Hírmorzsák 2021-05-05 (11:15)

Inog a kispad Nate Bjorkgren alatt. Meccs közben aludtak ki a fények New Orleansban. Lonzo Ball kulcsfaktorrá vált. Steve Nash a stabilitást hiányolja a csapatától. LeBron Jamesre újabb két meccs kihagyás vár. Tyrese Haliburton megúszta komolyabb sérülés nélkül, de valószínűleg az idei szezonban már nem lép pályára. A hónap díjazottjai.

Habár Nate Bjorkgren szerződéséből még egy év hátra van, az ESPN információi szerint igencsak inog a kispad az Indiana mestere alatt, egyrészt a Pacers 30-34-es mérlege miatt, amely jelenleg csak a keleti konferencia kilencedik helyére elegendő, másrészt Adrian Wojnarowksi forrásai szerint a vezetőedző a játékosokkal és a stábtagokkal megütött hangneme sem éppen megfelelő, ami folyamatos öltözői ellentétekhez vezet. Egyelőre további, konkrét információk nem állnak rendelkezésre, döntés az ügyben vélhetően csak a szezon lezártát követően születhet.

Érdekes jelenetek játszódtak le a Golden State New Orleans elleni összecsapásán, ahol Stephen Curry ismét elemében volt – 37 ponttal zárt –, ám a harmadik negyed végéhez közeledve, 77-71-es Warriors vezetésénél egyszer csak kialudtak a fények Smoothie King Centerben. A találkozó a kényszerszünet után folytatódott, Curry ellenben onnantól már csak szenvedett, a hátralevő időszakban mindössze 2 pontig jutott, 1/11-es dobásmutatóval, ráadásul a Pelicans új erőre kapott, s végül 108-103 arányban megnyerte a meccset. „Ilyet én még nem is láttam, egyszer csak kialudt minden fény az arénában. A játék újraindulását követően a hazaiak sokkal agresszívabbá váltak mind támadásban, mind pedig védekezésben” - nyilatkozta Curry a végső dudaszó megszólalása után.

Maradva ennél a párosításnál, a két csapat back-to-back keretein belül csapott össze, az első meccset 123-108-ra a kaliforniaiak nyerték, melynek során Lonzo Ball szörnyen játszott, 3/18-at dobva mezőnyből, mindössze 7 ponttal zárt. Csapattársa Zion Williamson mesélte el, hogy később Ball küldött neki egy üzenetet, amelyben azt írta, hogy a következő meccsen számíthat rá. Ezt alátámasztva az NBA legutóbbi játéknapján 33 pontot szórt a hátvéd, akinek nagy szerepe volt abban, hogy végül vesztes helyzetből megfordítva az összecsapást, győztesen távozhattak a parkettről. Cserben hagytam a csapatom, és tisztában voltam azzal, hogy ezt nem tehetem meg két egymást követő játéknapon. Világos, hogy mire vagyok képes, egyszerűen csak hinnem kell magamban. Azért küldtem azt az üzenetet, hogy Z is tudja, hogy számíthat rám - válaszolta az újságírók megkeresésére Ball.

Hiába dobott Kyrie Irving 38, míg Kevin Durant 32 pontot, a Brooklyn rövid időn belül másodszor is kikapott a Buckstól, melyet követően Steve Nash vezetőedző a stabilitást hiányolta a csapatától. „Nagyon jól tudtuk, hogy a Bucks egy olyan klub, amely afféle támadósémát használ, mint mi. A mag évek óta együtt játszik, s annak ellenére, hogy a játékosaink egyéni tapasztalata hasonló erényekkel bír, mégsem tudtunk feléjük kerekedni. Hiányzott a fizikalitás és a védekezésünk is hagyott kívánnivalót maga után. Az alapszakasz hátralevő mérkőzésein a cél, hogy megnyerjük az ehhez hasonló szoros összecsapásokat” - így az Év Edzője címre is pályázó Nash.

Mint arról korábban már beszámoltunk LeBron James mindössze bő huszonhét percet töltött a pályán a Toronto elleni mérkőzésen, majd a negyedik negyed közepén az öltözőbe vonult, ahonnan már nem is tért vissza. Egy a Lakers közeli forrás – Mike Trudell – megerősítette, hogy nincs nagy baj, de a négyszeres bajnok fájdalmat érzett a jobb bokájában, amely miatt mint emlékezhetünk, nem kevesebb, mint húsz mérkőzést volt kénytelen kihagyni. Az ESPN jelentette, hogy a Los Angeles-iek sztárja nagy valószínűséggel a csapat következő két – a városi rivális Clippers valamint a Portland Trail Blazers elleni – meccsét is kihagyja. A hírek szerint az edzői stáb már azon is elgondolkozott, hogy nem erőlteti az alapszakaszbeli visszatérést, és inkább a rájátszásra kezdenek el fókuszálni.

Ugyanazon az estén, amikor James elhagyta a játékteret a Toronto ellenében, a Sacramento Dallas elleni meccsének harmadik negyedében a Kings újonca, Tyrese Haliburton térdsérülést szenvedett. Az MRI eredményei megerősítették, hogy szerencsére nincs keresztszalag szakadás, mindezek ellenére nagy valószínűséggel a játékos már nem fog pályára lépni az idei szezonban. Haliburton a 2020-as draft tizenkettedik választottjaként érkezett a ligába, kiemelkedő újonc idénye során 13 pontot és 5,3 gólpasszt átlagolt.

A végére pedig jöjjenek a díjazottak, a New York kiválósága, Julius Randle valamint a Golden State szupersztárja, Stephen Curry lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. Randle 11-4-et ment a Knicksszel, miközben 27,1 pontos és 9 lepattanós átlagot hozott. Curry habár csak 8-8-at teljesített a Warriorsszal, a 37,3 pontos és 6,1 pattanós mutatói önmagukért beszélnek. A hónap újoncainak járó díjakat Anthony Edwards és Malachi Flynn kapták. A Minnesota Timberwolves 1/1-ese 21,6 pontos és 5,1 lepattanós teljesítményével érdemelte ki mindezt, míg a Toronto Raptors üdvöskéje 12,7 pontot, 4,1 lepattanót és 4,8 gólpasszt hozott ebben az időszakban. A hónap edzője pedig keleten Scott Brooks (Washington Wizards, 12-5), míg nyugaton Michael Malone (Denver Nuggets, 13-3) lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus