Hírmorzsák 2021-06-21 (12:00)

Nate McMillan a győztes kultúrát akarta meghonosítani Atlantában az ideiglenes kinevezésekor. Ben Simmons került a középpontba a Sixers kiesése után. Devin Booker Chris Pault méltatta. Paul a pozitív tesztje óta tünetmentes. James Jones az Év Vezetője. Paul George szerint másik meccstervvel próbálkozik legközelebb a Clippers. Spencer Dinwiddie lemond a játékosopciójáról. A Bucks továbbjutása minden bizonnyal megmentette Mike Budenholzer állását. Kevin Durant valószínűleg megy az olimpiára.

Az Atlanta Hawks Philadelphiában tudott nyerni, így ők lesznek a Milwaukee Bucks ellenfelei a keleti döntőben. John Collins szerint mindenki fel van tüzelve náluk, és egész évben ezért dolgoztak, hogy készen álljanak az ilyen pillanatokra. A Philadelphia 76ers elleni hetedik meccsen úgy érezték, hogy mindannyian számíthatnak egymásra, és többet nem is kívánhattak volna ettől az estétől, mint amit elértek, kiharcolták a győzelmet.

Amikor Nate McMillant arról kérdezték, hogy a kinevezésekor gondolta-e volna, hogy idáig eljuthatnak, akkor kikerülte a kérdést, és azt mondta el, hogy győztes kultúrát akartak felépíteni, és olyan játékot összerakni, ami segítheti a játékosaikat meccseket nyerni, ennyi volt a célja akkor, amikor kinevezték ideiglenes vezetőedzőnek. Szerinte ez az egész a játék tiszteletéről szól, minden este bele kell fektetni a kellő energiát a mérkőzésekbe, együtt kell játszaniuk, és megbízni egymásban. Tudta, hogy tehetséges a keret, noha még nagyon fiatal, de úgy gondolta, hogy a játékosai kora ellenére is némi módosítással össze tudnak rakni egy olyan rendszert, aminek a segítségével a győzelemért játszhatnak, és megnyerhetnek pár találkozót.

A Sixersnél érthetően nagy a csalódottság a kiesés után, és a riporterek mellett a szurkolók is betalálták Ben Simmonst a mérkőzés végén, illetve azt követően. Simmons elmondta, hogy a párharc során nem büntetőzött jól, támadásban nem segítette eléggé a társait, és sok mindenen dolgoznia kell még. Először a fejét kell kitisztítania, a mentalitásán javítania, erősebbnek kell lennie fejben. Nem veheti garantáltnak a győzelmeket, különösen nem a rájátszásban, ahol minden meccs, minden labdabirtoklás számít. Amikor egy újságíró felvetette neki, hogy a rájátszásban teljesen eltűnik az All-Star szint nála, akkor viszont megvédte magát, kiemelte, hogy adott 13 gólpasszt, és felhívta a figyelmet arra is, hogy védekezésben mekkora hatást gyakorolt, Trae Young csak 5/23 dobását tudta elsüllyeszteni. Dolgozni fog a játékán, de azt nem engedi, hogy azt is elvegyék tőle, amit jól csinált.

Doc Rivers is részben megvédte Simmonst, szerinte is elég megnézni Young mezőnymutatóját, és tisztán látszik, mit is tett védekezésben Simmons ezen az estén. Érti, hogy csalódottak a szurkolók, de védekezésben tette a dolgát. Rivers kapott egy másik kérdést is, ami azt firtatta, hogy nyerhetnek-e úgy bajnoki címet, hogy Simmons a csapat irányítója, és erre azt mondta, hogy nem tudja erre a választ. Joel Embiid is mondott egy érdekeset, ő trükkös kérdésnek nevezte azt, amikor arról faggatták, hogy szeretné-e, ha a következő szezonban is ugyanazzal a maggal mennének neki a bajnokságnak.

Még a Sixers-Hawks párharc hatodik meccsén történt egy kisebb incidens John Collins és Joel Embiid között, ami nem is maradt következmény nélkül. Embiid 35,000 dolláros pénzbüntetést kapott, míg a Hawks oldaláról Bruno Fernando egy meccses eltiltást, amiért elhagyta a kispadot - ezt le is töltötte ma hajnalban.

Devin Booker pályafutása első tripla-duplájával vezette győzelemre a Phoenix Sunst a Los Angeles Clippers ellen a nyugati döntő első mérkőzésén, a találkozó után viszont nem magáról, hanem Chris Paulról beszélt, akiről elmondta, hogy ő a vezérük és nagyon nagy mértékben függenek tőle. Tudják, hogy mennyire csalódott és frusztrált amiatt, hogy nem lehet velük a pályán, főleg annak fényében, hogy milyen múltja van a konferenciadöntőkkel. A találkozó után is rögtön felhívták őt, végig kapcsolatban maradtak vele, és Paul nagyon büszke rájuk, készen áll a visszatérésre, folyamatosan dolgozik, ők pedig nagyon várják, hogy ez megtörténhessen. Booker az egyik mentorának tartja az irányítót, érte is akartak nyerni, és tisztában voltak vele, hogy nélküle mindenkitől kicsit több kell, vigyázniuk kellett a labdára, míg az ő személyes feladata az volt, hogy így is mindenkit bevonjanak a játékba.

Jae Crowder is kiemelte Paul hiányát, és főleg az utolsó három percben gondolták azt, hogy most nagyon kellene nekik az irányító jelenléte, mert ez az időszak az ő terepe, ilyenkor Paul csinálja meg a nagy játékokat, és hozza a többieket a megfelelő helyzetbe. Rachel Nicholsnak (ESPN) pedig Crowder arról is beszámolt a találkozó után, hogy meccs közben az irányító testvére, CJ Paul folyamatosan taktikai meglátásokat kiabált be a Suns kispadjához, és biztosak benne, hogy Chris Paul üzeneteit közvetítette.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) arról számolt be, hogy Paul teljesen tünetmentes azóta, hogy pozitív tesztet produkált, és a szakíró értesülése szerint még valamikor a párharc korai szakaszában visszatérhet a pályára. Monty Williams szerint Paul állapota továbbra is day-to-day, bármelyik nap változás állhat be a helyzetében, hogy mikor csatlakozhat hozzájuk, és tudja, hogy ezzel a válaszával megőrjíti a szurkolókat, de ez van, ennyit tudnak ők is.

Williams nem ment el Booker játéka mellett sem szó nélkül, és szerinte az az egészen lenyűgöző a teljesítményében, hogy végig a rendszeren belül maradt, abból dolgozott, amit egyébként is játszani szoktak, és így tudott ennyire eredményes lenni, nem erőltetett semmi olyat, amit nem kellett volna. Booker hosszú ideje várja, hogy ilyen pillanatokban megmutassa magát, hogy ki is ő.

A Sunsnál már a mérkőzés előtt is lehetett kicsit ünnepelni, ugyanis ekkor jelentették be, hogy a csapatnál végzett munkájáért James Jones kapta meg az Év Vezetője elismerést a ligában. Ennél a díjnál a 30 csapatvezető szavazott, Jones 65 ponttal zárt az élen, míg a Utah Jazz vezetőségében dolgozó Dennis Lindsey 61 ponttal végzett. Mindkét szakember 9-9 kollégánál zárt az első helyen, szorosan alakult kettejük között a küzdelem. A harmadik Sean Mark lett 51 ponttal, aki a Brooklyn Nets összerakásával érdemelte ki, hogy itt legyen az élbolyban, és rajtuk kívül Leon Rose (Knicks), Tim Connelly (Nuggets), Travis Schlenk (Hawks), Mitch Kupchak (Hornets), Sam Presti (Thunder) és Neil Olshey (Blazers) is begyűjtött legalább egy első helyezést.

Paul George szerint a Suns más szintet képviselő ellenfél, mint amilyen a Mavericks vagy a Jazz volt, ki kell találniuk, hogy ellenük miképp kell kosárlabdázniuk, és ezt meg is fogják tenni, legközelebb másik meccstervvel fognak próbálkozni. Természetesen akarták a győzelmet, de a vereség ellenére is tanulságos volt a mérkőzés, látják, hogy milyen módosításokat kell végrehajtaniuk. Ebben korábban is jók voltak a rájátszásban, ahogyan abban is, hogy úgy játsszanak egyre jobban, ahogy egyre mélyebben belemennek egy párharcba.

Adrain Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Spencer Dinwiddie úgy tervezi, hogy lemond a következő szezonra szóló játékosopciójáról, és szabadügynök lesz a nyáron. A Brooklyn Nets irányítója 12,3 millió dollárt hagy ott az asztalon, és abban bízik, hogy az ACL-sérülése ellenére is aláírhat majd egy kedvezőbb megállapodást. Dinwiddie jelenlegi szerződése egy olyan kikötést tartalmazott, miszerint a Nets utolsó meccsétől követően 2 napja van dönteni arról, hogy mit kezd az opciójával, ez a határidő ma letelik.

Ugyancsak Wojnarowski számolt be arról, hogy a Milwaukee Bucks továbbjutása nagy valószínűséggel megmentette Mike Budenholzer állását, a Miami Heat és a Brooklyn Nets legyőzése elegendő lehet a vezetőségnek ahhoz, hogy megtarthassa a munkáját. Budenholzer szerződése még egy évig érvényes, és eddig arról szóltak a hírek, hogy forró lehet alatta a kispad, amennyiben a Bucks nem ér el idén megfelelő eredményt.

Shams Charania és Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint nagy valószínűséggel Kevin Durant is vállalja az olimpiai részvételt, legalábbis jelen pillanatban ezzel számolnak a Team USA környékén. Hivatalos bejelentés még nem történt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus