Hírmorzsák 2021-05-29 (11:45)

Jayson Tatum 50 pontos meccse. A Clippers szeretné a második mérkőzést is megnyerni Dallasban. Trae Young vezérletével ragadta magához az előnyt az Atlanta. A Milwaukee egy sérülés miatt veszítette el Donte DiVincenzót. A Lakersnél Kentavious Caldwell-Pope, míg Washingtonban Russell Westbrook játéka kérdéses. Továbbra sem tudott még Chris Paul olyan playoff összecsapást nyerni, amelyen Scott Foster is bíráskodott. A The Athletic információi szerint mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia a Heatnek, amennyiben meg akarja tartani Kendrick Nunn és Duncan Robinson duóját.

A TD Garden 4789 fizető nézője készen állt arra, hogy minden egyes alkalommal, amikor Kyrie Irvinghez kerül a labda hangos fújólásba kezdjen, ám a Boston Brooklyn elleni párharcának harmadik mérkőzésének végén, ugyanezen rajongók már inkább Jayson Tatum nevét skandálták. A Celtics sztárja 50 ponttal zárt, ehhez a kiváló teljesítményhez pedig győzelem társult, így a massachussetsiek 2-1-re szépítettek a sorozatban. „Mindenáron nyernünk kellett, ez egy nagyszerű este volt, szükségünk volt rá. Nem gondolkodtam azon, hogy mennyi pontot szerzek, csináltam a dolgom, betörtem, dobtam, kerestem az üres embereket, próbáltam a megfelelő játékot játszani - nyilatkozta a meccset követően Tatum.

Úgy tűnik, hogy egyelőre bejött Paul George és Ty Lue azon meggyőződése, miszerint 0-2-es hátrányban sincs okuk az aggodalomra a Dallas elleni harcban. Az első texasi meccset ugyanis George és Kawhi Leonard remeklésének köszönhetően megnyerték, még akkor is, ha Luka Doncic ezúttal is kiemelkedően játszott. Az első két meccsen nem mutattunk semmit sem védekezésben, nem hoztuk a saját játékunkat, ellenben ma sikerült javítanunk. Fontos, hogy a negyedik mérkőzésen is legyen esélyünk, hogy visszatérve Los Angelesbe, 2-2-ről folytathassuk” - mondta a 29 ponttal záró Paul George.

Trae Young vezérletével végképp magához ragadta az előnyt az Atlanta a New York újbóli legyőzésével, ezzel 2-1-re alakítva a négy győzelemig tartó csatározás állását. A Hawks igazi csapatként tündökölt, hét játékosuk is eljutott legalább tíz pontig, miközben Young a 21 pontja mellé 14 gólpasszt is kiosztott. „Ma este annyira agresszív volt rajtam a védekezés, hogy muszáj volt megtalálnom az üres embereket. Nagyon élveztem a meccset, ez volt az első hazai playoff összecsapásom. Szórakoztató volt számomra, ahogy zsongott a lelátó” - így Young, akit csapattársa Bogdan Bogdanovic úgy jellemzett a találkozott követően, hogy Trae olyan mint egy Ferrari, de egyelőre még csak tanulja vezetni önmagát.

A Milwaukee Bucks elvesztette Donte DiVincenzót, aki a Miami elleni harmadik meccs második negyedében sérült meg. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a bal bokájában szalagszakadást szenvedett, így számára véget ért az idény. „Donte számára ezt nagyon-nagyon nehéz elfogadni, azonban a pozitív hozzáállása lenyűgöző. Várhatóan Jeff Teague veszi majd át a szerepét, aki készen áll arra, hogy pótolja őt” - vélekedett a történtekről Mike Budenholzer vezetőedző.

A Los Angeles Lakersnél eközben Kentavious Caldwell-Pope játéka vált kérdésessé, miután a Phoenix elleni harmadik mérkőzésen kisebb térdzúzódást szenvedett. Szerencsére az MRI eredményei alapján nem áll fenn sem szakadás sem pedig szerkezeti deformáció.Rögtön fájdalmat éreztem, amikor ütköztem Devin Bookerrel, sajnos olyannyira, hogy később sem tudtam már visszatérni a parkettre” - emlékezett vissza a történtekre a játékos, akinek a negyedik mérkőzésen való szereplése így továbbra is tisztázatlan.

Maradva a sérülteknél, Russell Westbrook játéka sem biztos a Washington-Philadelphia sorozat harmadik, május 30-i, vasárnapi mérkőzésén, miután az előző találkozón bokasérülést szenvedett – ezt követően történt az az ominózus popcornos jelenet. Brian Windhorst értesülései szerint a tripla-dupla király épp ezért nem is vett részt a Wizards legutóbbi edzésén, nagy valószínűséggel a mérkőzést megelőző orvosi vizsgálatok eredményein múlhat a pályára lépése.

Érdekes sztorit húzott elő az egyik arizonai napilap, miszerint Chris Paul eddigi pályafutása során az összes olyan rájátszásbeli mérkőzését (11 meccs) elvesztette, amelyeken Scott Foster is bíráskodott – s, ugyebár Foster fújta a Lakers elleni párharc harmadik meccsét is. Mint az köztudott, már a Houstonban töltött évei alatt is voltak problémái ezzel a játékvezetővel, akivel korábban már James Harden is összeakaszkodott.

John Hollinger a The Athletic újságírója hozta le, miszerint a Miami Heatnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, amennyiben az idényt követően szeretnék megtartani Kendrick Nunn és Duncan Robinson kettősét. A pletykák szerint előbbi akár tizenötmillió dolláros évi fizetésre is igényt tarthat, míg utóbbi ázsiója akár még ennél is sokkal jobban felmehet. Nunn 14,6 pontos és 3,2 lepattanós átlagot hozott ebben a szezonban, míg Robinson 13,1 ponttal és 3,5 lepattanóval zárta az alapszakaszt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus