Hírmorzsák 2021-06-22 (9:30)

Kawhi Leonard, Chris Paul és valószínűleg Marcus Morris nélkül rendezik a Suns-Clippers második felvonását. Doc Riversnek konkrét elképzelése van arról, hogy mit kell Ben Simmonsnak csinálnia a nyáron. James Harden és Bam Adebayo is megy az olimpiára. Brad Stevens szerint sokat profitálhat a Celtics két fiatal sztárja Al Horford visszatéréséből. Chauncey Billups és Becky Hammon is a döntősök között a Blazers kispadjáért. Rutinos edzőt szeretne a Pacers.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy Kawhi Leonard és Chris Paul is szinte biztosan kihagyja a Suns-Clippers párharc második mérkőzését, és rajtuk kívül Marcus Morris játéka is erősen kérdéses, aki térdsérüléssel küzd.

Az előző nap leginkább Ben Simmons körül forgott, és a Philadelphia 76ers irányítója ma is szolgáltat témát. Doc Rivers elmondta, hogy konkrét elképzelése van arról, hogy milyen munkát kell végezniük a nyáron, és arról is, hogy ezt miképp csinálják, de részletekbe nem ment bele, hogy mégis miben lesz ez a nyár más Simmons számára, milyen tervvel is állt elő a Sixers a dobása fejlesztésére. Rivers szerint hiába dolgozik valaki folyamatosan, ha nem a megfelelő munkát végzi el, mert akkor nem biztos, hogy fejlődni fog. Ő egy éve van a csapatnál, és úgy gondolja, hogy ennyi idő alatt sikerült felmérni, mit és hogyan kellene csinálni, és most jön az a része, hogy ezt meg is kell valósítani. Nem lesz ez könnyű munka, de Rivers szerint képes lesz erre Simmons.

Nem tudja elképzelni, hogy min ment keresztül játékosa, hiszen annyi mindenben nagyszerű, amit csinál, és emellett sok mást is gyorsan ki lehetne javítani, amikkel együtt jobbá tudna válni és egy másik szintre lépni. Nagy általánosságban az ember néha nem tudja, hogy miért van máshol, mint ahol lennie kellene, és ez is egy ilyen helyzet lehet, ami nagy kihívást jelent, ugyanakkor egy teljesíthető kihívást. Pozitívan áll hozzá Simmons helyzetéhez, mert sok munkát kell elvégeznie, de erre a játékos hajlandó lesz.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai alapján Simmons olimpiai részvétele az ausztrál válogatottal erősen kétséges, mivel a játékos inkább a játéka fejlesztésével szeretné tölteni a nyarat.

Ugyancsak az ötkarikás játékokhoz tartozik, hogy egyre jobban körvonalazódik a Team USA kerete, James Harden és Bam Adebayo is elkötelezte magát a részvétel mellett, többen viszont azt jelentették be, hogy nem lesznek a csapat tagja. Stephen Curry hosszú gondolkodás után döntött úgy, hogy nem megy az olimpiára az egyéb nyári kötelezettségei miatt. Kyrie Irving és Donovan Mitchell inkább a sérülése kúrálásával tölti majd a nyarat, ők sem vállalták a részvételt. Marc Stein (The New York Times) arra hívta fel a figyelmet, hogy a válogatott vezetői hetek óta győzködik Chris Pault, hogy csatlakozzon a kerethez, de a Suns menetelése, illetve a játékos jelenlegi helyzete miatt erősen mérlegelnie kell, hogy bevállalja-e az olimpiát. Az ESPN forrásai szerint Paul George és Kawhi Leonard és célzott arra az elmúlt hetekben, hogy kacérkodnak a részvétellel, de nincs információ arról, hogy hoztak-e már döntést erről, Leonard ráadásul sérüléssel is küzd jelenleg.

A Brooklyn Nets általános igazgatója, Sean Marks elmondta James Harden és Kevin Durant olimpiai szereplése kapcsán, hogy szerinte játékosai elég sok mindenen keresztülmentek ahhoz, hogy tisztában legyenek vele, mi a legjobb a számukra, a testüknek. Szerinte nagyon nehéz visszautasítani egy ilyen lehetőséget, hogy a hazájukért játszhatnak, és lehetőségük nyílik arra, hogy aranyérmet nyerjenek az olimpián.

Brad Stevens úgy gondolja, hogy Jayson Tatum és Jaylen Brown is profitálni fog abból, hogy Kemba Walker helyére visszatért Al Horford a Boston Celticshez. Ahhoz, hogy a két fiatal sztárjuk a lehető legjobb legyen, arra is szükség van, hogy a megfelelő játékosok legyenek körülöttük. Beismeri, hogy nehezére esett Walkert elcserélni, mert nagyon kedvelte őt, Walker egy kedvelhető ember, ugyanakkor ez is az új munkaköre része, hogy ilyen döntéseket meghozzon. Ennél a cserénél a nagyobb képet is kell nézni, az idei 1/16-os draftjog elcserélésével növelték a pénzügyi rugalmasságukat, és azt is figyelembe kell venni, hogy a következő évekre mennyi első körösük van, amik szintén rengeteg opciót kínálnak számukra. Úgy látták, hogy ebben a cserében kaphatják vissza a lehető legjobb játékost. Al Horford jelentősen kevesebbet keres, mint Kemba Walker, de ettől még egy nagyon jó játékos, aki ráadásul ismeri is a csapatot, és nemcsak arra képes, hogy együtt játsszon a jelenlegi kosarasaikkal, hanem arra is, hogy jobbá tegye őket. Horford egyik legnagyobb erőssége, hogy mások játékszintjén emeljen. Stevens arra is kitért, hogy látja a sok spekulációt arról, hogy ki lesz az utódja a kispadon, de még nincs itt az ideje, hogy erről a nyilvánosság előtt beszéljen.

Ha már szóba került az edzőkeringó, akkor folytassuk is ezzel. Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Chauncey Billups és Becky Hammon is második interjúra megy a Portland Trail Blazershez, mindketten ott vannak a finalisták között a Blazers kispadjáért. Az ESPN információi szerint Mike D’Antoni is ott van továbbra is az esélyesek között. Ugyancsak Wojnarowski tett helyzetjelentést az Indiana Pacers edzőkeresésével kapcsolatban, akik a jelek szerint egy rutinos, vezetőedzői tapasztalattal is rendelkező szakembert szeretnének kinevezni. A Pacers jelöltjei között van a Blazerstől távozó Terry Stotts, a Magic kispadjáról felálló Steve Clifford, valamint a G Ligás Ignite együttesét irányító, és a Pacersnél korábban segédedzőként már megforduló Brian Shaw.

A végére pedig a 2021-es draft előtti lottery maradt, az NBA bejelentése alapján az alábbi személyek képviselik a csapatokat a sorsoláson:

Charlotte Hornets: Miles Bridges (játékos)

Chicago Bulls: Marc Eversley (GM)

Cleveland Cavaliers: Koby Altman (GM)

Detroit Pistons: Ben Wallace (egykori játékos)

Golden State Warriors: Rick Welts (elnök)

Houston Rockets: Hakeem Olajuwon (egykori játékos)

Indiana Pacers: Nancy Leonard (egykori vezető, Bobby "Slick" Leonard özvegye)

Minnesota Timberwolves: Anthony Edwards (játékos)

New Orleans Pelicans: Swin Cash (kosárlabdával kapcsolatos ügyek alelnöke)

Oklahoma City Thunder: Nazr Mohammed (Oklahoma City Blue GM, játékosmegfigyelő)

Orlando Magic: Jeff Weltman (elnök)

Sacramento Kings: Monte McNair (GM)

San Antonio Spurs: Peter J. Holt (ügyvezető partner, a tulajdonosok fia)

Toronto Raptors: Fred VanVleet (játékos)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus