Hírmorzsák 2021-06-01 (11:00)

Joel Embiid térdsérülést szenvedett. Doc Rivers megvédte Ben Simmonst. Washingtonban berohant egy néző a pályára. A Jazz motivációként használja, hogy tavaly 3-1-ről kiestek. Anthony Davis játéka erősen kérdéses. A Lakers szeretné megtartani Andre Drummondot. Több európai játékos, köztük Maronka Zsombor is bejelentkezett a draftra.

Joel Embiid térdsérülést szenvedett, miután a Washington Wizards elleni 4. meccs első negyedében rosszul esett egy blokk után. Ezt követően még pár percig pályán maradt, de nem sokkal később besétált az öltözőbe, és a meccs folytatásában már nem is tért vissza. Doc Rivers elmondta, hogy játékosa ma megy MRI-re, utána többet lehet tudni a sérülése súlyosságáról, és egyelőre bizonytalan a játéka az 5. meccsen.

A Wizards szépíteni tudott az Embiid nélküli 76ers ellen, köszönhetően annak is, hogy a meccs hajrájában elkezdték szándékosan faultolni Ben Simmonst, aki az utolsó 3 percben csak 4/8 büntetőt dobott be. Riverst megkérdezték, hogy elgondolkodott-e azon, hogy lecserélje őt, amire az edző nemleges választ adott. Elmondta, hogy Simmons valóban bedobhatott volna több büntetőt, de nem tette, viszont sok más mindent igen, és ő inkább ezeket választja. Nem hiszi, hogy Simmons megijedt volna a téttől, egyszerűen csak nem dobta be minden büntetőjét.

A legutóbbi játéknap sem telt el szurkolói rendbontás nélkül, ezúttal a Wizards-76ers meccsen szaladt be egy néző a pályára bő 3 perccel a harmadik negyed vége előtt. Nagy sebességgel rohant be a lelátóról, megérintette az egyik palánkot, de a biztonságiak hamar elkapták őt, földre vitték és bilincsbe verték. A Wizards oldaláról többen is felháborodásukat fejezték ki, Russell Westbrook azt emelte ki, hogy ez nem csupán valami játék, ők a munkájukat végzik a pályán, míg Bradley Beal azt hangsúlyozta ki, hogy ennek nincs helye a sportágban. Scott Brooks az aggodalmát fejezte ki, miszerint ezekben az emberekben nincs félelemérzet, és nem lenne szabad annyival elintézni ezeket az eseteket, hogy kitiltják az elkövetőket, mert mindenki tudja, hogy más öltözettel és más kinézettel ugyanúgy be tudnak jutni a csarnokba. Szerencsétlen dolog, hogy egy-egy szurkoló elrontja mindenkinek az élményt, Bostonban, New Yorkban, Philadelphiában, Washingtonban és Utahban is nagyszerű a legtöbb szurkoló, néhányakkal viszont tudatni kell, hogy inkább maradjanak otthon, mert barbár a gondolkodásmódjuk.

Immanuel Quickley arról számolt be tegnap, hogy még a New York Knicks és az Atlanta Hawks párharcának 2. mérkőzésén dobták meg őt egy pohár sörrel. Nem tudja, hogy ki volt az, vagy miért tette ezt, talán ez is a velejárója annak, hogy ismét lehetnek nézők a meccseken.

A Utah Jazz 3-1-es előnybe került a Memphis Grizzlies ellen, ami után Donovan Mitchell felidézte, hogy az előző rájátszásban is álltak hasonlóan, de akkor végül 4-3-ra kikaptak a Denver Nuggets csapatától. Az a vereség nagyon nagy szerepet játszott az idei szezonjukban, hatalmas motivációt jelentett számukra. Nem akarnak a múltban élni, de az az emlék tüzelte őket. Tavaly a buborékban csak legyintettek 3-1-nél, hogy ellenfelüknek egymás után 3 meccset kellene nyernie, viszont éppen emiatt most más a mentalitásuk, tisztában vannak vele, hogy be kell vinniük még egy ütést, és az előző rájátszásból megtanulhatták, hogy nem vehetik készpénznek az 5. meccsen a győzelmet. Küzdeni és harcolni fognak, éppen úgy, mintha 10 pontos hátrányban lennének.

Quin Snyder biztos benne, hogy a játékosok között többször is felmerült szezon közben a tavalyi kudarc, de ez egy másik szezon, egy másik csapat, amelyik most náluk van. Felépült Bojan Bogdanovic, visszatért a csapathoz Derrick Favors, és összességében pedig sokkal érettebbek lettek a játékosok. Sok mindenen mentek keresztül egyénileg és csapatként is, és ez is hozzájárult a belső növekedésükhöz.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint nem valószínű, hogy Anthony Davis pályára tud lépni a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns közötti 5. meccsen, miután az előző találkozón ágyéksérülést szenvedett, arra viszont mutatkozik esély, hogy a 6. meccsen bevethető lesz. Frank Vogel egy videókonferencián elmondta, hogy játékosának ugyanaz a mentalitása most is, mint egy meccsel ezelőtt, amikor a térdsérülése kapcsán hangoztatta, hogy esélytelen, hogy ne lépjen pályára, de okosnak kell lenniük, mert az ilyen játékosok, mint Davis is, mindig azt mondják, hogy ignorálják a sérülésüket és játszanak. Meglátják, hogy milyen állapotban lesz a meccs előtt, és ennek fényében okos döntést fognak hozni. Vogel arra is kitért, hogy nem fogja előre elmondani, mivel is készül a következő összecsapásra, hogy az előző meccs második félidejéhez hasonlóan Kyle Kuzma kezdhet-e Davis helyén, amennyiben ő nem lesz játékra alkalmas állapotban, vagy valaki más, azzal kapcsolatban viszont a reményeit fejezte ki, hogy a legutóbb hiányzó Kentavious Caldwell-Pope visszatérhet a kezdőbe.

Dave McMenamin (ESPN) szerint a Lakers a limitált pénzügyi lehetőségei ellenére is szeretné megtartani Andre Drummondot a nyáron. Nagyon elkötelezettek aziránt, hogy ő legyen a kezdő centerük, és nemcsak látszatkezdő szerepben használják őt, ennél nagyobb szerepet kap, ez a játékosnak is fontos, egyáltalán nem úgy kezelik, mint akit csak fél évre szereztek meg a kivásárlása után.

Olasz lapértesülések szerint az Olimpia Milano Nicolo Mellivel szeretne erősíteni a következő szezonra, szeretnék hazacsábítani a Dallas Mavericks játékosát. Melli a második idényét tölti az NBA-ben, a szezon közben került Dallasba New Orleansból, és a nyáron lejár a szerződése.

A végére pedig a 2021-es draft maradt, ahová újabb játékosok jelentkeztek be. Tegnap arról külön is beszámoltunk, hogy a magyar Maronka Zsombor jelentkezett a játékosbörzére. Jonathan Givony jelentette, hogy mellette több másik európai kosaras is kiválasztható lesz, így Carlos Alocen, Gabriele Procida, Pavel Savkov, Ivan Perasovic, Ziga Samar és Jovan Kljajic is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus