Hírmorzsák 2021-07-03 (10:30)

Young kérdéses, Giannis kétséges a hatodik meccsre, de egyes hírek szerint a görög készen fog állni, ha lesz hetedik mérkőzés. Scott Brooks is a Lakersbe tart, Ime Udoka gőzerővel építi a bostoni stábot. SVG szerint Zion nem egy edzőgyilkos típus. Paulnál jó eséllyel indul a Knicks? Beverley-t eltilthatják. Az OKC és SGA várhatóan hosszabbít. A Pacers beajánlotta Brogdont Simmonsért. Éremre hajt az ausztrál válogatott. Nehézsúlyú befektetők a Lakersnél. Kostas Antetokounmpo hazatér Görögországba. A Trail Blazers “úttörő” a mezszponzorációban is. 

A Hawks és a Bucks a hatodik összecsapásra készül, egyelőre a két legnagyobb sztár játéka bizonytalan. Trae Young státusza “kérdéses” a meccs előtt, azt már tegnap is elmondta Nate McMillan, hogy valószínűleg a bemelegítésnél dől el, hogy pályára tud-e lépni. Mellette Bogdan Bogdanovics játéka is bizonytalan, aki több mérkőzés óta küzd térdfájdalmakkal, térdvédővel is játszik, de ha nem rosszabbodott az állapota az ötödik meccs óta, akkor szinte biztosan rendelkezésre fog állni.

Giannis Antetokounmpo állapota “kétséges”, ő minden bizonnyal kihagyja a hatodik összecsapást, ugyanakkor elutazott a csapattal Atlantába, jelentette Malika Andrews (ESPN). Chris Haynes (Yahoo! Sports) forrásai szerint ha a Bucks vereséget szenved és szükség lesz hetedik mérkőzésre, a csapatnál úgy számolnak, hogy bevethető lesz a görög sztár. Nyilván a Milwaukee szempontjából az lenne az ideális, ha vasárnap hajnalban továbbjutnának, mivel a nagydöntő mindenképp július 9-én, pénteken hajnalban kezdődik, addig pedig még jobb állapotba kerülhetne Giannis bal térde. 

Tovább erősödhet a Lakers edzői stábja, miután a szezont követően Washingtonból távozó Scott Brooks-szal is interjúzik a csapat. Jason Kidd távozása miatt van szükség új szakemberekre, pár napja már Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Dave Fizdale-lel már az utolsó simításokat végzik a megállapodáson (hivatalos bejelentés még nincs egyelőre), és úgy tűnik, hogy a veretes vezetőedzői múlttal rendelkező, 55 éves Brooks is érkezhet. 

A Celticsnél Ime Udoka gőzerővel építi a stábját. Will Hardy már biztosan érkezik San Antonióból, vele hosszú évekig dolgoztak együtt, emellett a korábbi kiváló irányítót, Damon Stoudamire-t is szeretné Bostonba vinni. Az eggyel feljebb lépő Brad Stevens eddigi stábjából várhatóan csak Joe Mazzulla marad, Jerome Allen nemrég távozott Detroitba, most pedig eldőlt, hogy Jay Larranaga és Jamie Young sem tér vissza, jelentette Conor Roche (Boston.com). 

Stan Van Gundy először szólalt meg azóta, hogy kirúgták a New Orleans Pelicanstől, ami szerinte nem azért történt, mert Zion Williamson, Brandon Ingram vagy bármelyik másik játékos erre ösztökélte volna a vezetőséget. A veterán szakvezető úgy fogalmazott, hogy utálja, amikor ilyeneket írnak, mert rossz színben tüntetik fel a kosarasokat, és ez nem fair. A játékosoknak joguk van véleményt formálni, de a döntéseket a menedzsment és a tulajdonosok hozzák meg, amit nem lehet utána “rátolni” a játékosokra. Kijelentette, hogy Williamson nem edzőgyilkos, minden meccsen győzni akar, és úgy is játszik. Ezt az egyet sajnálja, hogy nem edzheti tovább, mert annyira egyedi játékos, hogy az edzőjének át kell alakítania a gondolkodását, mivel annyi új lehetőséget nyit meg számára Zion.

Ő kifejezetten élvezte a közös munkát, úgy érzi, hogy sokat segített a fejlődésében, ha pedig valaki máshogy látja, az az ő dolga. Van Gundy egyébként azokra a sajtóhírekre reagált, melyek szerint Zion környezetében többen is túl hűvösnek és távolságtartónak tartották, és emiatt felmerült, hogy Zion távozna. SVG szerint teljesen jó viszonyban voltak, semmi gond nem volt, ráadásul nem skatulyázta be a játékost, fejlesztették a játékszervezési képességeit, egyre több lehetőséget kapott a labdázásra. Ő nem hallotta, hogy Zion boldogtalan lett volna miatta, neki soha nem mondta ezt. 

A New York Knicks nagyon jó esélyekkel indul Chris Paulnál, amennyiben az irányító úgy dönt, hogy nem hívja le az opciót szerződése utolsó évére - ezt több játékosügynök mondta el Ian Begley-nek (SNY). Ez még egyelőre csak találgatás, hiszen Paul lehívhatja az opciót, új szerződést is köthet a Suns-szal, és bár májusban szépeket nyilatkozott a Knicks elleni meccs után az ellenfél játékáról, ez sokat azért nem jelent. 

Ha már Chris Paul, ide kapcsolódik, hogy bár Patrick Beverley bocsánatot kért ellenfele fellökéséért, valószínűleg büntetést kap az esetért és a következő szezon elején néhány meccsre eltilthatják, írta meg Chris Haynes (Yahoo! Sports). Paul testvére, CJ Paul azt nyilatkozta, nem tudja, miért lökte fel hátulról CP3-t - megnézte párszor a felvételt, és csak annyit látott, hogy a testvére ránéz Beverley-re, továbbmegy és ennyi volt. 

Sam Presti, a Thunder GM-je egy interjúban elmondta, hogy nagy tárgyalásban vannak a csapat fiatal hátvédjével, Shai Gilgeous-Alexanderrel, és közel állnak ahhoz, hogy sikerüljön aláírni egy idő előtti hosszabbítást. Bobby Marks (ESPN) beszélgetett Prestivel, aki leszögezte, hogy SGA nagyon fontos láncszeme a csapatnak, és nagyon-nagyon fényes jövő áll előtte, aki ráadásul idén nem csak játékban, de vezetői képességek tekintetében is lenyűgöző fejlődésen ment keresztül. Marks arról is írt, hogy a Thunder valószínűleg újabb szerződést nyelhet be elsőkörös pickért, ezúttal a Nets létszámfelettivé vált veteránja, DeAndre Jordan kétéves, közel 20 milliós kontraktusát vehetik át - a Thundernek több trade exceptionje is van "talonban" ilyen célra. 

A 76ers meghallgat ajánlatokat Ben Simmonsra, és Jason Dumas (KRON4News) szerint a Pacers küldött is egyet: Malcolm Brogdont és egy elsőkörös picket ajánlottak, ezt viszont a Philly rögtön vissza is dobta. 

Az éremesélyes Ausztrália kihirdette 12-es keretét az olimpiára, amelyben a várakozásoknak megfelelően nincs ott Ben Simmons, viszont hét NBA-játékos igen. A 12-es névsor: Aron Baynes, Matthew Dellavedova, Dante Exum, Christopher Goulding, Josh Green, Joe Ingles, Nicholas Kay, Jock Landale, Patty Mills, Duop Reath, Nathan Sobey és Matisse Thybulle. Három tartalékot is megneveztek: Josh Giddey, Xavier Cooks és Brock Motum áll készenlétben. Az ausztrálok még soha nem állhattak olimpiai dobogóra, de az előző tornán, Rióban negyedik helyen végeztek, Aron Baynes szerint pedig mindenki fejében az jár azóta, hogy van egy befejezetlen ügyük, és nem titkoltan rá fognak menni az aranyéremre - rengeteg tehetséges játékossal gyarapodtak öt évvel ezelőtthöz képest, a veteránokkal összemixelve pedig meg tudják tenni a következő lépést. 

Az olimpiához kapcsolódik, hogy Bam Adebayónál rákérdeztek, hogy a Team USA-beli csapattársainak promózza-e a Heatet, a center nevetve annyit mondott, hogy ha kérdezik, természetesen igen, hiszen tulajdonképpen csak ez lesz a munkája az olimpián. 

A Portland Trail Blazers új mezszponzort talált a StormX “személyében” - a Seattle-ben székelő vállalat olyan applikációt futtat, amelyben a felhasználók bizonyos műveletek elvégzéséért jutalmat kapnak, amit aztán a cég saját kriptovalutájában fizet ki. A Blazers az első NBA-csapat, amelynek kriptovalutás mezszponzora van - ami persze nem meglepő, hiszen a klubot néhai Paul Allen, a Seattle-ben működő Microsoft egykori társalapítójának családja tulajdonolja, Portland pedig alig 300 kilométerre fekszik Seattle-től. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Lakersnél az Anschutz-család eladja 27%-os kisebbségi részesedését, amelyet két nehézsúlyú helyi média-sport befektető, Todd Boehly és Mark Walter vásárolt meg. A liga tulajdonosainak tanácsa egyhangúlag jóváhagyta a tranzakciót, amivel egyrészt a Lakers hatalmas médiahátszelet kaphat, másrészt az sem elképzelhetetlen, hogy valamikor a jövőben ők lesznek a franchise többségi tulajdonosai. Boehly-nek befektető cége van, 20%-kal rendelkezik a Los Angeles Dodgers MLB-csapatban és ő hozta tető alá a Dodgers meccseit közvetítő SportsNet LA kábelcsatornát, illetve résztulajdonosa a WNBA-s Los Angeles Sparksnak is, emellett övé többek között a Billboard, a Variety, Rolling Stone és a Hollywood Reporter magazinok is - 2019-ben három milliárd dollárt ajánlott a Chelsea-ért, de végül Roman Abramovics nem élt a lehetőséggel. A 280 milliárd dolláros befektetést kezelő Guggenheim Partners vezérigazgatója, Mark Walter szintén a Dodgers egyik tulajdonosa és ügyvezetője 2011 óta, amikor az általa vezetett befektetői csoport, soraiban Boehly-vel és többek között Magic Johnsonnal, megvásárolta a klubot. 2014 óta az LA Sparks is hozzájuk tartozik - Waltert 2012-ben egyébként a nyolcadik legbefolyásosabb személyiségnek választották meg az amerikai sportok világában. 

A Lakershez kapcsolódik, hogy Kostas Antetokounmpo minden bizonnyal búcsúzik nem csak a csapattól, de az NBA-től is - a legfiatalabb Antetokounmpo-fivér várhatóan ötéves szerződést ír alá a görög sztárcsapat Olimpiakosszal. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus