Hírmorzsák 2021-05-20 (11:15)

LeBron James dobása döntött. Elégedett volt csapata játékával Steve Kerr. A Memphis vetett véget a San Antonio szezonjának. James Harden készen áll a rájátszásra. Vélhetően jövőre is Brad Stevens marad a Boston Celtics vezetőedzője. A Los Angeles Clippers magabiztosan várja a Dallas Mavericks elleni párharcot. Újra terítéken Kyle Lowry jövője. Az NBA tervei szerint megrendezik a nyári ligát. Egyetlen pozitív koronavírusos eset volt az elmúlt tesztelési időszakban.

Összefoglalónkban már beszámoltunk róla, hogy LeBron James a nyugati konferencia hetedik helyére dobta a Lakerst, így a címvédő Los Angeles-iek a Phoenix Suns ellen kezdik a rájátszást. A négyszeres bajnok James 58 másodperccel a mérkőzés vége előtt vágott be egy kulcsfontosságú hárompontost, s mivel a hátralevő időben már egyik csapat sem talált a gyűrűbe, így az arany-lilák ezzel a dobással meg is nyerték a mérkőzést. „Miután Draymond Green nem sokkal korábban belenyúlt a szemembe szó szerint hármat láttam mindenből” - mondta a 22 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplát elérő James a meccset követően.

Steve Kerr a vendégek mestere sem volt csalódott, szerinte csapata tisztes helyt állt, remekül játszottak, a védekezésük kifejezetten tetszetős volt, ráadásul van még egy lehetőségük a Memphis ellenében. „Nyilvánvalóan James dobása nagyszerű volt. Az évek során számtalanszor játszottunk már ellene, így nagyon jól tudtuk, hogy képes erre. Tetszett a játékosaim hozzáállása. Draymond nagyszerű munkát végzett Anthony Davisen, míg Andew Wiggins LeBronon dolgozott remekül. Büszke vagyok a csapatomra, leginkább arra, amit az elmúlt időszakban elértünk” - vélekedett a mérkőzés után Kerr.

A játéknap másik összecsapásán a Memphis legyőzte a San Antoniót, így a Grizzlies játszhat a Warriorsszal a nyugati nyolcadik helyért, míg a Spurs szezonja véget ért. Nem számít, hogy miként alakultak eddig a dolgaink, innentől össze kell tartanunk. Amikor pályára léptünk azt mondtam a srácoknak, hogy csak végezzük el a munkánk - így Jonas Valanciunas, aki az övéi legjobbjaként 23 ponttal és 23 lepattanóval zárta a mérkőzést.

James Harden készen áll arra, hogy a rájátszásban a Brooklyn sikereiért küzdjön, s mint mondta nem a statisztikái érdeklik, csak az a fontos, hogy a csapat győzzön. „Ha csak a számokra összpontosítanék, akkor biztos, hogy nem lennénk elég jók. Vezetőként az a feladatatom, hogy jól játsszunk. Amikor a pályafutásom korábbi szakaszában próbáltam mindent egymagam megoldani, az nem volt elég ahhoz, hogy előrébb léphessünk. Szóval innentől csak a győzelem számít” - nyilatkozta Harden. A Nets a Boston Celtics ellenében lép pályára a rájátszás első körében.

Adrian Wojnarowski erősítette meg a hírt, miszerint a Boston továbbra is ragaszkodik Brad Stevens vezetőedzőhöz, így a 2021/2022-es idényben is ő irányítja majd a Celtics csapatát. Az igencsak zaklatott alapszakaszt futó, sérülésektől sújtott keret végül csak a Washington legyőzésével harcolta ki a rájátszást, ahol hetedik kiemeltként a fentebb már említett Brooklynnal találkoznak. „Brad Stevens visszatér a Celtics kispadjára. Az a hír, miszerint veszélyben van az állása, csak egy egyszerű pletyka, hisz az elmúlt négy évből háromszor is a konferencia döntőjébe juttatta a csapatát” - írta Wojnarowski.

A Los Angeles Clippers hasonlóan a tavalyi évhez ezúttal is a Dallas Mavericksszel találkozik a playoff első körében, s habár az elmúlt napokban többen is támadták őket, miszerint szándékosan csúsztak le a nyugati konferencia negyedik helyéig, hogy elkerüljék a városi rivális Lakers ágát, Kawhi Leonard vezérletével céltudatosan várják a párharc nyitányát. „Ami tavaly történt az tavaly volt, ami most van, az meg most van. Az idei csapatunk más, másképp közelítettük meg a dolgokat, persze ez nem jelenti azt, hogy biztosan bajnokok leszünk, de előrébb tartunk és ennek okán magabiztosan várjuk a rájátszást” - ecsetelte az esélyeiket Ty Lue mester.

Mivel a Toronto nem jutott be a rájátszásba, így újra terítékre került Kyle Lowry jövője, aki mint arra emlékezhetünk, már a trade deadline során is felkapott csereopció volt, bár végül maradt a Raptorsnál. „Vélhetően megbeszélések egész sora vár majd rám a szezon végeztével. Legyünk reálisak. Elsősorban a játék szeretete miatt vagyok a ligában, de a pályafutásom végéhez közeledve szeretnék mindent megtenni azért, hogy a családom jövője biztosítva legyen - mondta a The Athletic hasábjain Lowry, akiért a hírek szerint a Dallas Mavericks, a Miami Heat és a New York Knicks triója állhat sorba.

Az NBA tervei szerint augusztus 8. és 17. között kerülhet sor az idei Summer League-re, amelynek ezúttal is Las Vegas adhat majd otthont. A koronavírus-helyzet következtében sokáig kérdéses volt az esemény megrendezése, ám a helyi Review-Journal értesülései szerint a július 29-i draftot követően a nyári liga is kiírásra kerül.

A liga hivatalos közlése szerint május 12. óta 496 koronavírus tesztet végeztek, melyek közül egyetlen pozitív eredmény született.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus