Hírmorzsák 2021-06-19 (11:30)

Kemba Walker Oklahomában, Al Horford ismét Bostonban. Több edzőjelölt is második interjúra megy a Celticshez. Dirk Nowitzki tanácsadó lesz a Mavericksnél. Joel Embiid bírózott a Hawks elleni győzelem után. Tyronn Lue a csapatmunkát, Paul George Terance Mannt méltatta. Kyrie Irving a következő meccsen sem játszik. Bradley Beal és Devin Booker is vállalja az olimpiai részvételt.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, a Boston Celtics Oklahomába cserélte Kemba Walkert, az idei 1/16-os draftjogot, valamint egy 2025-ös második köröst, cserébe visszatért hozzájuk Al Horford, megszerezték Moses Brown játékjogát, és kaptak egy 2023-as második köröst is. Brad Stevens kiadott egy közleményt a csere után, amiben Walker professzionalizmusát dicsérte, illetve kiemelte, hogy milyen nagyszerű játékos és csapattárs, majd köszönetet mondott neki azért, amit a csapatért és Boston városáért tett.

Mark Murphy (Boston Herald) arról számolt be, hogy a Celticsnél úgy gondolják, hogy Walker elcserélésével nőtt az esélyük arra, hogy vissza tudják igazolni a lejáró szerződésű Evan Fourniert.

Ugyancsak a Celticshez kapcsolódó hír, hogy tovább folytatódik náluk az edzőkeresés, Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján a csapathoz második interjúra mehet a Brooklyn Netsnél dolgozó Ime Udoka, a Milwaukee Bucks alkalmazásában álló Darvin Ham, illetve a Los Angeles Clippers másodedzője, Chauncey Billups is, mindhárman jó benyomást keltettek elsőre a csapatban.

Az Orlando Magic is keresi az új edzőjét, és náluk is felmerült Ime Udoka neve, de Josh Robbins (The Athletic) forrásai szerint a Phoenix Sunsnál segédedzőként dolgozó Willie Green, valamint a Milwaukee Bucks alkalmazásában álló Charles Lee is a jelöltjeik között szerepel. Korábban Becky Hammon, Jason Kidd és Wes Unseld Jr. nevét is lehetett hallani a csapattal kapcsolatban.

Tim MacMahon (ESPN) számolt be arról, hogy a Dallas Mavericksnél tartottak egy megbeszélést, amin részt vett Mark Cuban tulajdonos, a vezetőségben dolgozó Michael Finley, Dirk Nowitzki, illetve több olyan személy is, akik hosszú ideje a csapatnál dolgozik. Ennek a megbeszélésnek lett egy olyan hozadéka, hogy Nowitzki a továbbiakban tanácsadóként fog dolgozni a Mavericksnél, illetve felmerült a beszélgetés során Jason Kidd neve is, mint lehetséges új edző, ugyanakkor Cuban határozottan kijelentette, hogy előbb új csapatvezetőt akar találni Donnie Nelson helyére, csak azt követően akar foglalkozni az edzői kérdéssel.

Cuban szándékaitól függetlenül is egyre több névvel boronálják őket össze, Kidd mellett a csapatnál segédedzőként dolgozó Jamahl Mosley nevét gyakran hallani a Mavericks kispadjával kapcsolatban, de MacMahon szerint az is elképzelhető, hogy Terry Stotts tér vissza a csapathoz, aki korábban Carlisle segédedzőjeként már dolgozott náluk.

Adrain Wojnarowski szerint egyetlen neves szakember sem fog úgy munkát vállalni a Dallasnál a kosárlabdával kapcsolatos ügyek elnökeként, hogy közben köztes emberként ottmarad Bob Voulgaris. Mint ismert, Voulgaris a csapat vezetőségén belül gyakorlatilag senkivel sem ápol jó viszonyt, Luka Doncic sem kedveli őt, és Wojnarowski szerint Cuban is tisztában van azzal, hogy ő nem maradhat a csapatnál.

A Philadelphia 76ers kiharcolta a hetedik meccset az Atlanta Hawks ellen, Joel Embiid viszont ennek ellenére is felemelte a szavát a játékvezetés ellen. A center úgy érzi, hogy a fújás nem volt egyenletes, amit az egyik oldalon szabálytalannak ítéltek, azt a másikon elengedték. Mindössze annyit szeretne, hogy mindkét irányba lefújják az ugyanolyan eseteket, és többször is azt hangsúlyozta, hogy szeretné ő is azon minimális kontakttal járó szabálytalanságok után megkapni a sípszót, amikért az ellenfél irányítója megkapja azt. Érdekes módon Embiid itt nem említette név szerint Trae Youngot, noha egyértelműen rá célzott. Young egyébként csak egyetlen büntetővel dobhatott többet ezen a meccsen, mint a 76ers sztárja.

Embiid kitért arra az esetre is, amikor összeakaszkodott John Collinsszal. Úgy érzi, hogy annál a játéknál nem kellett volna rá támadót fújni, a technikait sem érdemelte meg érzése szerint, mert ő higgadtan felemelte a két kezét, majd utána valaki (szerk.: Trae Young) meglökte őt hátulról, és emiatt büntették őt. Ezt követően ismét kitért arra Embiid, hogy érzése szerint az egész meccs során folyamatosan faultolták őt, és mégis mindössze a negyedik negyedben állhatott oda először a büntetővonalra.

A játéknap másik mérkőzésén a Los Angeles Clippers történelmi sikert aratott, a franchise 51 éves története során először jutottak be a konferenciadöntőbe. A Utah Jazz elleni siker után Tyronn Lue a csapatmunkát emelte ki, hogy nem adták fel a küzdelmet, sem Kawhi Leonard elvesztése után, sem ezen a mérkőzésen. Játékosai éheznek a sikerre, készek bármit megtenni a győzelemért, és ez most is megmutatkozott. Paul George megragadta az alkalmat, hogy méltassa a 39 pontos karriercsúcsig jutó Terance Mannt, szerinte a nézők egy komplex játékot mutató másodévest láthattak ezen az estén. Mann széthúzta a pályát, lepattanózót, használta az erejét a betöréseknél, nagyon sok mindenben villantott, és tette ezt a mérkőzés kulcsfontosságú szakaszában.

Quin Snyder szerint nagyon fájó vereséget szenvedtek, főleg annak fényében, hogy a nagyszünetben mekkora előnyük volt. Egy ilyen lezárás után nagyon nehéz értékelni, kiemelni a jó dolgokat, mint Donovan Mitchell káprázatos teljesítménye az egész rájátszás során, a többiek jó játéka, de összességében nagyon büszke a csapatára. Mike Conley visszatért a párharc végére, és a meccs után elmondta, hogy meg kellett próbálnia játszani, a lehető legjobbját hozni, de szerinte az egyértelmű, hogy nem mozgott valami jól ezen a meccsen.

Malika Andrews (ESPN) számolt be róla, hogy Kyrie Irving kihagyja a Brooklyn Nets és a Milwaukee Bucks közötti hetedik összecsapást is. Steve Nash elmondta, hogy nem ért véget az idénye, van esély a játékára a következő körben, már amennyiben továbbjutnak.

Tovább erősödik a Team USA kerete, Bradley Beal és Devin Booker is vállalja az olimpiai részvételt. Beal 2016-ban sérülés, 2019-ben családi okokból mondta le a játékot a válogatottban, így ez lehet neki az első nagy tornája. Booker esetében is megállja ez a helyét, az ő helyzete viszont azért érdekes, mert a Phoenix Suns még áll a rájátszásban, és korábban arról lehetett hallani, hogy az amerikai válogatott nem számol azokkal a játékosokkal, akik eljutnak legalább a konferenciadöntőig, de úgy tűnik, hogy mégis eltérnek ettől.

A Sixth Street globális befektetési vállalkozás, illetve Michael Dell üzeltember is stratégiai partnerként csatlakozott a San Antonio Spurshöz, aminek keretében előbbi 20%, utóbbi 10% részesedést is szerzett a csapatban, a megállapodások összértékét pedig 1,8 milliárd dollárra teszik. A csapat többségi tulajdonosa továbbra is a Holt-család marad.

Brian Windhorst (ESPN) podcastjében két érdekes téma is előkerült a minap. Egyrészt ismét felmerült, hogy Rick Carlisle következő csapata a Milwaukee Bucks lehet, amennyiben edzőt váltanának a szezont követően, illetve érintőlegesen felmerült az is, hogy esetleg visszatérne az Indiana Pacershez, ahol már dolgozott 2003 és 2007 között. Ugyancsak a Pacers kapcsán merült fel, hogy mennyire lehet biztos Kevin Pritchard állása a csapatnál, miután a GM úgy nyilatkozott a közelmúltban, hogy a tulajdonos nem enged elkezdeni egy újjáépülést, és Windhorst szerint inkább az a kérdés, hogy a szakvezető meddig akar maradni, és nem az, hogy esetleg kirúgják-e.

Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, hogy Shane Battier a jövőben kisebb szerepet vállal a Miami Heat vezetőségében, a továbbiakban nem ő látja el a játékosfejlesztési és elemzési szekció vezetését, hanem csak tanácsadóként segíti a csapatot. Battier 2017-ben kezdett el dolgozni ebben a pozícióban, és többen is úgy gondolták, hogy ő veheti át egy napon Pat Riley helyét, miután a legendás szakember visszavonul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus