Hírmorzsák 2021-04-25 (11:15)

Anthony Davisnek újra meg kell találnia a kapcsolatot a társaival. LeBron James visszatérése is egyre közelebb. Steve Clifford tesztje pozitív lett. Joel Embiid vállsérülés miatt nem játszott. Will Barton legalább 5 meccset kihagy. Kristaps Porzingis bokasérülése nem súlyos. Chris Boucher térdsérülés miatt hiányzott a Raptorsból. Kevin Durant talán játszhat a Suns ellen. Mike James élvezi, hogy a Netsben nem kell sztárnak lennie. Stephen Curry szerint Draymond Green a legokosabb játékos, akivel valaha játszott. Tim Frazier a szezon végéig marad a Grizzliesnél.

Anthony Davis hosszú kihagyás után tért vissza a Los Angeles Lakersnél, de a Dallas Mavericks elleni két meccsén még nem igazán érezte a ritmust, és a ma hajnali 108-93-as vereségük után el is mondta, hogy ismét meg kell találnia a kapcsolatot a társaival. A társak próbálják meglelni a játékkapcsolatot vele, de eddig olyan, mintha nulláról kezdenének, és ez közel sem ideális a szezon ilyen kései szakaszában. Emellett azt is elmondta, hogy fájó vereségeket szenvedtek Dallasban, és a Lakers idegenbeli túrájából hátralévő két meccsen kötelező győzniük a Wizards és a Magic otthonában is.

Szintén a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) az NBA Countdown című műsorban arról beszélt, hogy Anthony Davis játékideje annak mentén emelkedhet, ahogy LeBron James visszatérése egyre egyre jobban közelít, és a szakíró szerint ez akár a következő héten is megtörténhet.

Ha már szóba került az Orlando Magic, akkor folytassuk velük: Steve Clifford koronavírus tesztje pozitív lett. A csapatnál abban bíznak, hogy fals pozitív eredményről van szó, és a liga sem döntött még arról, hogy bekerül-e hosszabb időre az egészségügyi és biztonsági protokoll alá, ez csak a következő tesztek eredménye után dől el. Ma este a Pacers ellen szinte biztosan nem ülhet a Magic kispadján, de ha még két negatív tesztet fel tud addig mutatni, akkor a Lakers ellen ismét ő irányíthatja a csapatát. Clifford elmondta, hogy teljesen jól érzi magát, nincs semmilyen tünete, egyik vizsgálat sem mutatott ki nála egészségügyi elváltozást. A Magic trénere egyébként csütörtökön kapta meg a második adag oltását, és még aznap este lett pozitív egy tesztje, majd pénteken két negatív tesztet produkált, hogy aztán szombaton reggel ismét egy pozitív eredményt hozzon.

Térjünk rá a sérülésekre. Joel Embiid végül egy vállsérülés miatt kihagyta a Milwaukee Bucks elleni meccset, pedig előzetesen még ott szerepelt a neve a kezdők között. Doc Rivers a mérkőzés után elmondta, hogy játékosa valószínűleg képes lett volna pályára lépni, ha a rájátszásban lennének, de azért nem teljesen biztos ebben. A Philadelphia 76ers edzője nem aggódik amiatt, hogy Embiid ne bírná a terhelést a rájátszásban, mivel ott többet pihenhetnek, nem kell egymást követő napokon játszaniuk, ráadásul jobb fizikai állapotban is van, mint az előző években. Ben Simmons sérülése kapcsán szűkszavúan annyit ejtett el, hogy ő viszont biztosan nem tudott volna játszani ezen a meccsen akkor sem, ha a rájátszásban lennének.

Will Barton combhajlítóizma még pénteken sérült meg, amivel kapcsolatban Michael Malone úgy gondolja, hogy elég komoly sérülés, és nem tudják, hogy pontosan mikor térhet vissza. A Denver Nuggets játékosa ugyanakkor Twitteren jelezte a szurkolói felé, hogy ebben a szezonban még biztosan láthatják őt játszani. Mike Singer (Denver Post) információi alapján 5 meccset biztosan kihagy Barton.

Kristaps Porzingis bokasérülés miatt hiányzott a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers hajnali mérkőzéséről, amivel kapcsolatban Rick Carlisle elmondta, hogy játékosa sérülése szerintük nem súlyos, ugyanakkor számukra elég egyértelmű volt, hogy nem tud játszani, egyáltalán nem állt közel ahhoz, hogy pályára tudjon lépni.

A Toronto Raptorsnál a szezon során először hagyott ki meccset Chris Boucher, aki térdsérülést szenvedett. Shams Charania (The Athletic) arról számolt be, hogy a sérülés szerencsére nem súlyos, és az alapján fogja meghatározni a Toronto Raptors a visszatérése idejét, hogy miképp halad a rehabilitációja.

Kevin Durant valószínűleg játszhat a Brooklyn Netsnél a ma esti, Phoenix Suns elleni találkozón. Az elmúlt hetekben maródi Tyler Johnson pályára lépésére szintén reális esély mutatkozik, de egyikük esetében sem 100%, hogy játszanak a Suns ellen.

Mike James a minap bemutatkozhatott a Netsben, és az első benyomásait meg is osztotta. Elmondása alapján élvezte, hogy korábban sztár lehetett Európában, de ahogy egyre idősebb lesz, már nem akarja azt, hogy minden teher az ő vállaira nehezedjen, számára sokkal ideálisabb az a 21 perc, amit a Celtics elleni bemutatkozásakor kapott. Élvezi, hogy nem ő van a középpontban, hanem csak segítenie kell az új csapatát, és úgy gondolja, hogy villogni tud majd ebben a szerepkörben, ha megkapja a lehetőséget. Steve Nash pozitívan nyilatkozott róla, elmondása alapján azzal tisztában volt, hogy tud pontot szerezni James, de neki az tetszett igazán, ahogy a tempót diktálta, gyorsította a támadásokat, és tiszta helyzeteket teremtett a társainak.

Stephen Curry még a Denver Nuggets elleni győzelem után méltatta a 19 gólpasszt kiosztó Draymond Greent, aki szerinte a legokosabb kosárlabdázó, akivel valaha játszott. Mindenkit jobbá tesz maga körül, a tökéletes pillanatban osztja le a labdákat, és az olyan meccseken, mint a Nuggets elleni volt, is meg tudja mutatni, hogy a saját módján győzelmekhez tudja segíteni a csapatát.

Adrian Wojnarowski számolt be róla, hogy Tim Frazier a szezon végig szóló szerződést ír alá a Memphis Grizzliesnél, miután lejár a csapatnál a 10 napos megállapodása. Frazier eddig 3 meccsen jutott szóhoz a csapatnál, átlagosan 11 perc lehetőséget kapott.

A G Ligában a szezon során 14,5 pontot, valamint 10,1 lepattanót átlagoló Simi Shittu 10 napos szerződést kapott a New York Knickstől.

Ugyancsak a fejlesztőligához kapcsolódik, hogy a fiatal tehetségekre építő Ignite Michael Foster Jr. után újabb komoly nevet vett rá arra, hogy az egyetem helyett őket válassza, Fanbo Zeng is hozzájuk kötelezte el magát. Zeng a legnagyobb kínai tehetségnek számít, és azért is érdekes a döntése, mert korábban elígérkezett a Gonzaga egyetemi programjához, de végül meggondolta magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus