmuk dönteni arról, hogy lehívják-e azt.

A végére pedig Kevin Ollie maradt, aki az újonnan induló Overtime Elite (OTE) nevezetű ligához csatlakozott, ahol egyrészt edzőként fog dolgozni, másrészt ő lesz a játékosfejlesztéssel foglalkozó szekció feje. Az OTE 16 és 18 év közötti játékosoknak kíván foglalkoztatni, akiknek a kosárlabdaprogramjuk mellett magas színvonalú oktatást, valamint jelentős ösztöndíjcsomagot ajánlanak. Akik ezt a lehetőséget választják, a későbbiekben nem játszhatnak egyetemi csapatban, de intenzívebb, és sokkal inkább kosárlabda-központú környezetben készülhetnek fel a fiatalok a G Ligára, illetve az NBA draftjára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus