Hírmorzsák 2021-04-22 (16:00)

Trae Young megúszta a súlyos sérülést, Deni Avdija bokája eltört. Megműtötték Jamal Murray-t. JJJ visszatért, Anthony Davis várhatóan holnap hajnalban lép újra pályára. Sterling Brown és Kevin Porter Jr. komoly balhéba keveredett Miamiban. JaKarr Sampson egy meccset kapott fejelésért. Mike James a Brooklynt választotta. Teljes a Bucks kerete. Megszakadt Curry sorozata. LeBron James második "elszámoltathatóság" tweetje nagy hullámokat kavart a tengerentúlon. 

Kezdjük a sérülésekkel, sajnos ismét akadt belőlük. Trae Young már a Knicks-Hawks összecsapás elején kivált egy nagyon csúnyának kinéző bokasérüléssel, de úgy tűnik megúszta: a röntgen nem mutatott törést, az MRI még később lesz, de Young annyit tweetelt a meccs után, hogy a Jóisten vele volt az esetnél, hamar vissza fog térni. 

Mások nem voltak ilyen szerencsések. A Wizards újonc izraeli csatára, Deni Avdija rosszul fogott talajt, és a vizsgálatok hajszáltörést mutattak ki a jobb bokájában, így befejeződött számára a szezon - öröm az ürömben, hogy nincs szükség műtétre. A Cleveland fiatal tehetsége, Dylan Windler viszont kés alá feküdt, a bal lábán a térdízület folyamatosan be volt gyulladva, amit hagyományos eszközökkel már nem tudtak kezelni - idén őt sem látjuk már. Jamal Murray is túl van a térdműtéten, erről saját maga számolt be egy képpel a közösségi felületein. 

Egy nagyvisszatérő viszont akad: Anthony Davis holnap hajnalban a Dallas Mavericks elleni összecsapáson újra pályára léphet. A Lakers All-Starjának február 14-én a Nuggets ellen sérült meg az Achillese, azóta nem játszott, nemrég kezdte el az edzéseket és jól reagált a szervezete a terhelésre. Jaren Jackson Jr. már vissza is tért ma hajnalban, és azt nyilatkozta, hogy óriási győzelem, hogy még ebben az évadban vissza tudott térni - a Grizzlies fiatal magasembere még a buborékban sérült meg 2020 augusztusában, elszakadt a meniszkusza. Jackson egyébként jól mozgott a Clippers ellen, de leginkább arról marad emlékezetes a visszatérése, hogy könyökkel kicsit átrendezte DeMarcus Cousins arcát...

Néhány játékos nem sérülés miatt hagy majd ki meccseket. Sterling Brownt Miamiban egy sztriptízbár előtt vágták fejbe üveggel és verték meg hajnalban - a Rockets játékosa éppen elhagyta a helyet, és rossz személyszállítóba ült be, amit nehezményeztek azok, akik megrendelték. Komolyabb baja nincs, ugyanakkor vele volt a szintén nem egyszerű esetnek számító Kevin Porter Jr. is - mindketten megszegték a liga idegenbeli meccsekre vonatkozó járványprotokollját, így vasárnapig biztosan nem játszhatnak. 

Nemrég a Pacers és a Spurs találkozóján akaszkodott össze JaKarr Sampson és Patty Mills - Sampsont egy meccsre eltiltotta a liga, amiért megfejelte ellenfelét. Mills és a segítségére siető Rudy Gay pénzbüntetést kapott. 

Új igazolásokról is beszámolhatunk, a legfontosabb Mike James és a Brooklyn Nets összebútorozása - a CSZKA Moszkvától kitett, az Euroliga egyik legjobb irányítójának tartott James egyelőre 10 napos szerződést köt majd pénteken, miután lejárt a kötelező karanténja. Jamest a Knicks is nagyon szerette volna megszerezni, ők Norvel Pellével vigasztalódnak, aki már túl van két tíznapos szerződésen, most pedig többéves kontraktust írt alá - a hátvéd idén a Kingsnél és a Netsnél is megfordult már.

A Milwaukee Bucks nagyon elégedett volt a nem draftolt újonc center, Mamadi Diakite játékával, two-way szerződését normál, többéves kontraktusra módosították - az így felszabaduló two-way helyre Justin Jacksont igazolták le, ezzel egyébként az utolsó roster-helyüket is betöltötték. A szezont a Clippersben kezdő, onnan Sacramentóba cserélt és elengedett Mfioundu Kabengele megkapta második tíznapos szerződését Clevelandben, ahol egyelőre elégedettek Dikembe Mutombo unokaöccsével. 

Steph Currynek megszakadt a 11 mérkőzés óta tartó sorozata, amikor legalább 30 pontot szerez, de nem bánkódik miatta, nagyszerű dolognak tartja, aminek egyszer véget kellett érnie. 

Az elmúlt héten három teszt lett pozitív az NBA-ben - a liga tájékoztatása szerint mindegyik érintettet időben elkülönítették. 

LeBron James kellemetlen helyzetbe került, miután az Ohio állam fővárosában, Columbusban történt esetet követően (egy intézkedő rendőr lelőtt egy 16 éves afro-amerikai lányt, aki késsel támadt egy másik fiatalra) kiposztolta a rendőr fényképét azzal a szöveggel, hogy "Te vagy a következő - Elszámoltathatóság". Nem sokkal korábban a Derek Chauvin-ítélettel kapcsolatban szintén az "Elszámoltathatóság" szóval reagált Twitteren, ám most az Egyesült Államok egyik legnagyobb rendőr-szakszervezete tiltakozott és úgy nyilatkoztak, hogy ebben az esetben a rendőr egy másik ember életét mentette meg, és az ilyen jellegű megnyilvánulások nagyon veszélyesek a közösségi médiában. James később törölte a tweetet, de nem ért egyet ezzel a véleménnyel és csak azért vette le, hogy ne generáljon több gyűlölködést. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus