Hírmorzsák 2021-05-27 (10:00)

Hatalmas a felháborodás a ligában, miután Russell Westbrookot popcornnal öntötte nyakon egy Philadelphia-szurkoló – az esetet követően LeBron James is megszólalt. Julius Randle a második félidőre összekapta magát, így egyenlített a Knicks. Koránt sem biztos még a Minnesota Timberwolves eladása, miután az egyik részvényes bírósághoz fordult. Paul George viszonylag higgadtan kezeli azt, hogy 0-2-re állnak a Dallas Mavericks ellenében. Az elmúlt időszakban az NBA minden koronavírus-tesztje negatív eredménnyel zárult.

Hatalmas felháborodást váltott ki a ligában az az eset, minek során Russell Westbrookot egy philadelphiai szurkoló popcornnal öntötte le a Wizards-76ers párharc második mérkőzésén. Mindössze két perc telt el a meccs utolsó negyedéből, amikor a Washington hátvédje bokasérülés miatt indult el az öltözőbe - az eset ekkor történt. „Ami történt az a tisztességtelenség netovábbja. Nagyon úgy tűnik, hogy a rajongók ma már bármit megtehetnek, azonban vannak olyan dolgok, amelyekkel átlépik azt a bizonyos határt. Itt az ideje, hogy a csarnokokban jobban védjék a játékosokat. Meglátjuk, hogy mit lép erre az NBA” - nyilatkozta később Westbrook, akinek a pályafutását tekintve nem ez az első ilyen eset. Négy évvel ezelőtt ugyancsak Philadelphiában akaszkodott össze egy szurkolóval, akit akkor kivezettek az arénából, míg 2019-ben egy Jazz szimpatizánst tiltottak ki örökre a utahi csarnokból, miután szócsatát vívott az akkor még az Oklahoma City Thunder színeit erősítő kosarassal.

Természetesen nagyon sokan megszólaltak az ügyben, Westbrook csapattársa Bradley Beal egyenes undorítónak nevezte a történteket, a Wells Fargo Aréna pedig sajtóközleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy Phildalephiában vannak az ország legvérmesebb rajongói, de ennek a viselkedésnek nincs helye a kosárlabda pályákon. LeBron James ezúttal is a Twittert vette a kezébe: Mint játékosok szeretnénk tudni, hogy ki dobta a pattogatott kukoricát Russra, miközben ő sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a játékteret. Be van kamerázva az összes aréna, így nincs mentség” - írta a Los Angeles Lakers ikonja. Arról, hogy tripla-dupla király sérülése mennyire is komoly, egyelőre nincsenek konkrét információk.

Eközben New Yorkban a Knicks-Hawks párosítás második mérkőzésének elején, az időközben a Legtöbbet Fejlődött Játékos címet megszerző Julius Randle, továbbra is csak kereste alapszakaszbeli formáját, melyet aztán a második félidőben csak megtalált. „Szükségünk volt az alapszakaszban látott Randle-re. Nyilván csalódásként éltük meg az első két játékrészben mutatott teljesítményét, de tudtam, hogy a nagyszünetet követően magára talál majd, hisz ő egy igazi harcos, akiből az akarat sohasem hiányzik” - így Tom Thibodeau vezetőedző. Randle végül 15 ponttal és 12 lepattanóval zárt, a hazaiak pedig egyenlítettek a párharcban.

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, egy az egykori kiváló baseballjátékos Alex Rodriguez valamint a milliárdos Marc Lore üzletember által fémjelzett konzorcium igyekszik mintegy 1,5 milliárd dolláros áron megvásárolni a Minnesota Timberwolves és a Minnesota Lynx csapatait. Az ESPN meg nem nevezett forrásaira hivatkozva már áprilisban megerősítette, hogy a felek megállapodtak, azzal a feltétellel, hogy az irányítás 2023-ig az eddigi tulaj Glen Taylor kezében marad. Ezt követően viszont már arról szóltak a hírek, hogy ténylegesen nem tudták lezárni az adásvételt, abban a harmincnapos időszakban, amikor kizárólag csak ők tárgyalhattak. A minap ezt tetőzve Meyer Orbach, a klubok második legnagyobb részvényese panaszt nyújtott be a minneapolisi kerületi bíróságon, miszerint ez az üzlet sérti a franchise partnerségi megállapodását, mivel a törvény lehetővé teszi számára azt, hogy külön eladhassa az érdekeltségeit, mielőtt még Taylor megválna a sajátjától.

Paul George és Ty Lue is egyetért abban, hogy egyelőre nincs ok aggodalomra a Clippers háza táján annak ellenére sem, hogy a Dallas Mavericks idegenben csente el mindkét meccset Los Angelesből. „Nincs okunk aggodalomra. A legfontosabb, hogy készen álljunk a folytatásra. Két mérkőzést nyertek idegenben, vissza kell vágnunk, talpra kell állnunk” - mondta George az újságírók kérdéseire reagálva, amellyel a csapat mestere is egyetértett.

Shams Charania a The Athletic zsurnalisztája jelentette, hogy a május 19-e óta eltelt időszakban 337 játékost teszteltek koronavírusra, s szerencsére minden vizsgálat negatív eredménnyel zárult. Eközben a liga első embere Adam Silver megerősítette, hogy a játékosok átoltottsága immáron meghaladja a 70%-ot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus