Hírmorzsák 2021-05-30 (11:30)

Elhunyt Mark Eaton. Mike Conley ismét Memphisben játszott. Söpört a Bucks. Michael Malone szerint nem játszott elég keményen a Nuggets. Joel Embiid dominált. Anthony Davis úgy gondolja, hogy játszani fog a Lakers következő meccsén. Luka Doncic és Kemba Walker is sérüléssel küzd.

Szomorú hírrel kell kezdenünk, 64 éves korában elhunyt Mark Eaton, a Utah Jazz egykori legendás centere. Eaton kerékpározás közben szenvedett balesetet, és a Jazzt arról tájékoztatta a rendőrség, hogy semmi sem utal arra, hogy másik jármű is közreműködött volna a balesetben. Az egykori játékost helyi idő szerint péntek este 20:30 körül találták meg az úton fekve, akkor kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A Jazz ma hajnalban Memphisben szerezte vissza a pályaelőnyt, miután Mike Conley és Donovan Mitchell vezérletével 121-111-re nyertek. Conley a találkozó után elmondta, hogy fantasztikus élmény egy olyan kosaras ellen játszani, mint Ja Morant. Szürreális élmény látnia, hogy milyen tehetséges, és máris egy fiatal szupersztárja a ligának, ráadásul annak a csapatnak a mezében játszik így, amelyikét Conley is olyan sokáig hordta. Nem gondolta, hogy valaha is így alakul, de most ő lett az „ellenség” Memphisben egy párharc erejéig. Tudja, hogy ezt higgadtan kell kezelnie, ugyanúgy kell kosaraznia és élveznie a játékot.

A Milwaukee Bucks kisöpörte a Miami Heat csapatát, ami után Giannis Antetokounmpo elmondta, hogy ez egy nagyszerű pillanat számukra, legyőzték azt a csapatot, amelyik tavaly kiejtette őket, de még hosszú út áll előttük. A kétszerese MVP a 4. meccsen az első rájátszásbeli tripla-dupláját érte el, ehhez annyit fűzött hozzá, hogy többféleképpen is befolyásolni tudja egy-egy meccs kimenetelét, nemcsak azzal, hogy a festéket támadja és zsákol. Ha minden labdabirtoklást zsákolással tudna befejezni, akkor megtenné, de fel kell emelnie a fejét és meg kell találnia az üres embereket.

A Denver Nuggets simán kikapott a Portland Trail Blazers ellen. A meccset követően Michael Malone élesen kritizálta a csapatát, szerinte a kezdői borzasztóan teljesítettek, néhány játékosuk rémültnek látszott, nem voltak elég kemények, és ezen mindenképpen változtatniuk kell a következő meccsre. Remélhetőleg ez figyelmeztetőleg hat a kezdőkre, hogy játsszanak keményebben, mert amikor így tesznek, akkor általában jó dolgok történnek velük.

Joel Embiid rájátszásbeli karriercsúcsot ért el a Washington Wizards ellen, ami után kiemelte, hogy ellenfelük úgy döntött, egy-egyben próbálnak meg ellene védekezni, és ő ezt ki akarta használni. Hozzátette, hogy nehéz őt megállítani, ha duplázzák, ha nem. Doc Rivers annyit fűzött ehhez, hogy játékosa különleges estét produkált, míg csapatszinten minden beesett nekik, ez egy ilyen este volt.

A Los Angeles Lakers hivatalos tájékoztatása alapján „kérdéses” Anthony Davis és Kentavious Caldwell-Pope játéka is a Phoenix Suns elleni 4. meccsen, mindkét játékos a térdével küszködik. Davis esetében valószínűleg csak formalitás, hogy feltüntették a nevét a sérültlistán, mivel egy újságírói kérdésre elmondta, hogy mindenképpen játszani fog, nincs arra esély, hogy ne lépjen pályára. Játékosként ezekre a pillanatokra vágyik, a rájátszásban akar játszani, ott pedig a csapatát segíteni, így evidens, hogy játszani akar a Suns elleni következő meccsen is, és ahogy ő látja a helyzetet, ott is lesz a pályán.

Luka Doncic játéka ugyancsak kérdéses a Dallas Mavericks következő találkozóján, ő sem teljesen egészséges. A Los Angeles Clippers elleni 3. meccsen először a nyakánál kezdett fájdalmat érezni, majd a fájdalom átterjedt a karjára is.

A Boston Celticsnél sincs mindenki rendben, náluk Kemba Walker kapta meg a „kérdéses” státuszt a Brooklyn Nets elleni 4. mérkőzés előtt, mivel a bal térdében van egy csontzúzódás. Robert Williams játékára kevesebb az esély, ő a „kétséges” megjelölést kapta, mivel bokaficammal küzd.

A végére Kendrick Perkins maradt, aki az ESPN elemzőjeként kritizálta még a Nuggets és a Blazers 3. meccse után Jusuf Nurkic és Enes Kanter kettősét, akikről elmondta, hogy védekezésben mindketten a legrosszabb centerek közé tartoznak. Nurkic nem hagyta szó nélkül az esetet, nem érzi jogosnak a kritikát, főleg azért, mert Perkins szerinte a mai ligában pályára sem tudna kerülni, és csak valamelyik csapat kabalafigurájának öltözhetne be. Nem tudja, hogy miért mondta ezt Perkins, akit ráadásul kedvel is emberileg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus