Hírmorzsák 2021-06-15 (11:00)

Kihirdették az Év Védőötöseit. Joel Embiid a meccsvégi kihagyott dobásáról beszélt. Trae Young szerint nem a vállsérülése miatt dobott gyengébben. Kawhi Leonard az elmondása alapján jól van. Kyrie Irving és James Harden nélkül játszik a Nets. A liga meg akarja nehezíteni a büntetők kiharcolását. Mike D’Antoni interjúzott a Blazersnél, a héten megy oda Chauncey Billups és Becky Hammon is. Jason Kidd a Magichez megy tárgyalni. Stephen Curry továbbra sem döntött az olimpiai részvételről.

Kihirdették az Év Védőötöseit, nem meglepő módon bekerült az első csapatba az Év Védője szavazás első három helyezettje, vagyis Rudy Gobert, Ben Simmons és Draymond Green, mellettük pedig a Milwaukee Bucks duója, Giannis Antetokounmpo és Jrue Holiday fért be az első ötösbe. A második csapatba a Philadelphia 76ers és a Miami Heat is két-két játékost ad, előbbit Joel Embiid és Matisse Thybulle képviseli, utóbbit Jimmy Butler és Bam Adebayo, míg az ötöst Kawhi Leonard teszi teljessé. Érdekesség, hogy Gobert és Simmons is a maximális pontszámot gyűjtötte be, mindketten bekerültek az első ötösbe mind a 100 szavazónál. A kimaradók közül Mikal Bridges állt a legközelebb ahhoz, hogy beférjen a második csapatba, ő mindössze 4 ponttal maradt le Leonard mögött.

Az Atlanta Hawks kiegyenlített a Philadelphia 76ers ellen, noha Joel Embiid 8,8 másodperccel a vége előtt dobhatott a vezetés megszerzéséért. A kihagyott dobása kapcsán a center elmondta, hogy normális esetben megpróbálta volna bezsákolni azt a helyzetet, kiharcolni egy potenciális 2+1-es lehetőséget, viszont egyszerűen nem tudott ehhez felugrani, ezért próbálkozott mással. Úgy gondolja, hogy nem kell kifejtenie, ez a térde miatt van, és ezzel együtt próbálja a lehető legjobbját hozni.

A túloldalon Trae Young sem teljesen egészséges, ő vállsérüléssel küzd, de a találkozó után elmondta, hogy nem zavarta őt játék közben a sérült testrész. Próbál ezzel együtt küzdeni, miközben igyekezett végig melegen tartani a vállát, a meccs előtt és a szünetekben is ezért kötötték be. Nem gondolja, hogy emiatt dobott gyengébben, megvoltak a jó helyzetei, csak egyszerűen nem estek be a dobásai, és a továbbiakban jobban ki kell használnia az előtte adódó lehetőségeket.

Kawhi Leonard térdsérülést szenvedett a Utah Jazz elleni meccs hajrájában, de a találkozót követő sajtótájékoztatón röviden elmondta, hogy jól van, majd kérte is a következő kérdést, nem akart erről beszélni. Tyronn Lue szerint is rendben lesz játékosa az ötödik meccsre, de persze később többet fognak tudni. Leonrad a meccs közben bemutatott hatalmas zsákolásáról is kapott egy kérdést, illetve arról, hogy látta-e Joel Embiid reakcióját, amire azt mondta, hogy általában nem szokta látni a közösségi médiás reakciókat, de Ivica Zubac mutatott neki egy bejátszást arról, hogy Embiid róla beszél.

Kyrie Irving és James Harden játékára sem számíthat a Brooklyn Nets a Milwaukee Bucks elleni ötödik meccsen. Steve Nash előbbivel kapcsolatban elmondta, hogy nem tudja, mikor térhet vissza, meg kell nézniük, miként javul az állapota, és azt követően a szakemberek megmondják, mi is a helyzet, utána tisztább lesz a kép. Irving sérülésének a körülményeiről is beszélt Nash, szerinte Giannis Antetokounmpo nem az a fajta ember, aki szándékosan akart sérülést okozni, legalábbis ő így gondolja, szerencsétlen eset volt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy az NBA versenybizottsága tegnapi ülésén felmerültek esetleges szabálymódosítások, amik arra irányulnának, hogy megnehezítsék a büntetők kiharcolását. A liga azokkal a dobásokkal akar kezdeni valamit, amik nem természetes dobómozdulatból jönnek, hanem csakis arra irányulnak, hogy faultot harcoljanak ki. Azokat a megoldásokat akarják kiiktatni, amiknél a játékosok oldalirányba vagy hátrafelé ugranak azért, hogy kontaktot harcoljanak ki. A liga a jövőhéten a csapatok általános igazgatóival is egyeztet ezzel kapcsolatban, és amennyiben a tulajdonosok megszavaznak a nyáron valamiféle módosítást, akkor azt már a Nyári Liga alatt elkezdhetik kipróbálni, majd a következő alapszakaszban életbe is léphetne.

A Portland Trail Blazers megkezdte az interjúkat a potenciális edzőjelöltjeivel, tegnap a Brooklyn Netsnél segédedzőként dolgozó Mike D’Antoni ment a csapathoz elbeszélgetésre. Ugyancsak a héten megy hozzájuk a Los Angeles Clippers stábjából Chauncey Billups, illetve a San Antonio Spurstől Becky Hammon is. Az Orlando Magic sem tétlenkedik, hozzájuk Jason Kidd megy interjúra a hét folyamán.

Stephen Curry továbbra sem döntött arról, hogy részt kíván-e venni az olimpián, és ő maga számolt be arról, hogy jelenleg 50-50 annak az esélye, hogy megy vagy nem. Mint mondta, valószínűleg két héten belül döntenie kell, a bizonytalanságát pedig az okozza, hogy nem tudja, pontosan milyen körülmények között utazhatnak, illetve szeretné tudni, hogy kik vállalják még a részvételt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus