Hírmorzsák 2021-05-31 (11:00)

Ezúttal Bostonban tartóztattak le egy szurkolót. Anthony Davis ismét megsérült. Chris Paul majdnem kiülte a Lakers elleni 4. meccset. Luka Doncicnak javult az állapota, de még nincs rendben. Paul George szerint ő és Kawhi Leonard is kiváló munkát végzett. Nate McMillan az eddigi legnehezebb meccsükre számít.

A rájátszás során nem először történt egy szurkoló és egy játékos között incidens, ezúttal Bostonban tartóztattak le egy nézőt, amiért egy üveg vizet hajított Kyrie Irving felé. Az eset közvetlenül a mérkőzés vége után történt, amikor Irving az öltöző felé indult, és majdnem el is találta őt a flakon - hozzá kell tenni, hogy előtte megtaposta a Celtics logóját, ez indította el az ügyet. Irving hálás azért, hogy az emberek pénzt adnak azért, hogy láthassák a sztárokat játszani, de ez nem színház, ahol paradicsomot és más tárgyakat hajigálhatnak az előadók felé.

Kevin Durant markáns véleményt alkotott erről: tudja, hogy a világjárvány miatt rengeteg frusztráció gyülemlett fel az emberekben az elmúlt másfél év során, de ettől még tisztában kell lenniük azzal, hogy ezeken a meccseken is emberek játszanak, nem állatok, és ez nem cirkusz. Megszólította külön is ezeket a szurkolókat, és Durant elmondta, hogy rájuk biztos nem büszke most az anyjuk, akik üveget hajigálnak a játékosok felé, leköpik őket vagy pattogatott kukoricát öntenek a nyakukba. Fel kellene nőniük és élvezni a meccset.

Anthony Davis ismét megsérült, ezért már nem tudott visszatérni a ma hajnali Phoenix Suns elleni mérkőzés második félidejére. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján az ágyéksérüléssel kidőlő Davis állapota „day-to-day”, vagyis naponta fogják felülvizsgálni az állapotát. Frank Vogel a Suns elleni vereség után elmondta, hogy a Davis sérülése miatti helyzethez alkalmazkodniuk kellett, és úgy érzi, hogy ez jól is sikerült összességében, de most ez sem volt elég ahhoz, hogy fordítani tudjanak.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Kostas Antetokounmpo nincs a csapattal, jelenleg Görögországban tartózkodik, a hivatalos indoklás szerint családi okok miatt. Egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza a csapathoz, de a Lakersnél úgy számolnak, hogy még a rájátszás folyamán.

A Phoenix Suns ki tudott egyenlíteni a Lakers ellen, köszönhetően Chris Paul feljavuló játékának is, akiről Monty Williams utólag elmondta, hogy a találkozó előtt komolyan felmerült kettejük között, hogy az irányító kiüli a találkozót. Paul végül meggyőzte az edzőjét, és azzal érvelt neki, hogy még mindig kiveheti őt a meccs elején, amennyiben nem tud megfelelően teljesíteni. Paul a társait is megkérte, hogy mondják meg neki őszintén, ha meccs közben rosszul néz ki a pályán, mert akkor azonnal leül.

Luka Doncic nyaksérülése ellenére is pályára lépett a Los Angeles Clippers ellen, de mindössze 19 pontig jutott, és láthatóan nem volt önmaga. A mérkőzés után elmondta, hogy a fájdalom a nyakától indul ki, de nem is tudja pontosan leírni, hogy milyen ez az érzés, azt viszont ismertette, hogy idegsérülésről van szó. A meccs napján már valamivel jobban érezte magát, mint egy nappal korábban, és továbbra is masszíroztatni és jegelni fogja a sérült testrészt, hogy készen álljon a két csapat következő összecsapására.

Rick Carlisle hozzátette, hogy láthatóan fájdalmai vannak játékosának, nem tudja balra fordítani a fejét, és ez különösen nagy probléma egy olyan játékosnál, aki ennyire a periférikus látására épít, és aki úgy játszott egész eddigi pályafutása során, hogy folyamatosan pásztázta a pályát. Reménykednek abban, hogy jelentősen javul az állapota, és most az is őket segíti, hogy két nap szünet lesz a meccsek között.

A Clippers 0-2-ről tudott egyenlíteni, így nem meglepő módon Paul George pozitívan értékelt a 4. meccs után. Úgy érzi, hogy ő és Kawhi Leonard is kiváló munkát végzett, remekül kiegészítették egymást, így visszajöttek a párharcba. Leonard folyamatosan támadott és nyomást helyezett a Mavericks védekezésére, ahogyan George is, és amikor társának pihenőre van szüksége, készen áll, ilyenkor támadó üzemmódba kapcsol George. Ez volt a céljuk az elejétől fogva, hogy össze tudjanak működni a pálya mindkét oldalán.

Az Atlanta Hawks 3-1-es előnybe került a New York Knicks ellen, ami után Nate McMillan figyelmeztette játékosait, hogy úgy készüljenek, hogy az 5. meccs lesz az eddigi legnehezebb a párharc során. Tudják, hogy a Knicks küzdeni fog az első perctől fogva, nagyon fizikálisak lesznek. A 4. meccs végén eluralkodtak az érzelmek a Knicks játékosain, Reggie Bullock begyűjtött egy technikait, míg Julius Randle elkövetett egy flagrant faultot, ami kapcsán Trae Young úgy vélekedett, hogy ő csak a játékra koncentrál, nem izgatja, hogy ki mérges vagy ideges a túloldalon, mert ők csak nyerni próbálnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus