Hírmorzsák 2021-04-18 (9:30)

Donovan Mitchell megúszta a súlyos sérülést, de több meccset is ki kell hagynia. Jimmy Butler élesen beszélt a Heatről - puhák, félnek az ütközésektől és fogalma sincs arról, hogy mikor mi fog velük történni, nem tudja, hogy merre tartanak. Fred VanVleet szerint az idei szezonban a pénz dominál, nem a sport. Tom Thibodeau szerint a Knicksnél a hit most a legfontosabb. A Lakers nem látogat el a Fehér Házba. A New York rámenne Dennis Schröderre. Anthony Davis még hétfőn sem térhet vissza. 

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy Donovan Mitchell megsérült a Jazznél, azóta pedig megvolt az MRI-vizsgálat is, ami nem mutatott ki szerkezeti elváltozást. Mitchellnek a jobb bokája fordult alá és nehezen jutott el már az öltözőig is, de úgy néz ki, hogy az igazán súlyos sérülést megúszta - ennek ellenére Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy a dobógép jó pár mérkőzést ki fog hagyni, nem is erőltetik, illetve nincs is olyan állapotban, hogy egy-két napon belül visszatérjen. A pontos időtartam egyelőre nem ismert, "legalább egy hét" a megnevezés.

A Miami Heat ismét pocsék formában van, az egész szezonban hullámzó gárda ugyan rendszeresen bajlódik sérülésekkel, koronavírussal, miegymással, most éppen Victor Oladipóra nem számíthat, de eddig összesen egy jó időszaka volt, a másodikat pedig derékba törte a jelenlegi vereségszéria. A tavalyi keleti bajnok sztárja, Jimmy Butler ezt már nem is hagyta szó nélkül: mint mondta, örül neki, hogy a Minnesota megverte őket, mert a csapat egyszerűen nem önmaga és erre rá kell ébrednie. Elhiszik magukról, hogy jók, aztán hirtelen kapnak egy pofont, otthon, idegenben, jó csapattól, kevésbé jótól, mindegy, ez történik, ha nem állnak jól hozzá a meccshez. Mint mondta, úgy tűnik, hogy ez már nem is frusztráló, mert túl gyakran történik meg, már-már rossz szokásnak tűnik, nem egy-egy rossz estének. Butler meccsek óta nem beszélt az újságírókkal, most viszont már-már fenyegetően cinikus volt - mint mondta, nem tudja megmondani, hogy a csapat mit csinál legközelebb, vagy utána, fogalma sincs, hogy merre tartanak, vagy hogy melyik este milyen játékkal rukkolnak elő. Egy dolgot azért kiemelt: szerinte puhán játszanak, mintha félnének az ütközésektől. Bam Adebayót például nagyon kedveli, de szerinte nem középtávolikat kellene dobálnia, hanem birkózni a palánk alatt és támadni a gyűrűt, mert abban nem lehet megállítani - a "bully ball" kifejezést használta, erre lenne szükségük és kész.

A New York Knicks sorozatban öt győzelemnél tart már és ilyen szériára hét éve nem volt képes a csapat, úgyhogy megkérdezték erről a vezetőedzőt, Tom Thibodeau-t. A tréner annyit mondott erről, hogy nem elégedett, nem boldog, mert még nem ért véget a munkájuk, dolguk van, azzal kell foglalkozni. A részletekre kell nagyon odafigyelniük, ha azokat jól csinálják, akkor a nagy dolgok már összeállnak maguktól. Mint mondta, a legfontosabb ennél a csapatnál a hit: hiszik, hogy nyerhetnek, ezért képesek is rá és pont nem érdekli őket, hogy mások mit gondolnak róluk, csak az, hogy ők belül miben hisznek. 

A Los Angeles Lakers nem lehet ott a Fehér Házban az NBA-bajnok megszokott éves látogatásán. A szoros menetrend és a koronavírus-protokoll miatt ez most nem lehetséges, a Lakers egyébként sem rendezhetett ünnepséget, vagy ilyesmit és most a tíz nap múlva esedékes washingtoni látogatásukba sem fér bele a Fehér Ház - azt hozzátették, hogy Joe Biden elnökkel találkoznának majd később.

Szintén Lakers: Dennis Schrödert erre a szezonra szerezte meg a címvédő, a német irányító pedig visszautasította már a szerződéshosszabbítást és most szárnyra kaptak a hírek, hogy a Knicks nagyon szeretné őt leigazolni. Ian Begley (SNY) forrásai szerint a New York komolyan szeretne ajánlatot tenni Schrödernek, bár vanank más opciói is, így licitháborúba nem fog belemenni - kérdés, hogy a Lakers által beajánlott négy év, 84 millió dollárnál ki ad esetleg többet, jobbat a játékosnak.

Még egy Lakers-hír: a gárda hajnalban megverte a Jazzt, hétfőn pedig újra a listavezetővel találkozik, de a már teljes edzésmunkát végző Anthony Davis még ott sem léphet pályára jelen állás szerint.

Fred VanVleet, a Toronto Raptors hátvédje az idei alapszakasz nehézségeiről beszélt. VanVleet szerint soha nem volt még része ilyen jellegű szezonban, sok a hullámvölgy és most már nem lehet rejtegetni, hogy ezt az évet az üzleti oldal dominálja: beleerőltették őket ebbe a szezonba, ebbe a menetrendbe, de egyértelmű, hogy ennek a pénz az oka. Mint mondta, az NBA az egyik legjobb elegye a sport szeretetének és egy milliárdos iparágnak, de ebben a szezonban az utóbbi érvényesül, az előbbi kevésbé. Azt is hozzátette, hogy persze panaszkodni nem lehet, ugyanis a szezon előtt többféle tervet is felvázoltak nekik, a játékosok nagyobb része pedig ezt a verziót fogadta el, de ettől még ő beszélhet arról, hogy ennek mik az előnyei, vagy a hátrányai. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy VanVleet éppen a szezon előtt írt alá egy négy évre szóló 85 millió dolláros szerződést.

Végül pedig még egy dolog a Raptorsról: a liga 25 ezer dollárra büntette a csapatot, mert pihentette az egyébként egészséges Siakam-Lowry-Anunoby triót. A protokoll szerint a back-to-backek egyik felén lehet pihentetni egészséges játékosokat is, főleg ha nem országos tv-s meccsről van szó, de itt nem volt szó back-to-backről, ezért pedig járt a csekk.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus