Hírmorzsák 2021-06-03 (12:00)

A Philly Joel Embiid nélkül is hozta a kötelezőt. Trae Young vezérletével jutott tovább az Atlanta. A Utah hamar eldöntötte a Memphis elleni ötödik meccset. Folytatódik az idegenbeli győzelmek tendenciája a Dallas-Clippers párharcban. Brad Stevens a Celtics új kosárlabdáért felelős vezetője. Danny Ainge Utahba tart. Bradley Beal egyelőre nem foglalkozik a jövőjével. Anthony Davis bízik benne, hogy a Phoenix elleni hatodik mérkőzésen már pályára léphet.

 

A Philadelphia Joel Embiid nélkül is hozta odahaza a kötelezőt, legyőzte a Washington csapatát, így 4-1-es összesítéssel jutott a rájátszás második körébe. A mérkőzés egyik hőse a 30 pontig jutó Seth Curry volt, aki saját maga helyett a hiányzó center erősségeit dicsérte. „Joel egész évben a vezérünk volt, így annyi időt kell adnunk neki, amennyire csak szüksége van ahhoz, hogy teljesen felépüljön, visszatérjen és a segítségünkre legyen a bajnokság megnyerésében” - nyilatkozta a mérkőzés után Curry.

A New York úgy gondolta, hogy odahaza szépíthet az Atlanta ellenében, ám Trae Young ezt máshogy vélte, így 36 pontjával vezette győzelemre az övéit, ezzel lezárva a párharcot. „Még a széria megkezdése előtt írtam Youngnak egy üzenetet, amelyben elmondtam neki, hogy a szezon érdemi része csak a rájátszással kezdődik. Szerettem volna, ha tisztában van azzal, hogy mennyire is nehéz ellene játéktervet készíteni, és, hogy legyen ugyanannyira magabiztos, mint az alapszakaszban. Eleddig ez működik” - mondta a Hawks vezetőedzője, Nate McMillan.

A Utah 47-27-re nyerte meg az első negyedet a Memphis elleni ötödik meccsen, ezzel idejekorán pontot téve a széria végére. „Hatalmas elánnal kezdtünk, úgy vélem, hogy mind a védő, mind pedig a támadó oldalon remekeltünk, megértve azt, hogy nem adhatunk a Grizzliesnek teret. Kiválóan járattuk a labdát, igazi csapatként játszottunk. Ennek a párharcnak ezennel vége, de nem azzal a célkitűzéssel kezdtük el az idei rájátszást, hogy ennyivel megelégedjünk. Minden egyes mérkőzésen szükségünk van erre a tűzre, hogy valami nagyot alkothassunk” - így a Jazz vezére Donovan Mitchell.

Továbbra is folytatódik az a tendencia, hogy egyik csapat sem nyert még hazai pályán a Dallas-Clippers párharcban. Az ötödik mérkőzésre visszaköltöztek a felek Los Angelesbe, s bár a Kawhi Leonardék úgy gondolták, hogy most jött el az ő idejük, végül Luka Doncic 42 pontos, 8 lepattanós és 14 gólpasszos teljesítményével nem tudtak mit kezdeni, így újfent a Mavericks került előnybe. „A negyedik negyedben sajnos nem játszottam jól, de megnyertük a meccset és ez a lényeg” - vélekedett a történtekről a szlovén klasszis, akit néhány napja ráadásul még nyakproblémák is hátráltatnak.

Alig két hete még arról írtunk, hogy a Boston a 2020/2021-es idényt követően is ragaszkodna Brad Stevens vezetőedzőhöz, ezzel szemben a minap az ESPN forrásai jelentették, hogy Danny Ainge leköszönt, így Stevens került a kosárlabdáért felelős vezetői posztra. A Celtics most új trénert keres, jelen állás szerint Jason Kidd vagy Lloyd Pierce kerülhet a karmesteri pozícióba. „Hálás vagyok a csapat tulajdonosának és természetesen Danny Ainge-nek is, amiért bíznak bennem. Izgatottan várom a klubnál betöltendő új szerepköröm, tisztában vagyok azzal, hogy mekkora megtiszteltetéssel és felelősséggel jár ez a munkakör. Egyet ígérhetek, minden tőlem telhetőt meg fogok azért tenni, hogy a következő években harcban lehessünk a bajnoki címért” - nyilatkozta Stevens.

A pletykák szerint a leköszönő Danny Ainge a Utah vezetőségében köthet ki. Több oldal is megerősítette, hogy a Jazz új tulajdonosa Ryan Smith és Ainge nagyon közeli, már-már baráti kapcsolatot ápol, így potenciálisan várható a Salt Lake Cityben való megjelenése, bár az érintett egyelőre úgy fogalmazott, hogy nem tudni, hogy mit hoz a jövő, nincsenek konkrét tervei.

A Washington kiesését követően azonnal megindultak a találgatások Bradley Beal jövőjét illetően, aki játékos opcióval rendelkezik a következő idényre. Egyelőre nem gondolkodtam azon, hogy mi lesz a szerződésem utolsó évével. A csapattal sem beszéltünk még erről, és azt sem értem, hogy egyes helyeken miért pletykálnak Scott Brooks távozásáról, amikor láthatóan pokolian nagy munkát végzett ezzel a csapattal, aminek eredményeképpen bejutottunk a rájátszásba” - ecsetelte röviden a véleményét Beal.

Anthony Davis bízik benne, hogy a Lakers-Suns sorozat hatodik mérkőzésén már újra ott lehet a parketten, miután a negyedik meccsen ágyéksérülést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni az ötödik összecsapást, amelyet a Phoenix könnyedén meg is nyert, ezzel 3-2-re ellépve riválisától. „Remélhetőleg minden kezelés eléri a kívánt hatást, így szabad utat kapok a hatodik mérkőzés előtt. Ez az, amit akarunk, ezen dolgozom most. Persze a feldobást megelőzően egyeztetnem kell a szakemberekkel, de bízom abban, hogy játszhatok” - fejezte ki reményét Davis.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus