Hírmorzsák 2021-05-06 (13:00)

LeBron James bokája megint fáj, legalább két meccset kihagy. Kyrie Irvinget megbüntették - megint. Igazolt a Knicks és a Rockets. A fogadóirodáknál meredeken zuhan az Atlanta Hawks szorzója a bajnoki címre. Nik Vucsevics visszatérhet, Brandon Ingram még nem. Spencer Dinwiddie visszatérésére még idén is nyílhat esély?

Újabb rossz hírt kapott a Los Angeles Lakers, ugyanis a bő 40 napos kihagyás után nemrég visszatérő LeBron James nem "csak úgy" hagyta ki a legutóbbi meccset pihentetés okán, hanem éles, újkeletű fájdalmat érzett a nem teljesen egészséges bokájában. Az ESPN forrásai szerint James legalább a következő két meccset kihagyja, de lehet, hogy többet is, mert mindent annak rendel alá, hogy a playoffban 100%-os legyen - viszont alig pár meccs van hátra az alapszakaszból és ha nem javul a Los Angeles, akkor playint kell játszania. Dennis Schröderre amúgy sem számíthatnak egy ideig és a hírek szerint Alex Carusónak kell sokkal többet playmakerkednie ebben az időszakban.

Pénzbüntetéssel sújtotta a liga Kyrie Irvinget, miután a Brooklyn Nets sztárja többször sem volt hajlandó beszélni a médiával, holott ez kötelessége lenne. Irvinget ezúttal 35 ezer dollárra büntette az NBA, ezzel idén már másodszor kapott ugyanazért, hasonló mértékű bírságot - akkoriban, decemberben a közösségi oldalán kommentálta az ügyet azzal, hogy "nem beszél gyalogokkal", most nem reagált még egyelőre.

Játékost igazolt a New York Knicks: négy évre 13,6 millió dollárért megszerezték Luca Vildozát. Az argentin hátvéd a Baskoniánál játszott az ACB Ligában és Európában az egyik top playmakernek számított - hogy mikor érkezik, azt nem tudni, beutazási engedély, fizikai felmérő és a különböző egészégügyi protokollok menete vár rá, egyelőre nincs kitűzve időpont. 

A Rockets közben Khyri Thomast szerződtette, az OKC pedig adott még egy tíznapos megállapodást Charlie Brown Jr.-nak.

A Chicago Bullsnál már teljes értékű edzésmunkát végzett Nik Vucsevics és a center elvileg bevethető a következő mérkőzésen, bár a csapatnak már nincs értelme erőlködnie, lemaradt a playinről.

Nem játszhat holnap hajnalban a Philadelphia 76ers elleni mérkőzésen Brandon Ingram: a New Orleans kiscsatára bokasérülést szenvedett az előző találkozón és bár a komolyabb bajt a hírek szerint elkerülte, de ezt a meccset még biztosan kihagyja. Pedig a Pels előtt felrémlett a playin lehetősége, a Spurs bukószériája miatt már csak másfél meccs a hátrányuk és a rivális sorsolása meglehetősen nehéz, így szükségük lenne Ingramre. Elérhető lesz viszont náluk az Ausztráliából megszerzett Didi Louzada.

A Brooklyn Netsnél felmerült, hogy a fél éve sérült Spencer Dinwiddie rehabja nagyon jól halad és a játékos maga tette fel a kérdést közösségi oldalán, hogy vajon mennyi volt a legrövidebb idő, amely után bárki is visszatért egy ACL-szakadásból. Természetesen Steve Nash vezetőedző kapott is kérdést ezzel kapcsolatban, de elmondta, hogy szerinte kizárt, hogy Dinwiddie pályára lépjen ebben a szezonban - még ha csodával határos módon egészséges is lenne a playoff idején, akkor is rengeteget hagyott ki, nem játszott a csapattal, nem lesz megfelelő a fizikai állapota. Azt viszont hozzátette, hogy 100%-osan nem zárja ki a dolgot, mert "furcsább dolgok is megtörténtek már".

A végére pedig egy érdekesség: a fogadóirodáknál meredeken bezuhant annak a szorzója, hogy az Atlanta Hawks nyeri a bajnokságot. Több neves fogadóiroda is arról számolt be, hogy jelentős összegek érkeztek a Hawks végső győzelmére, még márciusban is 500-szoros pénzt fizetett a sikerük, a folyamatosan érkező tétek miatt viszont most már csak 60-szoros az odds rájuk. A DraftRecord szerint hozzájuk érkezett egy-egy 20.000 dolláros fogadás arra, hogy az Atlanta bajnok lesz és arra is, hogy Keletet nyeri meg Nate McMillan csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus