Hírmorzsák 2021-04-29 (11:00)

Derrick White már nem játszik a szezonban. Bebiztosította a helyét a rájátszásban a Suns. Zion Williamsonnak ki kell érdemelnie a játékvezetők tiszteletét. Kevin Love bocsánatot kért. Kevin Porter Jr. pénzbüntetést kapott. Marcus Smart eltiltás miatt nem játszott. A 76ers nem tett le Kyle Lowry megszerzéséről. Luca Vildoza a Knicksbe tart.

A San Antonio Spurs bejelentette, hogy a minap jobb bokaficam miatt kidőlő Derrick White várhatóan már nem lép pályára ebben a szezonban. Gregg Popovich elmondása alapján az idény végéig Devin Vassell kapja meg White helyét a Spurs kezdőjében, és már a ma hajnali, Miami Heat elleni találkozón is ő kezdett.

A Phoenix Suns matematikailag is biztosította a helyét a rájátszásban, ahová 2010 óta először jutottak be. A 10 év rájátszás nélküli időszak az NBA történetének az 5. leghosszabb sorozata, most ezt sikerült megszakítania az arizonai csapatnak. A Los Angeles Clippers elleni győzelem után Devin Booker úgy fogalmazott, hogy nagyszerű érzés, hogy végre bejutottak, hosszú ideje vártak erre. Mindenki, aki a Sunsban csapattársa volt, és járt már a rájátszásban, azt mondta neki, hogy az egy egészen más szint, de néz elébe, nagyon várja már ezeket a meccseket, azt az atmoszférát, amit a szurkolóik teremteni fognak az egész városban.

A Suns mellett a Philadelphia 76ers is bebiztosította a helyét a rájátszásban, ők egymást követő 4. évben lehetnek ott.

Kiélezett meccsen kapott ki a New Orleans Pelicans a Denver Nuggets ellen. A mérkőzés legvégén Zion Williamson egyenlítőnek szánt zsákolási kísérletét Nikola Jokics blokkolta, ugyanakkor Williamson és Stan Van Gundy is azt nehezményezte a találkozó után, hogy nem fújtak faultot. Az edző annyit mondott, hogy megnézte a felvételeket, és ő is ugyanazt látta, mint mindenki más, hogy Jokics elérte játékosa kezét és fejét is a blokk közben. Williamson úgy gondolja, hogy ki kell még érdemelnie azt a tiszteletet, hogy az ilyen helyzeteket megfújják neki. Még csak a második szezonjában jár, és reméli, hogy pár év múlva máshogy ítélik meg nála ezeket a helyzeteket. Jokics is elmondta, hogy ő miképp élte meg az esetet: látta, hogy Williamson megkapja a labdát, és csak az járt a fejében, hogy megakadályozza őt a pontszerzésben, és olyan keményen ment a labdáért, amennyire csak tudott, és úgy volt vele, ha faultol is, akkor se legyen belőle 2+1-es lehetőség.

Kevin Love a minap azzal került a középpontba, hogy kedvtelenül és dühösen odapüfölt egy labdát az ellenfélnek, amiből a Cavaliers kosarat is kapott. Az eset után bocsánatot kért a játékos, és elmondta, hogy ez nem ő, és butaságot csinált. Cselekedete nem a sportág ellen szólt, még csak nem is arról, hogy játékba akarta hozni a labdát, egyszerűen elvesztette a fejét egy pillanatra. Reméli, hogy emberként nem ez alapján fogják megítélni. Azt elfogadja, ha amiatt kritizálják, ahogyan játszik, az más. Szereti ezt a sportágat, és reméli, hogy még annyi éven át fog játszani, amennyin keresztül csak tud.

Kevin Porter Jr. 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért megszegte az NBA egészségügyi és biztonsági protokollját. Porter akkor ment el egy sztriptízbárba, amikor a Rockets Miamiban játszott, és ezt követően 3 meccset is ki kellett hagynia a protokoll miatt. Mint ismert, Sterling Brown is vele tartott szórakozni, akit megtámadtak és fejbevertek egy üveggel.

Marcus Smart eltiltás miatt nem léphetett pályára a Charlotte Hornets ellen, amiért nem megfelelő, fenyegető hangvételű nyelvezetet használt a Boston Celtics ezt megelőző, Oklahoma City Thunder elleni meccse során az egyik játékvezetővel szemben. Brad Stevens elmondta, hogy pár órával a Hornets elleni meccs kezdete előtt értesültek az eltiltásról, és nem is tudja, hogy pontosan mi történt, csak azt, hogy elhangoztak dolgok Smart és az egyik játékvezető között.

Sam Amick (The Athletic) értesülései alapján a Philadelphia 76ers nem tett le Kyle Lowry megszerzéséről, nyáron ismét bepróbálkozhatnak érte a Toronto Raptorsnál egy sign and trade ügylet keretében. Egy nem megnevezett GM szerint nagyon jó piaca lehet az irányítónak, mert több csapatnak is sok pénze és kevés játékosa lesz a piac nyitásakor.

Luca Vildoza megegyezett a Baskonia csapatával arról, hogy kivásárolják a szerződéséből, és Jorge Sierra (HoopsHype) információi szerint a 25 éves argentin irányító a New York Knicksben folytathatja a pályafutását. Vildoza 10,1 pontot és 3,4 gólpasszt átlagolt az Euroligában.

Chimezie Metu több évre szóló szerződést kapott a Sacramento Kingstől, miután a szezon során 28 meccsen bizonyíthatott eddig náluk. Monte McNair GM elmondta, hogy Metu nagyon keményen dolgozott, kiérdemelte a helyét a csapatban, és örömmel fogják figyelni a további fejlődését. Freddie Gillespie pedig a Toronto Raptorsnál kaparta ki magának a gesztenyét, ő azt követően írhatott alá 2 évre, hogy kétszer 10 napot már eltöltött a csapatnál, ami alatt 10 meccsen átlag 16 percet játszott.

A végére pedig a szokásos heti statisztikák maradtak: az elmúlt héten 488 játékost teszteltek koronavírusra az NBA-ben, és két esetben jött vissza pozitív eredmény.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus