Hírmorzsák 2021-05-19 (10:30)

Jayson Tatum 50 pontos meccse. Az Indiana a Charlotte csapatát búcsúztatta. Caris LeVert az egészségügyi és biztonsági protokoll alá került. Anthony Davis szerint Stephen Curry kikapcsolásán múlik majd a Lakers-Warriors összecsapás. Masai Ujiri nagy valószínűséggel marad a Raptorsnál. Damian Lillard a Portlanddel akar bajnok lenni. A Minnesota máris elbocsájtotta két segédedzőjét. Ty Lue-t nem érdeklik a kritikák.

Nagyon sokat vállalva - a harmadik-negyedik negyedben az 50 pontjából 23-at szórva – vezette győzelemre a Boston csapatát a Washingtonnal szemben Jayson Tatum. Az igencsak zaklatott alapszakaszt futó, sérülésektől sújtott Celtics ezzel a keleti főcsoport hetedik helyén zárt, így a rájátszás első körében a Brooklynnal nézhet farkasszemet. „Egyelőre nem tudok arra a kérdésre válaszolni, hogy a liga legjobb játékosai között tartanak-e már számon, de biztos, hogy az ilyen teljesítmények segítenek ebben. Nem tartom magam szupersztárnak, nem is igazán értem, hogy valójában mit jelent ez a kifejezés. A csapattársaim és az ellenfeleim is tisztelnek, számomra pedig ez a legfontosabb. Hiszek magamban, és csak ez számít. Ami a folytatást illeti, nyilvánvalóan Jaylen nélkül nehéz lesz a dolgunk a Nets ellenében, de nagyon várjuk már a párharcot” - nyilatkozta Tatum a mérkőzést követően.

Az NBA legutóbbi játéknapjának másik találkozóján az Indiana remek csapatjátékkal győzte le a Charlotte alakulatát, ezzel a Hornets búcsúzott, míg a Pacers a Washington Wizardsszal csap össze a keleti konferencia nyolcadik helyéért. „Remekül játszottunk, mindenki figyelt a másikra, ez pedig alapjaiban határozta meg a csapatjátékunkat. Úgy érzem, hogy minden egyes mérkőzéssel egyre jobbá válunk” - mondta Domantas Sabonis, aki 14 ponttal, 21 lepattanóval és 9 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Sajnos azért nem minden alakult az Indiana kénye-kedve szerint, hisz Caris LeVert nem léphetett pályára, ugyanis bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá, így vélhetően tíz-tizennégy nap kihagyás vár rá, ami egyben azt is jelenti, hogy a Wizards elleni összecsapáson sem lesz bevethető. Mint ismert a bedobót januárban szerezte meg a csapat a Brooklyn Netstől a James Hardent és Victor Oladipót is érintő tranzakció kapcsán.

A play-in párosítások tekintetében a legtöbben természetesen a Los Angeles Lakers - Golden State Warriors meccset várják, ahol a címvédő, az alapszakaszt remek formában záró, végül még a pontkirályi címet is megszerző Stephen Curry vezérelte friscóiak ellenében lép pályára. „Tudjuk, hogy a kígyó feje Steph, épp ezért minden tőlünk telhetőt meg kell azért tennünk, hogy megfékezzük. Ehhez csapatmunkára van szükség, egyénileg ez megoldhatatlan feladat. Curry az egész idény során életben tartotta ezt a gárdát, olyan mérkőzéseket megnyerve, amiről már mindenki más azt hitte, hogy régen lefutott. Mindent megtett azért, hogy esélyük legyen a rájátszásba kerülni” - vélekedett ellenfelük legjobbjáról Anthony Davis.

Már többször is felütötte a fejét az a pletyka, miszerint több csapat is szeretné megszerezni a Toronto általános igazgatóját, Masai Ujirit. A Sportsnet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva hozta le, hogy jelen pillanatban 95% az esély arra, hogy az érintett Kanadában marad. „A Raptorsnál szeretik és bíznak benne. Egyszer már bajnok csapatot épített, épp ezért hiszik, hogy erre még egyszer képes lehet. Masai eléggé privát életet él, nem sokat beszél, de minden valószínűséggel marad a klubnál - így Michael Grange újságíró.

Damian Lillard a The Athletic-nek nyilatkozott arról, hogy a Portland játékosaként szeretne bajnok lenni, így ismét eloszlatva azokat a pletykákat, miszerint egy esetleges cím érdekében távozna Oregonból. „Nem tudom szavakkal kifejezni azt a vágyat, hogy mennyire is szeretnék bajnok lenne. Mindennél jobban akarom, de fontos, hogy ezt az álmom ennek a csapatnak a színeiben érjem el. Minden évben amikor kezdetét veszi a rájátszás arra gondolok, hogy ez lesz az az idény, amikor sokkoljuk a világot” - ecsetelte elképzeléseit a Trail Blazers dobógépe.

A Minnesota a nyugati konferencia tizenharmadik helyén zárt 23-49-es mérleggel, így számukra már véget ért a 2020/2021-es szezon. Ennek megfelelően a szakmai stábban máris eszközöltek néhány változtatást, bejelentették ugyanis, hogy nem hosszabbítják meg David Vanterpool és Bryan Gates segédedzők kontraktusát. A Timberwolves az idény közben elbocsájtotta Ryan Saunders mestert, helyére Chris Finch került kinevezésre, ellenben a két említett asszisztenst egyaránt Saunders hozta a csapathoz, így nem meglepő a távozásuk.

Ty Lue a Los Angeles Clippers mestere visszautasítja azokat a vádakat, miszerint csapata szándékosan bukta el az utolsó meccseit, hogy ezzel visszacsússzon a nyugati konferencia negyedik helyére, így elkerülve a városi rivális Lakers valószínűsíthető ágát – hisz Jamesék play-int játszanak. „Nem tudom, hogy mások mit gondolnak, de mi úgy döntöttünk, hogy a játékosaink egészsége a legfontosabb. Arra koncentráltunk, hogy lehetőleg mindenki sérülésmentesen kezdhesse meg a rájátszást. Bármit is mondanak az emberek, az nem érdekel, nem olvasok hozzászólásokat” - fakadt egy kissé ki Lue.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus