Hírmorzsák 2021-04-19 (11:15)

Kevin Durant ismét megsérült. Anthony Davis ma este sem térhet vissza. Stan Van Gundy nagyon kritikus hangot ütött meg. Didi Louzada megkezdi NBA-s pályafutását. Stephen Curry statisztikailag a legjobbját nyújtja. A Celtics hosszabb távon is számol Jabari Parkerrel. A liga arra is készül, ha meccseket kell elhalasztani, miután döntés születik George Floyd ügyében. Pihentetés miatt pénzbüntetést kapott a Spurs. Rondae Hollis-Jefferson újabb 10 napra aláírt a Trail Blazersnél.

Kevin Durant 4 perc után kiszállt a Miami Heat elleni mérkőzésből, miután összeszedett egy zúzódást a combjában. A Brooklyn Nets sztárját ma vizsgálatok alá vetik, azt követően döntenek arról, hogy mennyit kell emiatt kihagynia. Steve Nash elmondta, hogy játékosának fáj a sérült testrésze, de majd meglátják, hogy miként reagál a szervezete az éjszakát követően, utána okosabbak lesznek. Nash ugyanakkor azt is elejtette, hogy nem biztos egyelőre abban, hogy Durant folytatja-e velük a csapat idegenbeli túráját.

Szintén sérülésekkel kapcsolatos hír, hogy Anthony Davis visszatérésére továbbra is várni kell, a Los Angeles Lakers a Utah Jazz elleni második mérkőzésére is úgy listázta őt, hogy nem fog játszani. Marc Stein (The New York Times) szerint Davis a hét második felében, a Dallas Mavericks elleni egyik mérkőzésen léphet ismét pályára. Arról is Stein számolt be, hogy a Boston Celticsnél betegség miatt kérdéses Jaylen Brown és Kemba Walker játéka, míg Evan Fournier és Robert Williams III visszatérése várat még magára. Jayson Tatum neve mellett bokaproblémát tüntetett fel a Celtics, de ő valószínűleg játszik.

Stan Van Gundy nagyon kritikusan fogalmazott, miután a New Orleans Pelicans kikapott a New York Knicks ellen. Nehezményezte, a mérkőzés végén 3 pontos előnynél a megbeszéltek ellenére sem faultoltak, és az egész védekezést elszúrták, két nagy hibát is elkövettek, ezért megérdemelték, hogy kikapjanak. Amikor egy csapat így hoz le egy védekezést, az megérdemli, hogy kikapjon. Nagyon frusztrálja őt a vereség, mert a meccs végén elkövetett hibáig úgy gondolta, hogy igazán keményen játszanak, és csak 7,8 másodpercet kell megoldaniuk, de mégsem tudták lezárni a találkozót. Abban nagy általánosságban jók, hogy küzdjenek, abban viszont nem, hogy egy-egy időkérés után koncentráljanak, és ez támadásban és védekezésben egyaránt igaz rájuk. Az ilyesmire rá lehet mondani, hogy része a tanulási folyamatnak, de erre a teljesítményükre nincs kifogás, középiskolás játékosoktól sem lenne ez elfogadható.

Ugyancsak a Pelicans háza tájáról származó hír, hogy szerződést kapott tőlük az a Didi Louzada, akit a 2019-es draft 35. helyén választottak ki. A 21 éves brazil hátvéd az elmúlt két évet Ausztráliában töltötte, és főleg a védekezésével tűnt ki a Sydney Kings csapatából, ahol állítólag 18 kiló izmot pakolt fel magára, mióta elkelt a játékosbörzén. A Pelicans Josh Hart és Nickeil Alexander-Walker sérülései miatt döntött úgy, hogy azonnal átviszik őt az NBA-be.

Stephen Curry arról elmélkedett, hogy statisztikailag minden bizonnyal pályafutása legjobbját nyújtja jelenleg. Ebben az idényben másra van szükség tőle, mint korábban, és igyekszik ehhez felnőni, és győzelmekhez segíteni a Warriorst. Emellett nagyon magabiztos is, mivel nagyon különleges készségekkel áldották meg őt, amit igyekszik folyamatosan fejleszteni. A sok munka most kifizetődik, és az önbizalma is rendben van.

Brad Stevens a Boston Celtics új játékosáról, Jabari Parkerről beszélt, akiről elmondta, hogy nagyon türelmesek lesznek vele, és a vele kapcsolatos terveik nem csak erre az idényre vonatkoznak. Úgy gondolják, hogy négyesben és ötösben egyaránt tudja majd őket segíteni, és nagyon veszélyes fegyver lehet azon játékosaikkal együtt a pályán, akik jól tudják járatni a labdát, jól passzolnak, jól törnek be.

A héten várható, hogy bírósági ítélet születik abban az ügyben, amiben George Floyd életét vesztette, és az NBA emiatt figyelmeztette a csapatokat, hogy készüljenek fel a döntés esetleges következményeire. A liga félelme, hogy ezt követően esetleg meccseket kell majd elhalasztaniuk, erre próbálnak felkészülni, és erre kérik a csapatokat is.

A San Antonio Spurs 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott DeMar DeRozan, Patty Mills és Jakob Pöltl pihentetése miatt, mivel ezzel megszegték az erre vonatkozó normát. A liga szabályozása értelmében egy meccsen csak egy egészséges játékost lehet pihentetni, és ezt is csak hazai pályán tehetik meg. Azt már csak mi jegyezzük meg, hogy a Spurs így is nyerni tudott a Phoenix Suns otthonában.

Rondae Hollis-Jefferson újabb 10 napra aláírt a Portland Trail Blazersnél, további lehetőséget kap náluk a bizonyításra.

Ahogy arról pár napja mi is beszámoltunk, Dwyane Wade részesedést szerzett a Utah Jazz csapatából – ezzel kapcsolatban jelentette Marc Stein, hogy a tulajdonosi szerepvállalása nem befolyásolja azt, hogy a Turner stúdiós elemzőjeként dolgozzon, ezt a munkáját a továbbiakban is megtartja. Ez azért nem egyedi jelenség, Shaquille O'Neal és Grant Hill is úgy vállal televíziós munkát, hogy közben az előbbi a Sacramento Kings, utóbbi pedig az Atlanta Hawks résztulajdonosa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus