Hírmorzsák 2021-05-11 (11:00)

Russell Westbrook történelmet írt. Oscar Robertson és Magic Johnson is elismerően szólt a tripla-duplák új királyáról. Jaylen Brown sérülés miatt kihagyja az idény hátralevő részét. Közeleg LeBron James és James Harden visszatérése. Kilencrészes dokumentumfilm-sorozat készül a Los Angeles Lakers elmúlt negyven évéről. Bojan Bogdanovic és Russell Westbrook lettek az elmúlt hét legjobbjai. J. Cole továbbra is az NBA-vel kacérkodik.

Mindössze nyolc perc harminc másodperc volt hátra a Washinton-Atlanta találkozóból, amikor Russell Westbrook megszerezte a tizedik lepattanóját, ezzel pedig történelmet írva megdöntötte Oscar Robertson tripla-dupla rekordját, azt a csúcsot, amelyet szinte mindenki beérhetetlennek tartott. A Wizards sztárja 182. alkalommal zárt úgy mérkőzést, hogy legalább három statisztikai mutatóban is két számjegyű teljesítményt érjen el – ez alkalommal 28 pont, 13 lepattanó és 21 gólpassz került a neve mellé. A rekord megdöntése hatalmas mérföldkő Westbrook karrierjében. „Nagyon sokat tettem azért, hogy olyanokkal emlegethessenek egy lapon, mint Oscar Robertson, Magic Johnson vagy éppen Jason Kidd. Ők mindannyian olyan teljesítménnyel rukkoltak elő a pályafutásuk során, amiről én magam kölyökként csak álmodozhattam. A szezon elején nem gondoltam célként erre a rekordra, hisz amikor pályára lépek, igyekszek olyan dolgokat véghezvinni, amik az emberek szerint nem teljesíthetők. A mottóm az, hogy miért is ne? Így élek és így is gondolkozom” - nyilatkozta a mérkőzést követően Westbrook.

Természetesen a fentebb már említett legenda is megszólalt a csúcsdöntést követően. „Nagyon örülök a sikerednek. A családod büszke lehet rád, én pedig tiszteletemet fejezem ki a kosárlabdázásban elért teljesítményed előtt” - mondta az 1974-ben visszavonuló Oscar Robertson, aki pályafutását átlag 25,7 pontos, 7,5 lepattanós és 9,5 gólpasszos teljesítménnyel abszolválta.

Az örökranglista harmadik helyezettje, Magic Johnson is üdvözölte az új rekordot: „Nagyon jól tudom, hogy mennyire is nehéz összehozni egy tripla-duplát. Te most valami olyasmit tettél, amire még én sem voltam képes, megdöntötted Oscar Robertson csúcsát. Büszke vagyok rád” - nyilatkozta egy videóinterjúban a Los Angeles Lakers ikonja.

Tovább gyűrűzik a Boston Celtics frusztráló idénye, miután Jaylen Brown bal csuklójában szalagszakadást diagnosztizáltak, így az idény során 24,7 pontot átlagoló játékos kénytelen kihagyni a szezon hátralevő részét. Mint ismert Brown már a Celtics utolsó három mérkőzésén sem játszott, miután május 2-án saját csapattársával, Jayson Tatummal ütközött a Portland elleni összecsapáson, minek következtében kificamodott a bokája.

Sajtóinformációk szerint kedden, a New York Knicks ellenében térhet vissza LeBron James, aki mint arról korábban már többször beszámoltunk, mindössze bő huszonhét percet töltött a pályán a Toronto elleni május 2-i mérkőzésen, majd a negyedik negyed közepén az öltözőbe vonult, ahonnan már nem is tért vissza. Később megerősítették, hogy nincs nagy baj, de a négyszeres bajnok fájdalmat érzett a jobb bokájában, amely miatt korábban nem kevesebb, mint húsz mérkőzést volt kénytelen kihagyni.

Maradva Los Angelesben, a Netfix egyik legnagyobb tengerentúli riválisa, a Hulu bejelentette, hogy egy új, kilencrészes dokumentumfilm-sorozatot forgat a Lakers történelméről. A projekt kiötlője a csapat vezérigazgatója Jeanie Buss valamint az Emmy-díjas rendező Antoine Fuqua. A sorozat a tervek szerint a franchise elmúlt negyven évét mutatja majd be – a sztori 1979-ben veszi kezdetét, amikor Jerry Buss megvásárolja a klubot - többek között Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson és Shaquille O'Neal megszólaltatásával.

Adrian Wojnarowski információ szerint James Harden is egyre közelebb áll a visszatéréshez, ami azt jelenti, hogy akár már a Nets, május 13-i, szerdai San Antonio Spurs elleni összecsapásán is játszhat. A hírt megerősítve Steve Nash vezetőedző is optimistán nyilatkozott sztárjátékosa helyzetéről. „Jelen pillanatban igenis lehetségesnek tűnik, hogy Harden az elkövetkezendő négy mérkőzésünkből egyen vagy akár többen is parkettre lépjen” - vélekedett a Brooklyn mestere.

A Utah Jazz kiválósága Bojan Bogdanovic és a Washington hátvédje Russell Westbrook lettek a Hét Játékosai nyugaton és keleten. Bogdanovic meccsenként átlag 29,3 ponttal és 62,3%-os mezőnymutatóval vezette 4-0-s teljesítményre az övéit, míg Westbrook 22,3 pontot, 17,3 lepattanót és 18,3 gólpasszt jegyzett a Wizards 3-1-s menetelésében.

A végére pedig egy kis bulvár. Nem új keletű hír, hogy az észak-karolinai rapper J. Cole tervei között szerepel az, hogy az NBA-be kerüljön, mint az köztudott a polgári nevén Jermaine Cole-ként ismert sztár állandó szereplője a NBA-gálák hétvégi celeb meccseinek is. A harminchat éves kosaras a minap aláírt a május 16-án útjára induló Afrikai Kosárlabda Ligában érdekelt ruandai Patriots BBC csapatához, melynek színeiben szeretné bizonyítani azt, hogy igenis meg van a tehetsége ahhoz, hogy esélye legyen bekerülni valamelyik NBA csapatba a 2021/2022-es évadban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus