Hírmorzsák 2021-06-06 (8:30)

James Harden arra a combhajlítójára sérült rá, amivel egy hónapot hagyott ki nemrég - MRI-re ment, a társak nem túl bizakodóak és nagyon sajnálják. Kyrie Irving szerint nagyot küzdött a Nets, de a Milwaukee nem fog még egyszer így dobni, fel kell készülniük. Giannis Antetokounmpo szerint sok dologban hibáztak az első meccsen. Steve Nash Blake Griffint dicsérte. Irányítót igazolna a Knicks, ha Derrick Rose marad, akkor olcsóbbat, ha nem, akkor drágábbat - akár Kyle Lowryt, akire a Lakers, a Sixers és a Heat is rámenne. Tom Thibodeau megnézte Luca Vildozát, csapatának pedig adott két hét nyugalmat az értékelések előtt. Steve Clifford távozik a Magictől, Bostonban újabb segédedzőt hallgatnak meg a vezetőedzői munkára. Joel Embiid nem tud még teljes edzésmunkát végezni. 

Kezdjük a mai morzsát James Harden sérülésével, hiszen ez a központi hír: a Nets szupersztárja az első támadásnál kapott oda a combhajlítójához egy teljesen ártalmatlan szituációban, majd időt kellett kérni, lecserélni és többet nem láttuk. A baj az, hogy ez pontosan ugyanaz a testrésze, amellyel egy hónapot kihagyott az alapszakasz végén és bár azóta nem volt vele gondja, de nagyon nem fest jól az, hogy most egyáltalán nem tudott visszatérni, sőt, azonnal elhagyta az arénát is. Steve Nash vezetőedző azt mondta, hogy megszakad a szíve Harden miatt, mert tudja, hogy mennyit jelent neki ez az egész, azt viszont nem tudja, hogy mi lesz a folytatásban, az irányító játszhat-e még, vagy sem, várnak az MRI eredményére. Egyes pletykák szerint egyébként a bemelegítésnél történt a baj...

Kevin Durantnek akkor tűnt fel a sérülés, amikor le akarták játszani a figurát és Harden nem volt a helyén - kérdőn nézett rá, de csapattársa csak grimaszolt, ebből tudta, hogy valami baj van. Hozzátette, hogy ő is nagyon sajnálja Hardent, mert tudja, hogy mennyire ott akar lenni a pályán, úgyhogy gyors felépülést kíván neki és próbálják annyira bevonni, amennyire lehet - ebből a mondatból azért az jön le, hogy ő nem számít mostanában Harden visszatérésére.

Kyrie Irving szerint is szörnyű volt azt látni, hogy az első percben ez történik a "testvérükkel" és bár most összeszedték magukat, mindenki extra keményen játszott, a kispadról érkezők is átérezték a helyzetet, de biztos, hogy nagyon meg fogják érezni Harden hiányát a folytatásban - most jól alakult számukra a mérkőzés, de ettől még nagyon kellene nekik Szakáll.

Giannis Antetokounmpo szerint egyébként a Milwaukee egyszerűen nem volt elég nyugodt és nem volt elég pontos, ezért kaptak ki és ezért nem tudták kihsaználni Harden sérülését. A görög szerint egy hete nem játszottak, tele voltak adrenalinnal és nem tudtak megnyugodni az este folyamán - nem estek be a dobásaik, de közben védekezésben sem voltak olyan kemények, mint amennyire akartak. Hozzátette, hogy a mostani ellenfelük sokkal jobb támadásban, ehhez kicsit alkalmazkodniuk kell, visszalépni egyet, venni egy nagy levegőt és nyugodtabban, pontosabban teljesíteni a tervet - így is volt esélyük nyerni, de ennél jobban kell játszaniuk. Ugyanezt mondta Mike Budenholzer is, aki szerint azért kaptak ki, mert nem hajtották végre pontosan a játékokat, ezen kell dolgozniuk a következő meccsen.

Érdekesség, hogy Irving is ugyanígy látja a helyzetet, mert kijelentette, hogy ez a győzelem csak egy győzelem és az egész szériára nézve nem igazán számít, mert világos, hogy a Bucks legközelebb nem fog megint ilyen rosszul dobni és sokkal koncentráltabb lesz, ez számára teljesen egyértelmű. Tudja, hogy nagyobb tűzzel, elánnal fognak játszani a Bucks-játékosok, még jobb helyzeteket fognak kialakítani, nekik erre kell majd készen állni, odaérni a dobásokra, zavarni a dobókat, ez lesz a lényeg - most sok esetben egész jól megtették ezt, de így is voltak olyan játékok, amelyekből üresen célozhattak a vendégek, ezeket ki kell javítani.

Még egy dolog a meccsről: Blake Griffin 18 ponttal, 14 lepattanóval. remek játékkal segítette a Brooklynt, Nash pedig külön is kiemelte a magasember teljesítményét - mint mondta, nagyon jó volt látni, hogy kifizetődött Grififn munkája és ilyen jól tudott teljesíteni, az energiája, harcossága nagyon sokat jelentett nekik.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy Steve Clifford távozik az Orlando Magic vezetőedzői posztjáról, a felek közös megegyezéssel döntöttek úgy, hogy az újjáépülést inkább más vezényli le. Érdekesség, hogy 2015 februárja óta már a hatodik edző érkezik majd a Magichez  Jacque Vaughn, James Borrego, Scott Skiles, Frank Vogel és Clifford után, a vezetőség pedig azt ígérte, hogy a teljes rebuild jegyében "minden követ megmozgatnak", hogy jó útra tereljék a franchise-t.

Az edzőkérdéshez kapcsolódik, hogy Jerome Allen, akit a Celtics is meghallgat a vezetőedzői posztjára, a Portland Trail Blazersnél is ugyanilyen interjúra megy - Allen Brad Stevens segédedzője volt már hat éve. Viszont egyik kollégája, Scott Morrison is meghallgatásra megy Bostonban a vezetőedzői szerepkör miatt, úgy tűnik, hogy Stevens szívesen választaná ki az utódját azok közül, akikkel dolgozott már együtt mostanában.

Több New York-i sajtóértesülés is arról szól, hogy a Knicks irányítót szeretne igazolni a nyár folyamán, hogy mennyire drágán, az pedig leginkább Derrick Rose-tól függ - ő meggyőzte a vezetőséget, ha sikerül megtartani, akkor is igazolnának, de akkor nem feltétlenül mennek rá a legnagyobb nevekre. Ebben az esetben Devonte' Graham, Lonzo Ball, vagy Kendrick Nunn lehet célkeresztben, ha viszont Rose nem marad, akkor gyakorlatilag bárkire rámennek, akinek a megszerzésére minimális esélyük is van. Itt jöhet szóba Kyle Lowry, akinek "a pénz és az évek számítanak" saját bevallása szerint, de őt valószínűleg tényleg meg kell majd fizetni, mert állítólag a Lakers, a Sixers és a Heat is nagy erőket mozgósíthat a megszerzéséért.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy Tom Thibodeau vezetőedző megnézte már a csapat nemrég leigazolt hátvédjét, Luca Vildozát és a helyi források úgy tudják, hogy tetszett neki, amit látott, az argentin jól passzol, jól dob és illik Thibodeau elképzeléseibe. A trénernek egyébként volt már egy hosszú megbeszélése a játékosokkal, de annyira kimerültnek látta a keretet, hogy úgy döntött, két héttel elhalasztja a szokásos játékosértékeléses konferenciáját, hogy mindenki tudjon kicsit pihenni.

Végül: még mindig kérdéses, hogy Joel Embiid játszhat-e ma este az Atlanta Hawks elleni első mérkőzésen, Doc Rivers szerint szombaton edzett egy keveset, de nem végzett teljes értékű munkát, ez pedig nem hangzik túl jól - jelenleg arra nagyobb az esély, hogy nem játszik és ha végül mégis, állítólag akkor is valószínűleg perclimiten tartják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus