Hírmorzsák 2021-06-12 (11:30)

Embiid és Harris megúszta a sérülést, Danny Green nem. Serge Ibaka és Pascal Siakam is kés alá feküdt, a következő szezonban térhetnek vissza. Conley játéka “kérdéses” a harmadik mérkőzésen. Az ellenfél és csapattársa is dicsérte Jokicsot, aki nem volt elégedett a tripla-duplás meccsével. Malone szerint tavaly se foglalkoztak a történelemmel, most se fognak. Két jelölt a Pacers vezetőedzői posztjára. Budenholzer ideje kitelik, ha nem mennek tovább a Nets ellen? Megvan a Jabbar-Díj öt finalistája, köztük Carmelo Anthony. Nagyot ugrott a playoff-nézettség. Lamar Odom jótékonysági bokszmeccset vívott (videóval). 

Kezdjük a sérülésekkel. Joel Embiid ma hajnalban bokasérülést szedett össze, illetve óriásit esett egy elhibázott blokkolási kísérlet után, de szerencsére folytatni tudta a játékot - a Philly klasszisa a meccs után elmondta, hogy rendben lesz, fel tudott kelni, tudott járni, neki ennyi elég, folytatja a harcot. Tobias Harris egy kamerába ütötte be a tarkóját, de gyors ellátás után folytatta, csapattársuk, Danny Green már nem volt ilyen szerencsés. A veterán 3-D játékos négy perc után kiszállt, miután megfájdult a jobb vádlija - Doc Rivers vezetőedző annyit mondott, hogy a “doktori végzettsége” alapján annyit tud, hogy ez a fajta sérülés sosem jelent jót, és szerinte nem fog tudni játszani a negyedik meccsen. Doc Rivers egyébként Atlantában játszott 1983 és 1991 között, és emlékeztette az újságírókat, hogy a mai napig ő adta a franchise-nál a legtöbb gólpasszt - azt is hozzátette, hogy a játékosai nem hiszik el, de ő valamikor igen nagyot tudott ugrani, és Julius Erving után kapta a becenevét, nem valami orvosi kötődés miatt. 

A Clippers 0-2-ről folytatja a Jazz elleni párharcot, és most már biztos, hogy Serge Ibaka nélkül - a veterán magasember háta nem javult, így meg kell műteni, ami azt jelenti, hogy befejezte a szezont. A beavatkozást csendben már el is végezték csütörtökön - a magasember 30 meccset hagyott ki vele az alapszakaszban, és bár a playoff előtt visszatért, utoljára a Dallas elleni második meccsen tudott pályára lépni. Ibaka annyit írt Instán, hogy nagyon szeretne a bajnoki címért küzdeni, de sérülten az egészség élvez elsőséget. 

A Toronto Raptors All-Starja, Pascal Siakam május 8-án vállsérülés miatt idő előtt fejezte a szezont, és a hagyományos kezelések hatástalannak bizonyultak - a csapat bejelentette, hogy múlt héten megoperálták Siakam bal labrumját, a felépülési és rehabilitációs időszak körülbelül 5 hónapig tart, vagyis a 2021-22-es alapszakasz első két hetét várhatóan kihagyja. 

Mike Conley Jr. combhajlítója javulgat, a csapat “kérdésesre” változtatta státuszát a Clippers elleni harmadik összecsapásra. 

A Suns idegenben is győzött és az NBA-történelem, alapján tovább fog jutni a főcsoportdöntőbe, de Deandre Ayton meglengette a kalapját a 32 pontot, 20 lepattanót és 10 gólpasszt jegyző Nikola Jokics előtt. Ayton nem nagyon akart hinni a szemének a statisztika láttán, annyit mondott, hogy ez őrület, és Jokics nem véletlenül lett MVP. Jokics csapattársa, Monte Morris szerint is teljesen nonszensz ez a statisztika, végig a hátán vitte a Denvert, majd önkritikusan annyit tett hozzá, hogy jobban kellene neki segíteniük. 30-20-10-et egyébként korábban mindössze két játékos, bizonyos Kareem Abdul-Jabbar és Wilt Chamberlain hozott össze rájátszásban. Jokics ennek ellenére nem volt elégedett, azt nyilatkozta, hogy sok dobást rontott, sok büntetőt elhibázott, erre jobban kell figyelnie, mert könnyebbé teheti a csapat életét - hozzátette, a Suns megnehezítette a dolgát. Az MVP díját a társainak ajánlotta, illetve annyit mondott még erről, hogy sajnálja, hogy a szülei és a felesége nem volt ott a csarnokban, mert ez a díj az ő elismerésük is. 

Michael Malone vezetőedző arról beszélt, hogy az utolsó dolog, amit látni akar, hogy a negyedik meccset követően a Suns a pályájukon ünnepli a továbbjutást. Nagyszerű szezonjuk volt, és nem zárulhat le így, azt reméli, hogy a csapata mindent ki fog tenni a pályára a negyedik összecsapáson. Hozzátette, tudja, hogy a történelem nem az ő oldalukon áll, de mivel tavaly kétszer is 1-3-ról álltak fel, megtanulták kezelni a szituációt - nem három meccsről, hanem mindig a következőről gondolkodnak, azon belül is az első, második negyedről és így tovább. Monte Morris is megdicsérte Chris Pault, akit all-time az öt legjobb irányító közé számít, de kidolgozzák a tervet a lelassítására és mindent bele fognak adni, hiszen nincs már vesztenivalójuk. 

Indianában megkezdődött az új vezetőedző keresése, és Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a Pacersnél kalapban van Terry Stotts és Steve Clifford - a 2020-21-es évadban Stotts a Portland, Clifford az Orlando kispadján ült. Szintén a szakíró beszélt arról, hogy ha a Bucks kikapott volna a Nets elleni 3. meccsen, akkor Mike Budenholzernek már kitelt volna az ideje a csapatnál, de így is nagyon rezeg a léc - már többször hosszabbíthattak volna vele, de nem tették, így szerinte nem kérdés, hogy ha nem jutnak túl a Brooklynon, akkor nehéz elképzelni, hogy jövőre is Budenholzer lesz a vezetőedző annak ellenére, hogy még van egy éve a szerződéséből. Woj szerint zsinórban harmadik évben “esne pofára” a Bucks a playoffban, ez pedig nem fog beleférni. 

Kijelölték az első Kareem Abdul-Jabbar Social Justice Champion Award öt finalistáját: Carmelo Anthony, Harrison Barnes, Jrue Holiday, Tobias Harris és Juan Toscano-Anderson közül kerülhet ki a győztes - a díjat az a játékos kapja meg, aki a legjobban reprezentálja Kareem szellemiségét a polgárjogok, az afro-amerikaiak felemelkedése és az egyenlőség területén. A győztes a díj mellett dönthet arról, melyik jótékonysági szervezetnek utaljon át a liga 100 ezer dollárt, míg a többi finalista 25-25 ezer dollár sorsáról határozhat. Minden csapat egy játékost jelölhetett a díjra, közülük választották ki az öt döntőst. 

Jó hír az NBA pénzügyeiért aggódóknak: eddig 32%-kal emelkedett az ESPN-es közvetítések átlagos nézettsége a playoffban a 2020-as buborékhoz képest. A Jazz-Clippers második meccsét 4.07, a Bucks-Nets harmadik összecsapását majdnem 3.8 millión követték, ezek voltak idén a legnézettebb rájátszás-meccsek. 

Végül egy félig bulvár hír, de kicsit örömteli is: Lamar Odom egy gálán ringbe szállt Aaron Carterrel, a 90-es évek második felében sikeres popsztárral, a Backstreet Boys-tag Nick Carter öccsével. A 41 éves, korábban életveszélyes állapotban kómában fekvő Odom a második menetben sorozta meg ellenfelét, aki feladta a küzdelmet. A meccsnek nyilván nem volt túl nagy a sportértéke, de jó látni, hogy Odom felépült és jó fizikai állapotban van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus