Hírmorzsák 2021-07-01 (12:00)

Döntős a Suns. Paul George szerint továbbjutottak volna, ha játszik Kawhi Leonard. Reggie Jackson talán már nem is kosarazna, ha nincs a Clippers. Giannis Antetokounmpo megúszta igazán komoly sérülés nélkül. Rick Carlisle szerint működőképes lehet Domantas Sabonis és Myles Turner kettőse. David Fizdale a Lakers új segédedzője. LeBron James valószínűleg nem játszik többet a válogatottban.

Elsőként a Phoenix Suns jutott be a nagydöntőbe, miután 130-103-ra nyertek a Los Angeles Clippers otthonában a párharc hatodik mérkőzésén. A találkozó után Chris Paul elmondta, hogy olyan küldetésen volt ezen az estén, hogy nem szenvedhet vereséget. Boldognak érzi magát a körülötte lévő emberek miatt, de a Clippers ugyanúgy a családja továbbra is, a legnagyobb tisztelettel gondol rájuk, és ő mindig Clipper lesz. Sok mindenen ment keresztül az évek során, ahogyan az elmúlt hetekben is, egy hete még karanténban volt a Los Angeles-i otthonában, nem lehetett a társaival. Nemcsak maga miatt akarta ezt a sikert, hanem a társai miatt is.

Monty Williams elmondta, hogy a találkozó előtt akadtak kérdőjelek Paul teljesítménye kapcsán, ő viszont úgy gondolta, hogy csak idő kérdése, hogy játékosa mikor tér vissza a legjobbjához. Nem hitte, hogy ilyen teljesítmény lesz ennek a vége, de Paul már csak ilyen. Láthatóan fáradt volt, de mégis megcsinálta azokat a játékokat, eljutott a gyűrűig, triplákat dobott, és mindent az irányítása alatt tartott.

Paul George egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy ők jutottak volna tovább, amennyiben Kawhi Leonard egészséges. Nagyon más lett volna akkor ez a párharc, elvégre Leonard a liga egyik legjobb játékosa, és nélküle is közel kerültek ahhoz, hogy tovább tudjanak jutni. Ez egyértelműen egy „mi lett volna, ha?” helyzet, ugyanakkor azt is le kell szögezniük, hogy jelen körülmények között nem tettek eleget a győzelemért, és ezért is mennek most haza. Amikor arról kérdezték, mit tanult ebben a rájátszásban, elmondta, hogy semmi olyat, amit ne tudott volna már eddig is. Sosem értette azt a narratívát, hogy ne lenne a rájátszásba való játékos. Büszke arra, amit csapatként elértek, és neki nem is az volt a célja, hogy másoknak bizonyítson, hanem az, hogy csapata vezére legyen. Elbuktak, és ismét nem volt elegendő az, amit a pályán tudott nyújtani, úgyhogy még mindig van hova fejlődnie, és ezt meg is fogja tenni.

Tyronn Lue szerint sokkolta a játékosait, hogy befejeződött számukra az idény. Nem számít, hogy éppen ki játszik vagy ki nem, minden este úgy lépnek pályára, hogy úgy érzik, van esélyük nyerni. Úgy gondolja, hogy mostanra kicsit elfogyott náluk a szufla, és ennek lett az első jele, hogy nem tudtak már annyira koncentrálni, és a mérkőzés első félidejében is már rengeteg hibát követtek el védekezésben.

Reggie Jackson úgy érzi, a legjobb évén van túl. Megköszönte a társainak, hogy megmentették őt, hálás mindannyiuknak, különösen George-nak, hogy felhívta őt azt követően, hogy kivásárolták a Detroit Pistonstól. Minden tapasztalatáért hálás, amit a csapatnál átélt, otthonra talált Los Angelesben. Ez a franchise befogadta és elfogadta őt az erősségeivel és a gyengeségeivel együtt is, és abban sem biztos, hogy még mindig kosárlabdázna, ha nincsenek ott neki.

A jelek szerint megúszta igazán komoly sérülés nélkül Giannis Antetokounmpo, az MRI kimutatta, hogy nincs szerkezeti elváltozás a lábában, nem sérültek a szalagjai. A játéka ennek ellenére is kétséges jelen állás szerint az Atlanta Hawks elleni ötödik meccsen, nincs arról információ, hogy mikor léphet pályára legközelebb. Mike Budenholzer elmondta, hogy napról-napra fogják felülvizsgálni az állapotát. Úgy gondolja, hogy a lehetséges kimenetelekhez képest pozitívan alakult játékosa sorsa, de ettől még egy komoly esésen van túl Antetokounmpo, ezt sem szabad elfelejteni. 

Az Atlanta Hawksnál nagyobb az esély Trae Young és Clint Capela játékára is, mindketten a „kérdéses” megjelölést kapták a találkozó előtt.

Rick Carlisle úgy érzi, hogy olyasfajta csapathoz került, ami igazán neki való, és miután beszélt az Indiana Pacers játékosaival, még inkább várja a velük közös munkát. Tetszik neki, ahogyan az újdonsült játékosai beszélnek, és meg fogják találni annak a módját, hogy jobban védekezzenek, bejussanak a rájátszásba, és ott is nyerni tudjanak. Kevin Pritchard GM elmondta, hogy azonnal nyerni akarnak, és ehhez olyan edzőt akartak, aki nagy tapasztalattal rendelkezik és nyert már bajnoki címet is. Nehéz egy személyben ilyet találni, de Carlisle pont szabaddá vált, így megkeresték őt, miután távozott Dallasból. A Pacers új edzője várhatóan hétfőn írja alá a szerződését, miután visszatért a szabadságáról.

Carlisle szerint működőképes lehet Domantas Sabonis és Myles Turner kettőse a pályán, úgy gondolja, hogy a két kosaras játékának a megfelelő fejlesztésével ez nem lesz probléma. Beszélt külön-külön mindkettejükkel erről, és egyaránt nyitottan álltak a kérdéshez. Turner kiváló gyűrűvédő, és ez nagyon fontos aspektus ahhoz, hogy jobbak legyenek védekezésben, míg Sabonis nagyon sok mindent tud csinálni. T.J. Warren kapcsán elmondta, hogy egy olyan játékosnál, akinek története van a sérülésekkel, nem ideális az, hogy hosszabb periódusokat töltsön egyhuzamban a pályán, mert úgy könnyebben elfárad, és az nagyobb sérülésveszélynek teszi ki. Példaként kiemelte, hogy amikor Dallasban bajnoki címet nyertek, Dirk Nowitzki általában félidőnként háromszor 6-7 percet töltött a pályán, így sosem ürült ki nála a tank.

A Los Angeles Lakers máris megtalálta az edzői stábból távozó Jason Kidd utódját, David Fizdale csatlakozik Frank Vogel stábjához segédedzőként. Marc J. Spears (The Undefeated) információi szerint az Indiana Pacerstől egy sokkal kedvezőbb ajánlatot utasított vissza, hogy hazatérhessen Los Angelesbe. Fizdale döntésében közrejátszott az is, hogy ő és LeBron James a Miami Heatnél már dolgozott együtt, és az edző ismét szeretett volna vele dolgozni.

Ha már szóba került James, fejezzük is be vele, Jerry Colangelo ugyanis elmondta, hogy a 36 éves kosaras valószínűleg nem játszik többet az amerikai válogatottban. A szakvezető Kevin Love olimpiai kerettagságára is kitért: az NBA-ben a legtöbb magasember nemzetközi játékos, és az Egyesült Államokban nem fejlesztették őket úgy, mint más országokban. Love személyére biztosítékként is tekintenek, mint egy extra magasember a keretben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus