Hírmorzsák 2021-04-20 (10:45)

Anthony Davisnek erősítenie kell, LeBron James könnyített munkát végez. LaMelo Ball hamarosan visszatérhet. Myles Turner határozatlan időre kidőlt. Sterling Brownt vasárnap megtámadták. Stephen Curry és Julius Randle a Hét Játékosai. Lejárt Kobe Bryant és a Nike megállapodása. Jalen Suggs bejelentkezett a draftra.

Frank Vogel a Los Angeles Lakers két sérült sztárjáról osztott meg némi információt. Elmondása alapján Anthony Davis közel áll a visszatéréshez, már teljesen egészséges, de az erőnlétén még kell dolgoznia, és még időbe fog telni, mire ismét olyan állapotban lesz, mint a sérülése előtt. Nagyon óvatosak lesznek vele, mert nem akarják kockáztatni, hogy visszaessen az állapota, és várhatóan az első két meccsén 15 perc körüli limiten lesz. Vogel hozzátette, hogy nem érzik még úgy, hogy kint lennének a vízből, még a következő időszakban is nagyrészt sztárjaik nélkül kell meccseket nyerniük, elvégre Davis nem lesz sokat pályán, LeBron James pedig egyelőre könnyített munkát végez csak, és igyekszik minden nap kicsivel több mindent csinálni. Az ESPN forrásai szerint James még hetekre van a visszatéréstől.

Jó hír érkezett a Charlotte Hornets háza tájáról, ugyanis LaMelo Ball CT-je azt mutatta ki, hogy összeforrt a törött csont a játékos csuklójában, és miután megvizsgálta egy specialista is a sérült testrészt, arra a döntésre jutottak, hogy Ball megkezdheti az egyéni edzésmunkát. A Hornets nem adott hivatalos tájékoztatást arról, hogy mikor térhet vissza, de Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai úgy tudják, hogy ez akár 7-10 napon belül is megtörténhet.

Myles Turner határozatlan időre kidőlt, miután lábujjsérülést szenvedett. A jobb lábfején a nagy lábujjának a talplemezében részleges szakadást mutatott ki az MRI.

A Houston Rockets bejelentése alapján Sterling Brownt vasárnap megtámadták Miamiban, miután kilépett egy klubból. Shams Charania és Kelly Iko (mindketten The Athletic) forrásai is úgy tudják, hogy egy üveggel fejbe verték, ami után kórházba is került, de pár órával később el is hagyhatta az ügyeletet. Brown komoly sérüléseket szedett össze, de a közlemény szerint a játékos teljesen rendbe fog jönni. Arról is említést tettek, hogy Brown nem ismerte a támadóját.

Augusztus 2-án nyithat a következő szezon előtt a szabadügynökpiac, a moratóriumi időszak pedig augusztus 6-ig tarthat majd.

Tim MacMahon arról számolt be, hogy a Dallas Mavericks kirúgta a vezetőségéből azt a Tony Ronzone-t, aki tavalyelőtt egy szexuális zaklatási ügybe keveredett. A vádak szerint a 2019-es nyári liga alatt közeledett egy nőhöz annak akarata ellenére, akit azzal az indokkal hívott fel a szobájába, hogy tud neki meccsjegyeket adni.

Yuta Watanabe two-way szerződéséből rendes megállapodást csinált a Toronto Raptors. A japán játékos 39 meccsen lépett pályára, amiken 13,4 perc lehetőséget kapott, ennyi idő alatt 4 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt.

Kiosztották az elmúlt hét legjobbjainak járó díjakat, ezúttal Stephen Curry és Julius Randle kapta az elismeréseket nyugaton, illetve keleten. Curry és a Golden State Warriors 3-1-et futott az előző héten, miközben a kétszeres MVP 43,8 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt. Randle 35,8 pontot, 8,3 lepattanót és 6,5 gólpasszt átlagolva segítette 4-0-hoz a New York Knicks csapatát

Vanessa Bryant bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg azt az 5 éves szerződést, amit Kobe Bryant és a Nike kötött 2016. április 13-án, így a felek között megszakad az üzleti kapcsolat. Az özvegy a közleményében leírta, hogy Kobe és a Nike gyönyörű cipőket csinált a múltban, amiket a szurkolók és a játékosok is nagyon szeretnek, és úgy tűnik, hogy ezeket a cipőket most is többen hordják a ligában, mint bármelyik más játékosét. Az ESPN forrásai szerint azért sem hosszabbították meg a szerződést, mert a cipőgyártó cég és Vanessa Bryant között megromlott a viszony, utóbbi többször is nehezményezte, hogy nem készítenek elegendő cipőt, így azok folyton kifogynak, és főleg a gyerekméretekből csinálnak keveset. Az sem tetszett neki, hogy Kobe visszavonulása után csak limitált példányszámban árusították a cipőit, és a Nike ugyanígy tett azt követően is, hogy Kobe elhunyt, miközben Vanessa Bryant azt szeretné, hogy mindenki számára elérhetők legyenek ezek a termékek.

A végére pedig két hír maradt a Gonzaga egyetemi csapatától. A 2021-es drafton az első 5 közé várt Jalen Suggs hivatalosan is bejelentkezett a játékosbörzére, befejezi az egyetemi pályafutását. A Gonzaga ugyanakkor erősíteni is tudott, ugyanis náluk kötelezte el magát az a Chet Holmgren, akit sokan a 2022-es draft első választottjának várnak. Holmgren komolyan fontolóra vette, hogy esetleg a G Ligába igazoljon, de végül úgy döntött, hogy a Bulldogs színeiben tölti a következő évet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus