Hírmorzsák 2021-04-24 (11:15)

Veszélyben Oscar Robertson tripla-dupla rekordja. De'Aaron Fox az egészségvédelmi és biztonsági protokoll értelmében került oldalvonalra. Evan Fournier mesélt a koronavírusos megbetegedéséről. Will Bartont is sérülés miatt veszítette el a Denver Nuggets. Clint Capela sem léphetett pályára az Atlanta színeiben a Miami ellenében. Az idény végén távozik posztjáról Tad Brown a Houston Rockets ügyvezető igazgatója. Michael Foster Jr. az NCAA helyett a G-League-t választotta. A legfrissebb játékosmozgások.

Russell Westbrook egyre közelebb kerül Oscar Robertson sokáig megdönthetetlennek tűnő tripla-dupla rekordjához. A Washington sztárja az Oklahoma City ellenében immáron NBA-pályafutása 174. olyan mérkőzését abszolválta, melynek során legalább három statisztikai mutatóban ért el kétszámjegyű teljesítménnyt. Amennyiben a 2017-es szezon MVP-je továbbra is ebben az ütemben halad – legutóbbi tíz meccséből kilencszer ért el tripla-duplát –, abban az esetben még ebben a szezonban megdőlhet Robertson 181 meccses csúcsa.

Az ESPN forrásai megerősítették, hogy a Sacramento kiválósága De'Aaron Fox a liga egészségvédelmi és biztonsági protokolljának értelmében minimum 10-14 napot kénytelen kihagyni. Konkrét információk egyelőre nem állnak rendelkezésre, a szabályzat azonban kimondja, hogy ha az adott személynek csak kontaktszemélyként merül fel a neve, abban az esetben is karanténba kerül.

Evan Fournier április 4-e óta az első mérkőzését játszotta a Celtics színeiben, miután elkapta a koronavírus fertőzést, melynek következtében kilenc meccset volt kénytelen kihagyni. Sajnos a visszatérése nem sikerült túl jól, 22 perc alatt 0/7-et dobott mezőnyből, így túl sokat nem tudott hozzá tenni a Boston teljesítményéhez. „Miután kimutatták nálam a vírus jelenlétét, az első két napban szinte semmilyen problémám nem volt, aztán jöttek az influenzaszerű gondok, úgy mint láz, fejfájás, fáradtság. Négy vagy öt napig nyomtam az ágyat, fel se nagyon keltem, inkább csak aludtam. A legnehezebb az volt, hogy újra felpörögjek és felvegyem a mindennapok ritmusát - nyilatkozta a francia bedobó.

Újabb fontos játékosát veszítette el a Denver, miután Will Barton már az első negyedben odakapott a combhajlítójához a Golden State elleni összecsapáson, ezt követően pedig már nem is tudott visszatérni a parkettre. „Azt hiszem, hogy Will sérülése mentálisan nagyon megérintette a csapatot. Sajnos ez kihatással volt a játékunkra, ami persze nem lehet mentség. Ezen az estén nem úgy tettük a dolgunkat, mint ahogyan kellett volna - nyilatkozta Michael Malone a Nuggets vezetőedzője. A Warriors lassan egyfajta mumusává válik a kolorádóiaknak, hisz másfél héttel ezelőtt ugyancsak Oaklandben játszottak, amikor Jamal Murray ACL-szakadást szenvedett.

Trae Young mellett Clint Capela sem léphetett pályára az Atlanta csapatában az NBA legutóbbi játéknapján a Miami ellenében, miután a Hawks centere, egyben a liga legjobb lepattanózója, a legutóbbi New York-kal szembeni összecsapáson kisebb hátsérülést szenvedett. A Hawks mindezek ellenére megnyerte a meccset, a svájci magasember visszatérésének időpontjáról egyelőre nincsenek információk.

A Houston ügyvezető igazgatója, Tad Brown hivatalosan is megerősítette, hogy az idény végén lemond a posztjáról. „Itt az ideje, hogy továbblépjek. A szakmai pályafutásom egyik legmegtiszteltetőbb feladata volt vezetni ezt a klubot, amely számomra egy életen át tartó út volt” - mondta röviden Brown, aki 2002-ben érkezett a Rocketshez, majd 2006-tól látta el a legmagasabb igazgatói szintű feladatokat. Visszavonulásával tovább folytatódik a franchise drámai átalakulása, melynek eredményeképpen előbb Mike D'Antoni vezetőedző, Daryl Morey általános igazgató, majd James Harden is távozott.

Az ESPN rangsora szerint a hetedik legjobb középiskolásként elkönyvelt Michael Foster Jr. az egyetem helyett a G-League-ben szereplő Ignite csapatát választja, amely klub részben azért jött létre, hogy felkészíthesse az NBA draftra azokat a sztárokat, akik nem akarnak az NCAA rendszerében vagy külföldőn játszani. Foster a 2021-es idényt az arizonai Hillcrest Prepben töltötte, ahol meccsenként 32,2 pontos és 18,4 lepattanós átlaggal rukkolt ki.

A végére pedig a legfrissebb játékosmozgások. A New York two-way kontraktust adott Myles Powellnek, aki ellenben szinte biztos, hogy nem lép majd pályára a csapatban, a tranzakcióhoz inkább valamiféle pénzügyi mozgás kapcsolható. Ugyancsak a Knickshez tartozó hír, hogy Jared Harper tíznapos szerződést kapott, az irányító ebben az idényben 21,3 pontot átlagolt a G-League-ben. Eközben az Orlando újabb tíz nappal meghosszabbította Donta Hall határozott idejű megállapodását, Hall eleddig négy meccsen léphetett pályára a Magic színeiben, melyeken átlag 14 perc alatt 4,3 pontot és 4,3 lepattanót tett be a közösbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus