Hírmorzsák 2021-06-13 (10:15)

Donovan Mitchell sérülése nem súlyos, de nem lesz 100%-os az állapota, ezzel kell együtt játszania. Paul George és Kawhi Leonard is felszívta magát, de Tyronn Lue ezt is várja tőlük mindig. Danny Greent hetekre elvesztette a Sixers, Doc Rivers sem tudja még, hogy ki kezd helyette. Becky Hammon a Portland és az Orlando vezetőedzői posztjára is esélyes. Jeff Green visszatérésére már van esély, James Hardenére még nincs, de egy esetleges nagydöntőre Spencer Dinwiddie is becsatlakozna a Netsnél. Paul Zipseren sürgős műtétet kellett végrehajtani.

A ma hajnali Clippers-Jazz mérkőzés legfontosabb pillanata Donovan Mitchell "távozása" volt, hiszen a Jazz kiválóságának jobb bokája ismét megsérült. Mitchell ezzel a testrészével szenvedett az alapszakasz végén, aztán a playoff második meccsére visszatért, de legutóbb ismét gondjai voltak vele és ezen a találkozón is előjött ez - állítólag csak a földre érkezésénél érezte megint, bár azt már csak mi tesszük hozzá, hogy konkrétan a bal lábára érkezett, a sérültet csak később tette le. Mitchell ezt követően besántikált az öltözőbe és már csak egy óriási jéggel a lábán tért vissza a kispad környékére, de azt mondta, hogy itt semmi látnivaló, fáj a lába, de menedzseli ezt a fájdalmat, most is visszajött volna a parkettre, ha lett volna értelme, viszont közel húszpontos hátrányban felesleges lett volna. Rendben lesz a negyedik meccsre, játszani fog. Quin Snyder vezetőedző is elmondta, hogy nincs komoly baj, de közben akkora lett a távolság, hogy ő döntött a pihentetés mellett, igazából miközben ezt a pár szót kimondták, még közben is kaptak egy triplát Kawhi Leonardtől... Mitchell még annyit tett hozzá, hogy 100%-os nyilván nem lesz, de ez benne van a játékban, a playoffban, menedzselni kell a dolgot és együtt kell vele élni, ennyi a történet.

A Clippers részéről Paul George mondott néhány dolgot csapata győzelme után: PG április vége óta először érte el a 30 dobott pontot, kifejezetten jól játszott és szerinte ennek a legutóbbi meccs szurkolása volt az oka, amikor folyamatosan azt hallgatta a Jazz szurkolóitól, hogy ő túlértékelt. Hozzátette, hogy most az egész csapatuk mentalitása más volt, eldöntötték, hogy Mitchell nem fogja őket megverni - Tyronn Lue vezetőedző azt kérte tőlük, hogy egy-egyben fogják már meg a Utah vezérét az eddiginél jobban, ők pedig komolyan vették a feladatot. George és Kawhi Leonard is levédekezte Mitchellt, amikor ők fogták, akkor összesen négy pontot szerzett, bár azt már csak szúrjuk közbe, hogy amúgy így is eljutott 30 egységig. Lue annyit mondott, hogy amikor George ilyen agresszív és így támad, akkor teljesen más az egész csapatuk, erre van szükségük és azt is kiemelte, hogy tőle és Leonardtől ezt a játékot várja, mert ez a dolguk, ezért vannak a csapatban. Leonard annyit mondott, hogy most letisztultabban játszottak, de ezt is kell tenniük, mindig azt erőltetni, akinek éppen megy - az első félidőben ez George volt, a másodikban ő, de ha bárki más kapja el a fonalat, akkor őt fogják tömni labdával.

Snyder egyébként még elmondta a Clippers sztárpárosával kapcsolatban, hogy vannak napok, amikor nem sokat lehet kezdeni velük - pontosabban kell támadniuk, kevesebb lepattanót adni nekik, hogy ne tudjanak rajtuk átrohanni, illetve jóval gyorsabban kell majd visszazárniuk, mert most túl sokszor volt üres útjuk George-éknak a gyűrűig. 

Rossz hírt kaptak viszont a Philadelphia 76ersnél, Danny Green vádlisérülése ugyanis valóban olyan súlyos, mint ahogy Doc Rivers első szavai alapján gondolhattuk: nincs szakadás, de így is minimum két hétre elvesztette kezdő kettesét a társaság. Joel Embiid meniscus-szakadása amúgy is kérdésessé tette az esélyeiket a bajnoki címmel kapcsolatban, a veterán, bajnoki rutinnal rendelkező 3&D kettes kiszállása nagyon nem jött jól nekik, főleg hogy az alap kezdőjük félelmetesen hatékony volt, de "megbontva" már jóval kevésbé működik, illetve azért a kispad sem túl mély. A "legalább két hét" egyébként azt jelenti, hogy 14 nap múlva vizsgálják meg újra - ebben a körben biztosan nem játszhat, jó esetben a keleti döntő valamely pontján (ha eljutnak odáig) láthatjuk újra, rosszabb esetben akkor sem. Rivers annyit mondott, hogy a következő embernek elő kell lépnie, de azt még ő maga sem tudja, hogy ez pontosan ki is lesz - legutóbb Furkan Korkmaz nyitotta a második félidőt Green helyén, jól is játszott, de Matisse Thybulle és Shake Milton is bevetésre kész attól függően, hogy mire van szükség.

Ma este folytatódik a Bucks-Nets párharc Milwaukee-ban, a mérkőzésen viszont nem lehet ott az a biztonsági ember, aki a legutóbbi összecsapáson berohant "szétválasztani" Kevin Durantet és PJ Tuckert. Őt a Nets alkalmazza, de igazából Durant "embere" és az esetnél a protokolltól eltérő módon nem egyszerűen csak szétválasztotta az egymásnak feszülő játékosokat, hanem meg is lökte Tuckert, aki utána őt akarta móresre tanítani. Mike Budenholzer is beszélt a dologról, szerinte ilyet nem csinálhat egy biztonsági ember, mindegy, hogy ki alkalmazza - Milwaukee-ban biztosan nem dolgozhat, de sajtóértesülés szerint Brooklynban sem végezheti majd a munkáját a széria során.

A negyedik meccsen James Harden sem lesz még ott, Steve Nash csak annyit mondott róla, hogy "javul", de legutóbb ez még csak annyit jelentett, hogy van esély rá, hogy valamikor visszakapják, nem feltétlenül ebben a szériában. Jeff Green visszatérésére viszont van esély, a státusza kérdésesre javult és az előzetes hírek is arról szóltak, hogy már edzett, elképzelhető, hogy bevetik már.

Még egy hír a Nets sérüléseiről: állítólag Spencer Dinwiddie azt tervezi, hogy visszatér a nagydöntőre, ha a csapata eljut odáig. A hátvéd decemberben szenvedett ACL-szakadást, szóval ez továbbra is egy elég távolinak tűnő dolog, de hónapok óta azt hallani róla, hogy extra gyorsan halad a felépülése - igaz, a csapat részéről már elmondták, hogy ebben a szezonban nem fog játszani, de Dinwiddie még nem tett le arról, hogy becsatlakozzon a bajnoki hadjáratba

Ejtsünk szót az edzőkeringőt érintő legfrissebb hírről is: a Spurs segéedzője, Becky Hammon vezetőedzői interjúra megy Portlandbe és Orlandóba is. A Blazers és a Magic is a váltás mellett döntött, előbbi bajnokesélyes szeretne lenni egy új trénerrel, utóbbinál pedig az újjápülés levezényléséhez keresnek karmestert. A Blazersnél egyébként elég széles sávban keresgélnek, Chauncey Billups, Mike D'Antoni, Dawn Staley (South Carolina) és Brent Barry (Spurs kosárlabdáért felelős vezetője) is felmerült már.

Végül egy rossz hír Paul Zipserről: a Chicago Bulls korábbi játékosán sürgős műtétet kellett végrehajtani a hét folyamán, mert agyi bevérzést találtak nála. Pozitívumokat nem árultak el róla, nem tudjuk, hogy hogyan sikerült a műtét, vagy hogy mi vár rá, csapata, a Bayern München ennyit közölt egyelőre. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus