Hírmorzsák 2021-06-25 (11:30)

Jason Kidd lehet a Pacershez aláíró Rick Carlisle utódja Dallasban. Devin Booker orra három helyen is eltört. Rich Paul találkozott a Sixers vezetőivel, felmerült Ben Simmons esetleges elcserélése is. Nate McMillan jövője csak azt követően kerül terítékre, hogy befejeződött a Hawks idénye. Az NBA is felfigyelt Giannis Antetokounmpo lassú büntetőzésére. Evan Mobley és Jalen Green kiválasztását is megfontolja a Pistons. A Cavaliers felméri Collin Sexton piacát. Scottie Pippen és Kevin Durant üzengetett egymásnak.

Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint felgyorsultak az események Dallasban, a Mavericks ugyanis közel áll ahhoz, hogy megegyezzen Donnie Nelson és Rick Carlisle utódjával is. A kispadra Jason Kidd ülhet le valószínűleg, a Los Angeles Lakers segédedzőjének a szerződésén állítólag már csak az utolsó simításokat végzik, míg a kosárlabdával kapcsolatos ügyek új elnöke Nico Harrison lehet, aki hosszú ideje dolgozik a Nike vezetőségében, és munkája során jó kapcsolatot alakított ki Luka Donciccsal is. Mark Cuban tulajdonos egyeztetett is vele az edzőkérdésben, és az is Kidd helyzetét erősíti, hogy az egykori irányító és Harrison nagyon jó viszonyban vannak. A két szakíró arra is kitér, hogy a Mavericks bízik Michael Finley maradásában, aki szintén pályázott Nelson megüresedő posztjára, de a jelek szerint Harrison beelőzte őt. Edzői fronton pedig Jamahl Mosley helyzete lesz érdekes, akit ugyancsak emlegettek a Mavericks kispadja kapcsán, ugyanakkor Brad Townsend (Dallas Morning News) csapatközeli forrásai alapján házon belül többen is nehezményezik, hogy őt nem vették komolyan számításba.

A Mavericks leköszönő edzője, Rick Carlisle már meg is találta az új csapatát, aláírt az Indiana Pacershez, ahol 4 év alatt 29 millió dollárt kereshet. Carlisle ezzel visszatér ahhoz a csapathoz, ahol utoljára dolgozott segédedzőként, mielőtt vezetőedzőként kapott munkát a ligában, három szezont töltött a Pacersnél Larry Bird stábjában. A bemutatása során kitért arra is, hogy bízik Jason Kidd dallasi kinevezésében, mert szerinte ő lenne az ideális választás Luka Doncic számára, mivel kettejükben nagyon sok a hasonlóság, a szlovén sztár sok mindenben emlékeztet az egykori irányítóra. Ezt tapasztalatból is mondja, elvégre ő az egyetlen, aki mindkettőjüknek volt az edzője, ezért is meri állítani, hogy ez egy ideális párosítás lenne. Carlisle a távozásról pedig azt mondta, hogy sosem ideális, ha valaki addig marad egy helyen, amíg egyszer csak nem látják már szívesen ott, és ő nem akarta, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, ezért megfelelőnek tűnt az időzítés a távozáshoz. Mélyen tiszteli Mark Cubant és mindenki mást is a Mavericksnél, és örül annak, hogy egy másik nagyszerű lehetőség felé tud továbblépni.

A Pacers kispadja kapcsán futólag felmerült Brian Shaw neve is, viszont ő minden bizonnyal marad jelenlegi munkaadójánál, új szerződést kaphat a G Ligás Ignite csapatától.

A Los Angeles Clippers szépített a Phoenix Suns ellen, és a vendégeknél Devin Booker mindössze 5/21 dobását süllyesztette el. A meccset követő sajtótájékoztatón Booker elutasította azt a felvetést, hogy az orrsérülése miatt játszott gyengébben, az orra rendben van, és egyszerűen csak kikaptak. Azt is elmondta viszont, hogy az orra három helyen is eltört az előző meccsen, és a sűrű menetrend miatt nem is tudták altatásban helyre tenni azt, mivel pár órával később repülőre kellett szállnia a csapattal. Emiatt helyi érzéstelenítést kapott, belédöftek körülbelül nyolc injekciót, majd az orvosok ismét eltörték az orrát, csak ezúttal vissza a helyére. Booker azt is elmondta, hogy a Clippers elleni harmadik meccs előtt beszélt Richard Hamiltonnal is, hogy tanácsot kérjen tőle a maszkhasználattal kapcsolatban. Hamilton kapcsán elmondta, hogy ő az örökös kedvenc játékosa, néhányszor már beszélt vele rövidebb ideig, és most itt volt az ideje, hogy ismét beszéljen vele.

Booker úgy érzi, hogy a maszk nem zavarta őt igazán, Patrick Beverley ultra agresszív védekezése viszont igen, aki megnehezíti, hogy egyáltalán labdába érjen. A Clippers hátvédjének egyetlen célja van, ugyanakkor úgy érzi Booker, hogy ezt a maguk javára is fordíthatják, ha megfelelően kielemzik ezt a mérkőzést, meg kell nézniük, hogy milyen lehetőségeket nyit meg számukra Beverley védekezése. Úgy érzi, hogy a csapat továbbra is a megfelelő hangulatban van, nem törte meg őket a vereség, hanem már a következő mérkőzésre koncentrálnak. A Suns egész évben olyan volt, hogy tovább tudtak lépni egy vereség után a következő meccsre, és nem kívánnak eltérni ettől a szokásuktól.

A már említett Adrian Wojnarowski információi szerint Rich Paul játékosügynök találkozott a Philadelphia 76ers vezetőivel, hogy átbeszéljék ügyfele, Ben Simmons jövőjét. A megbeszélésen részt vett Elton Brand és Daryl Morey is, és a felek között állítólag felmerült, hogy keressenek-e közösen egy új csapatot az ausztrál irányítónak, ugyanakkor Paul nem kért cserét a csapattól, a beszélgetést viszont folytatni fogják a felek a nyár folyamán. A 76ers a hírek szerint elkötelezett amellett, hogy megtartsák Simmonst a csapat egyik kulcsjátékosaként.

A Hawks vezetőségében dolgozó Steve Koonin a csapat edzője, Nate McMillan jövőjéről osztott meg némi információt. Elmondása alapján az ideiglenes kinevezést csak úgy vállalta McMillan, hogy egészen addig nem beszélnek a folytatásról, amíg véget nem ér a csapat idénye, és Koonin nagyon hálás amiatt, hogy ez a nap még nem jött el, nem úgy 26 másik csapatnál. Úgy gondolja, hogy azokkal az emberekkel jó dolgok szoktak történni, akik azt megérdemlik, és ez a megfelelő időben következik el - a jelek szerint nem meglepő módon a Hawks szeretné megtartani az edzőt a szezont követően is.

Kiadta az NBA a szokásos jelentését az utolsó két perc bírói döntéseiről a Milwaukee Bucks és az Atlanta Hawks közötti első mérkőzéséről. Giannis Antetokounmpo a mérkőzés vége előtt 5,3 másodperccel elsüllyesztett két büntetőt, ugyanakkor a jelentés szerint a játékvezetők mindkét dobásnál hibáztak, amikor nem fújták rá a 10 másodpercet a Bucks sztárjára. A beszámoló alapján az összes többi kérdéses szituációban megfelelő döntés született a pályán az utolsó két perc során.

Jeremy Woo (Sports Illustrated) írt egy hosszabb cikket a 2021-es draft kapcsán, amiből kiderül, hogy a Detroit Pistons Cade Cunningham mellett Evan Mobley és Jalen Green kiválasztását is komolyan meg fogja fontolni az 1/1-es draftjoggal. A csapatnál nem akarják elkövetni azt a hibát, hogy azelőtt elköteleznék magukat egy játékos mellett, hogy számításba vették volna az összes opciót, és még messze nem dőlt el, hogy kit fognak kiválasztani az 1/1-gyel.

Ugyancsak Woo cikkéből derül ki, hogy a Cleveland Cavaliers a draft előtt komolyan fel fogja mérni Collin Sexton piacát, akiről úgy gondolják, hogy maximum fizetést fog kapni a következő szerződése aláírásakor, és nem biztosak abban a csapatnál, hogy miatta szeretnék elveszíteni a pénzügyi rugalmasságukat. Ugyancsak Sexton elcserélése mellett szólhat, hogy Jarrett Allennek is új szerződést kell adni, míg az idei drafton az 1/3-as választási lehetőséggel könnyedén húzhatnak ismét hátvédet.

Mike Vorkunov (The Athletic) arról osztott meg részleteket, hogy a 2018-as drafton miként lett Mikal Bridges a Phoenix Suns játékosa. Mint ismert, eredetileg a Philadelphia 76ers választotta ki őt, majd a draft éjszakáján cserélték tovább Zhaire Smith játékjogáért, illetve a Miami Heat védetlen első körös draftjogáért. Egy ligában dolgozó forrás szerint a draft alatt történő cserék 95%-a előre le van beszélve, ugyanakkor ez nem ilyen volt, a Sixers eredetileg magának húzta őt. A Sixers eleve vacillált, hogy kit húzzon ki az 1/10-zel, mert az edzői stáb Bridges mellett tette le a voksát, míg a csapat játékosmegfigyelői Smith mellett. A Suns pedig nem a Sixersnél jelentkezett be először, az 1/8-ért és az 1/9-ért is próbáltak cserélni, de a Cavaliers és a Knicks sem adta fel a választási jogát. Az arizonai csapatnak nem Bridges volt az egyetlen jelöltje, aki miatt feljebb szerettek volna cserélni, Shai Gilgeous-Alexander kiválasztásával is kacérkodtak.

A végére pedig Scottie Pippen maradt, akit a Brooklyn Nets kiesését követően arról kérdeztek, hogy Kevin Durant jobb játékos-e már, mint LeBron James, ami kapcsán a Bulls egykori legendás játékosa elmondta, hogy Durant jobb pontszerző, de James jobb csapatjátékos, és ő megtalálta volna a módját annak, hogy nyerni tudjon a Bucks ellen. Durant jobban dob, jobb pontszerző, ugyanakkor James okosabb játékos, és nem merült volna ki annyira a végére, mint Durant, és talán nem is kellett volna neki olyan utolsó dobást vállalnia, mint a Nets játékosának. Durant Twitteren válaszolt Pippennek, és felidézte, hogy ő volt az, aki nem akart azt követően felmenni a pályára, hogy nem rá rajzoltak fel egy utolsó másodperces dobást az 1994-es rájátszás során, hanem egy sokkal jobb dobóra, Toni Kukocra. A csapattársai nem is őt követték vezérként, hanem Phil Jacksont. Durant azt is felemlegette, hogy Pippen annyira csapatjátékos volt, hogy kiélvezte az egész nyarat, majd a szezon során ment el inkább kezeltetni a sérülését.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus