Hírmorzsák 2021-04-14 (9:00)

Steve Nash szerint lényegtelen, hogy megrendeznek-e egy kosármeccset, nem érti, hogy ennek így mi értelme volt. Paul George fejben tette rendbe magát, azért van ilyen formában. Andre Drummond szenvedése nem aggasztja Frank Vogelt és nagyon magát a játékost sem. Az OKC a Real Madridból igazolt. A New Orleans nem ad új szerződést Isaiah Thomasnak. Marc Cuban is kikelt a playin-rendszer ellen. Megvan a GSW új elnöke, egy álma vált ezzel valóra. Az NBA-nél a Suns vezeti az erősorrendet. 

Arról már tegnap délután beszámoltunk, hogy sajnos Jamal Murray szezonja véget ért, a Denver irányítója ACL-szakadást szenvedett, ezzel idén már biztosan nem léphet pályára és sajnos a következő idénye is minden bizonnyal lerövidül. Az NBA-sztárok közül nagyon sokan azonnal mielőbbi felépülést kívántak Murray-nek és a támogatásukról biztosították, Steph Curry, Damian Lillard, Donovan Mitchell, Rudy Gobert, CJ McCollum, Zach LaVine, Andrew Wiggins, Myles Turner, Robert Covington, Marcus Morris és Isaiah Thomas is az elsők között jelentkezett. 

Az Oklahoma City Thunder új játékost igazolt, ugyanis megszerezte a Real Madridtól az argentin Gabriel Decket. A hírek szerint az utóbbi három évet a spanyol bajnokságban és az Euroligában lejátszó csatár négy évre, 14,5 millió dollárért írt alá az OKC-hez - idén 9,7 pontot és 3,8 lepattanót átlagolt Madridban.

Történt egy "elbocsátás" is, a New Orleans Pelicans ugyanis nem ad még egy tíznapos szerződést Isaiah Thomasnak. Az irányító hosszú idő után tért vissza a ligába, három meccsen 7,7 pontot átlagolt, de a kontraktusa lejárt, a Pels pedig most nem tart rá igényt - inkább James Nunnallynek adtak szerződést, aztán a folytatást meglátják. Thomas még nem esett ki végleg a körből, de a klubnál egyelőre kivárnak, hogy a következő két hétben hogyan alakulnak a sérüléseik és ha irányítóra lesz szükségük, akkor szóba kerülhet még a veterán. 

Paul George nemrég tért vissza a lábujj-sérüléséből és akkor azt mondta, hogy aggódik, mert a sérülés igazából nem múlt el, a fájdalom maradt és tart attól, hogy rosszabbra fordul a helyzet, de meg kell próbálnia együtt játszania ezzel. Nos, ez olyan jól megy neki mostanában, hogy ma hajnalban már sorozatban negyedszer érte el a 30 pontos határt és újabb győzelemre vezette nagy formában lévő, de Kawhi Leonardöt nélkülöző csapatát. George erről azt mondta, hogy fejben kellett rendeznie a dolgokat, a sérülését saját maga számára is kifogásként használta, de aztán megkeményítette az akararát és eldöntötte, hogy nem keres több indokot arra, hogy miért nem jó, egyszerűen jónak kell lennie, ha már játszik. A sérült lábujját továbbra is kezelik, amennyire tudják, még mindig nem 100%-os, de reméli, hogy hamarosan eltűnik a probléma, az ő jó formája pedig megmarad, mert most a társak is érzik, hogy lehet rá számítani.

Los Angeles másik felében Andre Drummond viszont nincs jó passzban, ma hajnalban összesen négy pontot tudott dobni, alig jut el hozzá a labda, nincs dobóhelyzete és a Knicks elleni három pontos meccse után most már kapott is erről kérdést. A center szerint ez élete legrosszabb időszaka a támadójátékát tekintve, de tudja, hogy neki most elsősorban védekezésben kell segítenie a csapatot, úgyhogy annyira azért nem aggódik - bár utoljára 2014-ben volt egymás után két ilyen pontszegény estéje. Frank Vogelt sem aggasztja a helyzet, szerinte most a Hornets védekezése teljesen kivette a labdát a centereik kezéből, ezért nem volt olyan hatékony Drummond, de nem érzi ezt problémának, illetve ő tudja, hogy ha LeBron James és Anthony Davis visszatér, akkor minden más lesz a centernél is. Drummond szerint azt azért ő nem akarja hagyni, hogy ennyire kivegyék a játékból, de a csapat érdeke az első, nem erőltetheti a dobásait, ha nem az a jó játék.

Tegnap este lejátszották az egy nappal korábbról elhalasztott Minnesota-Brooklyn meccset, amit azért nem rendeztek meg az eredeti időpontban, mert Minneapolisban egy rendőr lelőtt egy fekete férfit és emiatt tüntetések kezdődtek. A Wolves elnöke, Gersson Rosas szerint nekik ez nagyon megindító és érzelemdús időszak emiatt és remélte, hogy a játékosok megmutathatják, hogy mit éreznek - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy egy 30 pontos zakó lett belőle, Karl-Anthony Towns pedig az édesanyja halálának évfordulója miatt nem is játszott. A Nets vezetőedzője, Steve Nash kicsit más véleményt fogalmazott meg: szerinte ha a megfelelő okok miatt nem játszanak, az teljesen rendben van és akkor az a jó döntés, de nem érti, hogy min változtat az, hogy megrendeznek-e egy kosármeccset. Azonnali változás kell és meg kell oldani a problémákat, de szerinte semmire nem jó, ha egyik este nem játszanak, másnap viszont igen - jelentős változásra van szükség. de egy kosármeccs egy nappal való eltolása nem az. 

Úgy tűnik, hogy lassan már senkinek sem tetszik az NBA playin-rendszere, az utóbbi egy-két hétben többen is beszéltek erről és nagyrészt a várható érintettek mondták azt, hogy nincs erre szükség. Most a Dallas Mavericks tulajdonosan, Mark Cuban volt a soros, aki szerint óriási hiba ez a rendszer. Mint mondta, érti, hogy miért most próbálkozik ezzel a liga, de így sokkal nagyobb a nyomás mindenkin, mert normál esetben amikor a tabella már kicsit kitisztul, akkor lehet pihentetni, ezúttal viszont minden meccset playoff-meccsként kell felfogni, hogy valahogy kicsússzanak a playin-zónából, vagy utána a playinben tényleg a kiesés elkerüléséért kell küzdeni. Mint mondta, a megszokotthoz képest most több meccset, több percet kell játszani kevesebb idő alatt, ez nagyon nem jó. A dolog érdekessége, hogy a szezon előtt az érintettek egyhangúan elfogadták az ötletet, akkor még Cuban is támogatta.

A Golden State Warriors bejelentette, hogy Brandon Schneider lesz a klub új elnöke és a műveletekért felelős vezetője. Schneider a tanácsadóvá váló Rick Welts helyét veszi át és azt mondta erről, hogy számára ez az álommunka: hét éves korában járt először Warriors-meccsen, úgy nőtt fel, hogy a csapat egyik nagy szurkolója volt, a klubnál való munkát pedig jegyárusítóként kezdte. Immár 19 éve dolgozik itt, fokozatosan felküzdötte magát, az utóbbi három évben már vezető beosztásban volt, most pedig ő lehet az elnök, amit nagyon köszön a tulajdonosoknak, Peter Gubernek és Joe Lacobnak - valóra vált az álma, mindig is ezt akarta. 

A végére pedig az NBA "hivatalos" erősorrendje maradt, a liga a saját weboldalán azt közölte, hogy a Phoenix Suns áll a táblázat élén. Chris Paulék egy helyet léptek előre, megelőzték a ténylegesen listavezető Jazzt, amely most a második, a 3-4. helyen pedig maradt az eddig is ide gondolt Brooklyn Nets, valamint a Denver Nuggets - a top ötöt a felfelé igyekvő Los Angeles Clippers egészíti ki, a Philadelphia megtartotta a hatodik helyét, a Bucks kettőt rontva hetedik, a tízbe pedig még a Dallas, a nagyot ugró Miami, illetve a Lakers fér be.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus