Hírmorzsák 2021-06-11 (11:15)

Donovan Mitchell bokasérülése valószínűleg nem súlyos. Kawhi Leonard és Paul George szerint is a saját hibáikat kell kijavítania a Clippersnek. Jrue Holiday a Bucks védekezését emelte ki. Coby White vállsérülést szenvedett. Mike D’Antoni érdeklődik a Blazers kispadja iránt. Juwan Howard maradni akar a Michigan kispadján, Penny Hardaway viszont több NBA-s csapattal is tárgyalni fog. Visszatér a megszokott menetrendhez a liga. Kelly Oubre Jr. és Myles Turner iránt is több csapat érdeklődik. A Pacers nem fogja robbantani a keretet, mert a tulajdonos nem engedi.

Donovan Mitchell vezetésével már 2-0-ra vezet a Utah Jazz a Los Angeles Clippers ellen. A mérkőzés hajrájában a játékos összeszedett egy kisebb bokasérülést, de elmondása alapján jól van, és ha arra kérnék, hogy most azonnal csináljon meg egy sprintet, akkor minden gond nélkül képes lenne rá. Szerencsére nem súlyos a sérülése, már túl is lépett ezen és készül a 3. meccsre. Mitchell a társait dicsérte, akik miatt egyáltalán nem érzi szükségét annak, hogy mindent neki kellene csinálnia, mások is végig tudnak vinni labdabirtoklásokat. Tudja, hogy néha szükség lehet erre is, és örül neki, hogy a csapattársai megbíznak benne, ahogyan ő is bennük, és élvezi a játékot.

Kawhi Leonard szerint a 3. meccsen mindannyiuknak meg kell mutatniuk azt a szándékukat, hogy ismét fordítani akarnak 0-2-ről, meg kell vizsgálniuk, hogy mit rontottak el az első két meccsen, és a továbbiakban limitálniuk a hibáik számát. A meccs után megbeszélik, hogy mit kell csinálniuk, majd állnak a kihívás elé, mert sok maradt még bennük. Paul George kiemelte, hogy el kell ismerni a Jazz teljesítményét, mert nem véletlenül zártak az első helyen, ugyanakkor sok labdabirtoklásból a saját hibájából jön ki rosszul a Clippers, ezeket kell rendezniük, ahogyan azt a Mavericks ellen is megtették 0-2 után.

A Milwaukee Bucks a védekezésére építve szépíteni tudott a Brooklyn Nets ellen, és a meccs után Jrue Holiday is azt emelte ki, hogy védekezésorientált szemlélettel álltak hozzá ehhez a találkozóhoz. Mint mondta, a védekezéssel lehet meccseket, bajnoki címet nyerni. 83 ponton tartották az ellenfelüket, és úgy érzi, hogy sikerült azt a védekezést hozniuk, amit akartak. Kyrie Irving szerint a Bucks pontosan azt csinálta, amit a helyzetükben tenni kellett, agresszívan játszottak, és rákényszerítették őket arra, hogy a Nets azt a kosárlabdát játssza, amit a Bucks el akart érni, és ehhez jött hozzá, hogy ellenfelük néhány nagy dobást is elsüllyesztett. Irving úgy érzi, hogy ez egy régivágású, klasszikus rájátszásbeli ütközet volt, ahol minden labdabirtoklás számított és mindkét csapat nagyot küzdött.

A Chicago Bulls bejelentette, hogy Coby White az előző hétvégén vállsérülést szenvedett kosarazás közben, ami miatt tegnap meg is műtötték. A csapat legközelebb 4 hónap múlva vizsgálja felül az állapotát, várhatóan teljes egészében lemarad a következő szezon előtti edzőtáborról.

Sam Amick (The Athletic) információi alapján Mike D’Antoni komoly érdeklődést mutat a Portland Trail Blazers kispadja iránt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csapat mennyire érdeklődik a Brooklyn Netsnél jelenleg segédedzőként dolgozó szakember iránt, azt viszont többen is tudni vélik, hogy Neil Olshey GM kívánságlistájának az élén a Los Angeles Clippers segédedzője, Chauncey Billups áll.

Az edzőkeringőhöz kapcsolódó hír még, hogy Juwan Howard nem tervezi elhagyni a Michigan egyetemi csapatát egy NBA-s kispadért cserébe, és ezt az érdeklődőknek meg is mondta, minden jel szerint maradni fog a jelenlegi csapatánál. A Memphis egyetemet 2018 óta irányító Penny Hardaway ugyanakkor sokkal nyitottabb egy NBA-s lehetőségre, ő várhatóan több csapattal is tárgyalni fog.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy az NBA a következő szezontól visszatér a szokványos menetrendjéhez, és ezzel kapcsolatban több kulcsdátum is ismertté vált. A jelenlegi tervek szerint az edzőtáborok szeptember 28-án kezdődnek, az alapszakasz október 19-én, a rájátszás április 16-án, míg a döntő június 2-án. Amennyiben a finálé 7 meccsig megy, az utolsó találkozót 2022. június 19-én rendezhetik, míg a következő évi draftot pár nappal később, június 23-án.

A Golden State Warriorsnál szabadügynökké váló Kelly Oubre Jr. iránt nagy lehet az érdeklődés, Vincent Goodwill (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Miami Heat, a San Antonio Spurs és a New York Knicks is rámehet a nyáron. J. Michael (Indianapolis Star) pedig arról számolt be, hogy több csapat is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként tudna Myles Turnerért cserélni. Iránta korábban a Charlotte Hornets, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks is érdeklődött már, és rajtuk kívül a Minnesota Timberwolves is bejelentkezhet érte. Az újságíró értesülései szerint leginkább a Hornets szeretné őt megszerezni.

J. Michael arról is beszámolt, hogy várhatóan a Pacers nem fogja robbantani a keretet, Caris LeVert, Domantas Sabonis, Malcolm Brogdon és T.J. Warren elcserélése sincs napirenden. Kevin Pritchard állítólag nyitott lenne erre az ötletre, szerinte komolyan megfontolandó lenne újjáépítésbe kezdeni, ugyanakkor a csapat tulajdonosa, Herbert Simon nem adott zöld utat ennek az elképzelésnek. A Pacers hagyományosan igyekszik a saját lehetőségeihez mérten mindig a legjobban teljesíteni, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy versenyképesek legyenek, és a jelek szerint ez tulajdonosi nyomásra történik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus